?>

İYİ Partili Tatlıoğlu ekonomi gündemini değerlendirdi

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Tatlıoğlu, "2007’de orta gelir tuzağını aşmak için mücadele veren ve bir çıkışta olan Türkiye, son 10 yıldır bir yoksullaşma sürecinde ve bugün de bir fakirlik kapanı içerisinde." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "2007’de orta gelir tuzağını aşmak için mücadele veren ve bir çıkışta olan Türkiye, son 10 yıldır bir yoksullaşma sürecinde ve bugün de bir fakirlik kapanı içerisinde." dedi.

Tatlıoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ve vatandaşın gündeminin her zamankinden daha fazla ekonomi ağırlıklı olduğunu belirtti.

Enflasyonun, faizlerin ve bunların ötesinde dövizin adeta yolunu kaybettiği, vatandaşın ne olacak sorusuna cevap aradığı ama muhatap bulamadığı bir zaman diliminin yaşandığını ileri süren Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede özellikle en başında ifade etmek istiyoruz ki Türkiye'nin kurulları ve kurumları var ama ekonomide siyasi sorumluluğu üstlenen bir yetkilinin olmadığını gördük. İkinci hafta bitiyor döviz 6,80'lerden 7,37'lere gelmiş.

Türkiye'ye sadece dış borçlar üzerinden 250 milyar lira, 2019'da tüm ülkeden toplanan gelir ve kurumlar vergisi tahsilatlarına eşit maliyet söz konusu. Toplumun karşısına çıkıp bunun nedenleri ve ne olacağı konusunda sorgulama yapılan bir siyasi yetkili yok."

"Çizilen imajın yanlış politikalardan daha yıkıcı bir tesiri var"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilerde bulunan Tatlıoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sayın Bakanın çizdiği bu imajın ekonomiye yanlış politikalardan daha yıkıcı bir tesiri var. Bunun piyasa aktörleri tarafından ve dışarıdan algılanışı, yetersiz bir ekonomi yönetiminin varlığı konusunda içerisini ve dışarısını tam bir kanaat sahibi kılmıştır.

Bu, tipik bir nepotizmdir. Yakınları korumak ülkeyi korumaktan, yakınların itibarı ülkenin itibarından daha önemli değildir. Nepotizm, Türkiye'nin bugün önemli bir hastalığıdır. Bu çerçevede Sayın Erdoğan'ın ekonomiyi beyaz eşya satışlarıyla ölçtüğü, Sayın Bakanın da bu işi bir asansöre benzettiği, 'İsterseniz inersiniz, isterseniz çıkarsınız, bırakın kendi haline' dediği bir yapı içerisinde gidemez.

Bu şekilde Türkiye tam bir fakirlik kapanına kısılmak üzere. 2007’de orta gelir tuzağını aşmak için mücadele veren ve bir çıkışta olan Türkiye, son 10 yıldır bir yoksullaşma sürecinde ve bugün de bir fakirlik kapanı içerisinde."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan'da patlama nedeniyle bakan ve milletvekili istifaları sürüyor

2020-08-10 02:27 - Dünya

NUDE Finesse koleksiyonu yalınlıktan ve zarafetten ödün vermiyor

2020-08-13 13:08 - Genel

Endonezya'da yanardağ uyarısı

2020-08-10 20:02 - Dünya

Rusya'nın “Perm” bölgesinde ilk özel ekonomik bölge inşa edilecek

2020-08-14 08:26 - Özel Haber

Elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 60'ı aştı

2020-08-14 14:42 - Ekonomi

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonrası kayıp durumundaki kişilerin aileleri yaşadıklarını paylaştı

2020-08-12 18:14 - Gündem

Lübnan Ordusu: Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor

2020-08-12 03:42 - Dünya

AA'dan 'Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız' albümü

2020-08-13 20:32 - Kültür Sanat

Lübnan'da patlama nedeniyle bakan ve milletvekili istifaları sürüyor

2020-08-10 02:27 - Gündem

Ankara'da terör örgütü DHKP-C operasyonunda 7 gözaltı

2020-08-13 18:02 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

21:48 - Siyaset

Bakan Fidan ve MİT Başkanı Kalın, Doha'da Hamas heyetiyle görüştü

20:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da

19:23 - Siyaset

Kabine üyelerinden Yeşil Vatan Seferberliği'ne destek

17:42 - Siyaset

CHP Parti Meclisi, 39. Olağan Kurultay gündemiyle toplanacak

15:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD medyası: ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek

04:52 - Dünya

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Putin ile görüşme konusunu değerlendirdi: Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum

00:28 - Dünya