?>

İTÜ dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasına girdi

İstanbul Teknik Üniversitesi, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan Green Metric sıralamasında, 77'inci sırada yer alarak, bu listede ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi oldu.

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan Green Metric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında, 619 üniversite arasında 77'inci sırada yer alarak, bu listede ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi oldu.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Green Metric'in, dünyanın seçkin üniversitelerini altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendirdiği belirtildi. Green Metric'in sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olduğu ifade edilen açıklamada, İTÜ'nün bu platforma başvuran 619 üniversite arasında 77'inci sıraya yerleştiği ve ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi olduğu bildirildi.

"Şehrin doğaya açılan bir kapısı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, 2013'ten beri yeşil kampüs hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:"Ayazağa yerleşkesi, trafiği ve gökdelenleriyle anılan Maslak'ın ortasında yıllardır Yeşil Kampüs projeleriyle şehrin doğaya açılan bir kapısı oluyor. Yerleşkemizi son 5 yıldır Yeşil Kampüs projesi kapsamında çok farklı bir görünüme kavuşturduk. Doğanın güzelliklerini aktif yaşamla buluşturacak bir ortam oluşturduk. Bisiklet ve yürüyüş yolları, yaya dostu kaldırımlar, peyzaj çalışmaları, kampüs içi aydınlatma çalışmaları ve farklı spor alanları bu çalışmalar arasında sayılabilir. İTÜ, bir yandan sürdürülebilir gelecek için gerekli olan bilim ve teknolojiyi üretirken öte yandan yaşam kalitesini yükselten doğa dostu yerleşkeleriyle topluma örnek oluyor. Kampüslerimiz vakit geçirilmekten keyif alınan ve huzur veren bir atmosfere sahip. Üniversitemizin 250. yılına doğru kurum kimliğimize yakışır bir kampüs oluşturma çabamız hız kesmeden devam edecek.”

Muhabir: Nuran Erkul Kaya

Haftanın Öne Çıkanları

Vatandaş online pazara alıştı

2017-12-10 17:54 - Genel

'Lübnanlı öğrenciler Türk yemeklerini çok sevdi'

2017-12-07 20:07 - Çevre-Hayat

Türk Telekom’dan “yenilenen inşaat projesi” açıklaması

2017-12-10 16:56 - Ekonomi

Haydar Aliyev vefatının 14. yılında anılıyor

2017-12-12 17:11 - Genel

Kılıçdaroğlu, Erdal Eren'i andı

2017-12-13 12:32 - Gündem

'Kudüs İslam'ındır' mitingi düzenleniyor

2017-12-10 20:08 - Genel

Akbank'tan bankacılığın geleceği̇ne 250 mi̇lyon dolar

2017-12-07 19:32 - Ekonomi

İTÜ dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasına girdi

2017-12-14 13:55 - Ekonomi

Jandarmaya dış temsilciliklerde koruma görevi

2017-12-09 17:29 - Genel

Malatyalı öğrencilerin projesi ABD'de yarışacak

2017-12-13 20:07 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar: Güney Kore ile nükleer enerji alanında ortak çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz

21:27 - Ekonomi

Amazon, ABD için yapay zeka ve süper bilgisayar altyapısına 50 milyar dolara kadar yatırım yapacak

20:42 - Ekonomi

Kuantum biliminin yüzyıllık yolculuğu Maltepe Üniversitesinde ele alındı

16:57 - Ekonomi

Gazprom: Şiddetli soğuklar, Avrupa’daki tüketicilere doğal gaz arzında tehlike yaratabilir

16:43 - Ekonomi

Gaziantep'teki İslahiye Ovası'nda buğday ekimine başlandı

15:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistin'in BM Temsilcisi: Ateşkesten bu yana İsrail Gazze'de her gün 2 çocuğu öldürüyor

02:57 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı

02:23 - Siyaset

ABD, Venezuela merkezli Cartel de los Soles'i terör örgütü ilan etti

02:02 - Dünya

Venezuela'dan ABD'ye "Cartel de los Soles" tepkisi

01:13 - Dünya

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele V. Ulusal Eylem Planı" konulu genelge Resmi Gazete'de

00:57 - Gündem