?>

İtalyan iş dünyasından Türkiye ekonomisine güven vurgusu

İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini, "İtalyan iş dünyası için Türk ekonomisinin potansiyeli, güvenilirliği konusunda bir tereddüt yoktur." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL - BURHAN SANSARLIOĞLU

İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini, İtalyan iş dünyası için Türk ekonomisinin potansiyeli ve güvenilirliği konusunda bir tereddüt olmadığını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Manzini, "Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik ilişkiler o kadar geriye gidiyor ki, İtalyan firmaları ve İtalyan iş dünyası için Türkiye piyasasına karşı bir güven sarsılması söz konusu değildir." dedi.

Finansal piyasalardan dolayı kısa vadede sıkıntılar olabileceğini ancak İtalyan iş dünyası için Türk ekonomisinin potansiyeli, güvenilirliği konusunda bir tereddüt olmadığını ifade eden Manzini, bu kısa vadeli sıkıntıların kısa vadede aşılacağı ümidini taşıdıklarını aktardı.

Manzini, "Geçmiş hikayeye bakarsak biz İtalyan Ticaret Odası olarak 1885 yılından bu yana bu ülkede isek ve iki ülke arasındaki bu köprü vazifesini görüyorsak bu güven konusunda zaten kendi başına bir cevap olacaktır." açıklamasında bulundu.

İki ekonominin birbirini çok iyi tamamladığını aktaran Manzini, "Türkiye ihtiyacı olan teknolojinin bir çoğunu İtalya'da bulabilir. Türkiye aynı zamanda büyük bir piyasadır. Türkiye belli bir bölgenin de lideridir. Beraber çalışılamayacak bir sektör yok." ifadelerini kullandı.

Eskiden beri otomotiv, turizm gıdanın iki ülkenin işbirliği yaptığı önde gelen sektörlerden olduğunu anımsatan Manzini, şu anda Türkiye'de tekne yapımının bile çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Manzini, İtalya ve Türkiye'nin savunma, enerji gibi yeni sektörlerde de birbirini tamamlayan ekonomiler olarak bahsedilebileceğini kaydetti.

"Türkiye'de iş yapmak kolay"

Manzini, Türkiye'de iş yapmanın kolay olduğunu, herhangi bir sınırlandırma ya da yabancı sermayeye koyulan bir engel olmadığını belirtti.

Manzini, "Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin kuralları savunulduğu ve devam ettiği sürece iş yapmak nispeten kolay. İş yapma kolaylığı açısından Türkiye dünya sıralamasında üst düzeydedir. Engel yok piyasa herkese açık. O bakımdan 'Gelin" demek lazım keza Türkler için de İtalya'da herhangi bir sınır ve engel yok. Bu ekonomik ilişkilerin iki yönlü bir yön olduğunu biz unutmuyoruz. Hiç kimsenin unutmaması lazım. Dengeli olması lazım. İtalya ve Türkiye arasında da gitgide daha dengeli bir ilişki söz konusu." değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kaşıkçı, Türkiye'yi yeni Ortadoğu'nun temeli olarak görüyordu'

2018-10-21 20:32 - Dünya

Ağaç dalını kesen yeğene amcası kurşun yağdırdı

2018-10-22 20:12 - Gündem

Otomobil direğe çarptı, sürücü araçta sıkıştı

2018-10-26 06:32 - Asayiş

Arnavutköy'de baba vahşeti! Eşi ve çocuklarını öldürdü

2018-10-20 00:52 - Asayiş

İstanbul Barosu'nun başkanı belli oldu

2018-10-21 23:27 - Gündem

Mesut Özil'den şükür mesajı

2018-10-23 18:37 - Spor

YEE'den Pakistanlı yetimlere Türkçe dersi

2018-10-20 20:37 - Dünya

İnternet fenomeni 'Kafalar' usta oyuncuları 'Kafalar Karışık'ta buluşturdu

2018-10-26 18:02 - Magazin

İsrail Gazze'de 3 noktayı bombaladı

2018-10-25 13:17 - Dünya

Omega-3 eksikliği zeka gelişimini etkiliyor

2018-10-23 20:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 9 ayda 19,67 milyar dolarlık ihracat

14:33 - Ekonomi

İTO ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı

13:27 - Ekonomi

Sanayide yeşil dönüşüm süreci "sektörel uzman havuzu" ile desteklenecek

12:42 - Ekonomi

Trump'ın Asya ziyaretinde çok taraflı işbirliğinden ziyade ikili ilişkiler öne çıktı

12:37 - Ekonomi

Türkiye'de sulanabilecek arazinin gelecek yıl 7,3 milyon hektarı geçmesi bekleniyor

12:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye-Ermenistan sınırında 4,2 büyüklüğünde deprem

19:32 - Gündem

Kayserispor, bu sezon ilk galibiyetini Kasımpaşa karşısında aldı

19:27 - Spor

Zecorner Kayserispor, Kasımpaşa'yı mağlup etti

19:22 - Spor

İsrail, ateşkese rağmen Gazze'de saldırılara ve yardım girişini kısıtlamaya devam ediyor

18:33 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan Nijerya'ya yardımları kesme ve askeri saldırı yapılabileceği uyarısı

18:12 - Dünya