?>

İtalya'da 'Tulipani di Seta Nera' film festivalinin açılışı Türk filmiyle yapıldı

İtalya'da uluslararası kısa film festivali "Tulipani di Seta Nera (Siyah İpek Laleler)"nın açılışı Türk yönetmen Ali Atay'ın "Ölümlü Dünya" filmiyle yapıldı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Roma

Bu yıl 15'incisi düzenlenen "Tulipani di Seta Nera" festivalinin açılış galası, başkent Roma'daki Space Moderno Sinemaları'nda yapıldı. Festivalin galasına iş, sanat, siyaset ve sinema dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Festivalin açılışında sosyal mesaj içeren bazı kısa filmlerin tanıtımı yapıldı. Festivalin açılışında, farklı iki yapısı olan bir ailenin hikayesini anlatan Türk Yönetmen Ali Atay'ın "Ölümlü Dünya" isimli uzun metraj filmi gösterildi.

8 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, Türkiye'den kısa filmler de yer alacak. Yönetmenliğini Cüneyt Işık'ın üstlendiği "Kuş Olsam", yönetmen Emirhan Cangül'ün "Balık" ile yönetmen Hakan Eyilik'in "Su Birinkitileri ve Çamurlar" isimli filmi gösterilecek.

Açılışta AA muhabirine konuşan Tulipani di Seta Nera Festivali'nin başkanı Diego Righini, 15'incisini düzenledikleri festivallerinde sosyal konuların ağırlıklı olduğu kısa metraj, klip ve dijital içeriklerin yer aldığını belirterek, "Bu festival farklılıklar ve daha çok insanların hakların korunmasına yönelik bir festival. Uluslararası sinemada değişimi arayan bir festival özellikle de barışa yönelik. Sinemadan konuşuyoruz, yüreklere dokunuyoruz ve insanları kardeşlik çatısı altında birleşiyoruz." dedi.

Righini, festivallerinde bu yıl ilk kez Türk sinemasından uzun ve kısa metraj olmak üzere farklı filmleri İtalyan sinemaseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Festivalin açılışına katılan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı ve film yapımcısı Cemal Okan da festivalde yapımını üstlendikleri üç kısa metraj filminin yarışacağını söyledi.

Okan, İtalya'da bir festivalde yine kendisinin yapımını üstlendiği bir filmin açılış filmi olmasının kendisini onurlandırdığını dile getirdi.

Tulipani di Seta Nera Festival komitesine ve festivalin uluslararası ilişkiler sorumlusu Dündar Keşaplı'ya teşekkür eden Okan, sanatın ve bu tip festivallerin her zaman ülkeleri birleştirme özelliği olduğunu belirterek, "Biz Tulipani ile başlayan bu serüvende inşallah iş birliğini birlikte daha da geliştirerek, burada da film yaparak, onları da Türkiye'ye davet ederek, hep birlikte festivallerimizi daha da büyüteceğiz. İnşallah Kültür Bakanlığımızın da desteğini de alacağız büyük ihtimalle. Onların da desteğini alarak bu işi daha da geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MKE Ankaragücü tekrar Süper Lig'de

2022-05-01 18:29 - Spor

Altay, son ana kadar pes etmeyecek

2022-05-01 10:35 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden 56 ülkeye kitap bağışı

2022-05-05 11:36 - Gündem

'Bir Düş Gördüm' filmi 6 Mayıs'ta vizyona girecek

2022-04-30 13:42 - Çevre-Hayat

Domates genotipleri kuraklığa dayanıklılık açısından test ediliyor

2022-04-30 14:22 - Teknoloji

Rusya'nın Moskova kruvazörünün ABD'nin verdiği istihbarat üzerine batırıldığı iddia edildi

2022-05-06 07:29 - Dünya

MotoGP'de heyecan İspanya'da sürecek

2022-04-29 12:22 - Spor

Galatasaray yarın ligde Sivasspor'u ağırlayacak

2022-04-30 10:45 - Spor

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'de yarışacak Türk takımı Brüksel'den yola

2022-05-05 16:54 - Dünya

Van Gölü'ndeki Çarpanak Adası fotoğraf tutkunlarını ağırladı

2022-04-30 15:53 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Sinop'ta bir balıkçının ağına 3 bin palamut takıldı

22:13 - Çevre-Hayat

Türkiye'de iklim değişikliğine bağlı ani hava değişimleri daha fazla görülebilir

16:42 - Çevre-Hayat

İsrail'in alıkoyduğu aktivist Sümeyye Sena Polat'tan annesine "İyiyim" mesajı

13:44 - Çevre-Hayat

Robotla sağılan inekler özel yemle ödüllendiriliyor

12:53 - Çevre-Hayat

Serçe yavrusu "Kıvılcım" emekli hemşirenin yoldaşı oldu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Radarlar yapay zeka ile daha yetenekli

00:52 - Teknoloji

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidecek

00:22 - Gündem

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Türkiye'yi ziyaret edecek

00:18 - Siyaset

Küresel Sumud Filosu'nda yer alan Alman aktivistler ülkelerine döndü

23:57 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki Avusturyalı aktivistler, ülkelerine döndü

23:48 - Dünya