?>

İtalya: Wagner'in yokluğu, Rus ordusunu güçlendirmez

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Rusya'da Wagner grubuyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, "Wagner'in yokluğu, Rus ordusunu güçlendirmez." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

Roma

Tajani, AB dışişleri bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısı öncesi, uluslararası gündeme ilişkin basına değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Rusya’da yaşanan gelişmelere değinerek, "Tabii ki müdahale etmek bizim elimizde olmasa da Rusya'daki durumun gelişimini takip ediyoruz." dedi.

Wagner grubunun Rus yönetimine isyanının Ukrayna'da devam eden karşı taarruzu etkileyip etkilemeyeceğinin "duruma bağlı" olduğunu dile getiren Tajani, "Ancak Wagner'in yokluğu, Rus ordusunu güçlendirmez." diye konuştu.

Antonio Tajani, bu konuyu bugün Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile de ele alacaklarını aktardı.

Tajani, ayrıca Tunus'un da kendileri için önem arz ettiğini belirterek, bu ülkedeki mali durumun çözülmesi, istikrarın sağlanması ve Kuzey Afrika’dan gelen düzensiz göç akınlarına karşı mücadele edilebilmesi için bir Avrupa yaklaşımının ortaya konması gerektiğini kaydetti.

İtalyan La Stampa gazetesine verdiği demeçte Tajani, özel güvenlik şirketi Wagner'in Rus yönetimine isyanını değerlendirerek, "Rusya, şimdi daha zayıf. Askeri sisteminde önemli çatlaklar oluştu ki Wagner önemli bir unsurdu. Moskova için önemli bir kayıp. Kuzey Afrika'da olduğu gibi Ukrayna'da da Wagner'in bir etkisi oldu. Bölgeyi istikrarsızlaştırdı ve göç akınlarını etkiledi. Bu bölünmeler söz konusu ama biz Rus siyasetine müdahale etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tajani, söz konusu durumda Wagner liderini desteklemeyi asla düşünmediklerini vurgulayarak, "Biz, Rusya ile savaşta değiliz. Ukrayna’nın bağımsızlığını savunuyoruz, Rusya'ya müdahale etmek için hareket etmiyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te çıkan orman yangını söndürüldü

2023-06-21 17:57 - Asayiş

Azerbaycan ordusunun 105. kuruluş yılı kutlanıyor

2023-06-26 12:14 - Dünya

En Çok Sevilen Türkçe Animeler

2023-06-26 11:40 - İnsan&Hayat

İstanbul millet bahçeleriyle nefes alıyor

2023-06-22 12:52 - Çevre-Hayat

BRICS çok kutuplu düzende çekim merkezine dönüşüyor

2023-06-23 13:45 - Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Europower için çaldı

2023-06-21 12:57 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolar

2023-06-21 09:52 - Ekonomi

AŞTİ'de Kurban Bayramı yoğunluğu sürüyor

2023-06-25 18:39 - Çevre-Hayat

İstanbul'un "taksi sorunu" hız kesmiyor

2023-06-25 11:23 - Gündem

Kızılcık Şerbeti -Nuray Mert yazdı-

2023-06-25 02:09 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Dünyada sıcaklık rekorları kırılırken ABD ve Avrupa'da orman yangınları etkili oluyor

19:57 - Dünya

Musk, ABD'de yeni bir siyasi parti kurulması için X'te tekrar anket açtı

19:17 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye kentinde orman yangını çıktı


18:57 - Dünya

AB yapay zeka yasasını ertelemeyi planlamıyor

18:18 - Dünya

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı

18:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Ankara'dan Şam'a ilk uçuş gerçekleştirildi

20:18 - Gündem

Dünyada sıcaklık rekorları kırılırken ABD ve Avrupa'da orman yangınları etkili oluyor

19:57 - Dünya

UEFA'dan Beşiktaş'a 900 bin avro para cezası

19:38 - Spor

Bakan Bolat, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu

19:28 - Ekonomi

Trabzonspor, Onuachu ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı

19:22 - Spor