?>

İtalya, Ukrayna'nın elektrik şebekesine gerekli teknolojik desteği vermeye hazır

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Ukrayna'nın elektrik şebekesini çalışır durumda tutmak için gerekli teknolojik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

Roma

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Romanya'nın başkenti Bükreş'teki toplantısı öncesinde İtalyan basınına konuşan Tajani, Rusya'nın bombalaması nedeniyle zarar gören Ukrayna'nın enerji şebekelerine değindi.

Tajani, "Ukrayna'ya bu zor mevsimde de yardım etmeliyiz. İtalya, elektrik şebekesini çalışır halde tutmak için gerekli teknolojik desteği firmaları aracılığıyla vermek de dahil üzerine düşeni yapmaya hazır." dedi.

Ukrayna'ya silah gönderimi konusunda halihazırda parlamentonun kabul ettiği bir kararın olduğunu hatırlatan Tajani, "Başka kararlar da parlamento tarafından alınacak. İktidar partileri, Ukrayna'nın haklarını destekleyen bir hükümet olduğunu gösteren birleşik bir metin sunacaklar." diye konuştu.

Tajani, barış için çalışmaları gerektiğini ancak Ukrayna işgal altında olduğu müddetçe müzakere masasına oturmanın zor olacağını kaydetti.

Çin ile ilişkilere değinen Tajani, "Çin, bir muhatap, bir ortak, aynı zamanda bir rakip. Pekin ile insan haklarının önceliğini her daim göz önünde bulundurarak diyalog kurmak istiyoruz. Çin, Rusya'yı tutum değiştirmede ve barış yolunu izlemede ve Putin ile Zelenskiy arasında bir masa kurmaya teşvik etmede bir rol oynayabilir." ifadelerini kullandı.

Tajani, sadece Ukrayna değil, saldırıya uğrama ya da bağımsızlıkları tehdit edilme riski taşıyan bazı ülkeleri de savunmak istediklerini ifade ederek, "İtalya ve NATO, özgürlükten, uluslararası haklara saygıdan ve Moldova ile Gürcistan gibi ülkelerin bağımsızlığından yanadır." değerlendirmesinde bulundu.

Antonio Tajani, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmasından yana olduklarını da söyledi.

Öte yandan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de Corriere della Sera gazetesinde bugün yayımlanan röportajında, Ukrayna'yı destekleyeceklerinin sinyalini vererek, "Putin müzakere için büyük bir istek göstermiyor. Ukrayna'yı desteklemeyi sürdürmeye değer çünkü bir masa açma imkanı ancak sahadaki güç dengesi temelinde ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca İtalyan basınında çıkan haberlerde, Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin, Ukrayna'ya silah ve asker teçhizat yardımı konusunda yılbaşından sonra yürürlüğe girecek yeni kararnamenin 2023'ü kapsayacak şekilde olmasını değerlendirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 85,36 dolar

2022-11-29 10:04 - Ekonomi

Seydişehir-Antalya karayoluna kar yağdı

2022-11-24 16:39 - Gündem

Anadolu Efes deplasmanda kazandı

2022-11-23 09:08 - Spor

İmei Sorgulama

2022-11-25 17:07 - İnsan&Hayat

Mavi vatanın bekçileri yılbaşından bu yana 27 bin 973 kazazedeyi kurtardı

2022-11-23 11:23 - Gündem

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı yükseliyor

2022-11-27 13:33 - Sağlık

HDP'nin kapatılması istemli davada süreç işliyor

2022-11-29 18:39 - Gündem

Black Friday Günlerinde Teknoloji Ürünleri

2022-11-26 12:21 - İnsan&Hayat

Lewandowski, Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı

2022-11-26 18:45 - Spor

7 yılda 530 organize suç örgütü çökertildi

2022-11-24 23:39 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya

Hamas, Gazze'de yeni ateşkes teklifine ilişkin "olumlu yanıtını" duyurdu

23:12 - Dünya

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

22:43 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya