?>

İtalya Serie A'da hedef yeşil sahalara dönmek

Serie A yönetimi, uygun koşullar varsa öncelikle ligin tamamlanmasını yoksa da hükümetin alacağı karara uyacağını bildirdi.

Spor - 5 yıl önce

Roma

İtalya'da Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) mücadele eden takımlar ve ligin yöneticileri, 2019-2020 sezonunun tamamlanması konusundaki isteğini ve hükümetle iş birliğine gitmeyi oybirliğiyle onayladı.

İtalyan spor basınında yer alan haberlerde, tatil olmasına karşın bugün video-konferans yöntemiyle toplanan Serie A’da mücadele eden 20 kulüp ve lig yönetiminden oluşan Serie A Birliği, Kovid-19 acil durumu nedeniyle 9 Mart'tan bu yana maçların oynanmadığı sezonun geleceğini masaya yatırdı.

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre, Serie A Birliği üyesi kulüpler ve lig yöneticileri, ilgili sağlık otoritelerinin belirleyeceği kurallar çerçevesinde sezonun kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini aksi takdirde devlet kurumlarının sezonu kapatmak dahil alacağı her karara uyacağını oybirliğiyle kabul etti.

Buna göre, kulüpler, Serie A yönetimi, hükümet ve uzmanlar, ilk olarak ligin yeniden başlaması için uygun koşullara yönelik birlikte çalışacak.

Serie A yönetiminin son kararı, Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora'nın ligin tamamlanabilmesi için maçların oynanabileceği gerekli tıbbi koşulların belirleneceği tek bir protokol olması gerektiği aksi takdirde hükümetin sezonu bütünüyle kapatmak durumunda kalacağı çıkışının ardından geldi.

Serie A Birliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da Serie A Birliği Başkanı Paolo Dal Pino'nun hükümet temsilcileriyle dün yaptığı görüşmede, kulüplerin hükümetle yapıcı bir diyalogdan yana olduklarını ilettiği belirtildi.

İtalya’da bir süredir, futbol camiasından yöneticilerin ligin tamamlanması gerektiğine yönelik beyanlarına karşın, hükümet kanadından gelen temkinli açıklamalar sezonun geleceğine ilişkin şüphelere ve tartışmalara yol açıyordu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi

2020-04-26 20:47 - Özel Haber

TRT 2'den mayıs ayında her akşam farklı film

2020-04-30 15:22 - Medya

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Graham: Kim Jong-un ölmemişse şoke olurum

2020-04-26 22:27 - Gündem

Batı sınırı ASELSAN'ın ATEŞ'ine emanet

2020-04-29 16:21 - Ekonomi

TRT World'ün Somali'deki sivil ölümleriyle ilgili raporu doğrulandı

2020-04-29 21:40 - Medya

İHH Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşasını tamamladı

2020-04-27 17:42 - Dünya

Olympique Lyon'dan liglerin sonlandırılması kararına tepki

2020-05-01 01:17 - Spor

SETA uzmanları Kovid-19 kriz yönetimi stratejilerini değerlendirdi

2020-04-25 02:03 - Sağlık

Kovid-19 hastaları akciğerlerine daha fazla oksijen gitmesi için yüzükoyun yatırılıyor

2020-04-28 17:30 - Sağlık

Antalyaspor Teknik Direktörü Tuna: Şampiyonluk, kupa yarışına girebilecek seviyemiz var

2020-04-26 01:27 - Spor

İlgili Haberler

Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 4 golle güldü

22:47 - Spor

Alanyaspor, deplasmanda Gaziantep FK'yi 1-0 yendi

22:37 - Spor

Fenerbahçe 3 puanı 4 golle aldı

22:33 - Spor

MHK, Süper Lig'de 35. haftadan itibaren Türk hakemleri de VAR olarak atayacak

21:28 - Spor

Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi

20:23 - Spor

Günün Manşetleri

Zelenskiy, Rusya’yı dünyadan koparmayı başaramadı -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

‘TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı!..' -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

06:37 - En Son Yazılar

Rusya ve Türk Cumhuriyetleri: Yunus Emre -Rıdvan Aras yazdı-

02:22 - En Son Yazılar

ABD'de göçmenlerin tutulduğu merkezi denetlemek isteyen belediye başkanı gözaltına alındı

00:58 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Kongre'yi borç limiti konusunda harekete geçmeye çağırdı

00:52 - Dünya