?>

İtalya'da 'Yeşil Geçiş' sertifikasına yönelik protestolar olaylı geçti

İtalya'da yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir yürürlükte olan aşı veya test yaptırmayı ya da kısa süre öncesinde Kovid-19 geçirmiş olmayı belgelendiren "Yeşil Geçiş" sertifikası protesto edildi.

Dünya - 4 yıl önce

Roma

Başkent Roma'da Popolo meydanındaki yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingle başlayan gösteriler, protestocuların yürüyüşe geçmesiyle boyut değiştirdi.

Yürüyüş sırasında bir grup gösterici, İtalya Genel İş Konfederasyonu'nun (CGIL) genel merkezine saldırarak zarar verirken, kalabalık bir grup da başbakanlık sarayı Chigi'nin önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında protestocular sık sık "Yeşil Geçiş'e hayır" ve "Özgürlük, özgürlük" şeklinde slogan attı.

Başbakanlığın önünde karşı karşıya gelen güvenlik güçleri ve göstericiler arasında yer yer arbede çıktı. Polis sıkça göz yaşartıcı gaz atarken, tazyikli su sıkarak protestocuları dağıtmaya çalıştı.

Polis, dağılmayan göstericilere akşam saatlerinde coplarla müdahale etti, protestocular da güvenlik güçlerine taş, şişe ve meşalelerle karşılık verdi.

Olaylarda hem polislerden hem göstericilerden yaralananlar oldu, bazı protestocular da gözaltına alındı.

Bu arada, başkentin dışında ülkenin ikinci büyük kenti Milano'da da sertifikaya yönelik protestolarda olayların çıktığı belirtildi.

Siyasiler şiddet olaylarına tepki gösterdi

CGIL Genel Merkezi'nin saldırıya uğraması ve protestoların şiddet olaylarına dönüşmesi, İtalyan devlet erkanı ve siyasi parti liderlerinin tepkisini çekti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın, CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini'ye geçmiş olsun telefonu açtığı bildirildi.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mario Draghi'nin şiddet olaylarını kınadığı ve olaylarda genel merkezi zarar gören CGIL'e dayanışmasını dile getirdiği belirtildi.

Ülkede soldan aşırı sağa kadar tüm partiler, CGIL'e yönelik saldırıyı kınadı.

İtalya'da hükümetin 6 Ağustos’ta uygulamaya giren "Yeşil Geçiş" sertifikası, o günden beri pek çok kez protesto edilirken, sertifika, 16 Ekim'den itibaren kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale gelecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eylülde en fazla reel getiri yüzde 0,53 ile DİBS'te oldu

2021-10-07 13:51 - Ekonomi

Atina, Fransa ile imzalanan anlaşmayı onayladı

2021-10-08 02:11 - Dünya

Valelerde QR kod dönemi başladı

2021-10-08 16:37 - Ekonomi

Büyük Britanyalı tenisçi Andy Murray, çaldırdığı alyansını arıyor

2021-10-07 16:46 - Spor

A Milli Takım Norveç ile berabere kaldı

2021-10-09 03:02 - Spor

Japonya Başbakanlığına Kişida Fumio seçildi

2021-10-04 11:33 - Dünya

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra: Cezayir iş birliği için itibarından taviz vermeyecek

2021-10-07 14:51 - Dünya

IMF: Yatırım fonu sektörü yeşil ekonomiye geçişin önemli bir itici gücü olabilir

2021-10-04 21:06 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden 'Formula 1 hızında' yatırım çağrısı

2021-10-07 15:37 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı

2021-10-08 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

BM, çete şiddetinin yaşandığı Haiti'de 1,3 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirdi

11:42 - Dünya

Trump, 2025 kasırga sezonunun ardından federal afet kurumunu aşamalı olarak kapatacağını duyurdu

11:33 - Dünya

İsviçreli aktivistler, "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne katılmak üzere Mısır'a doğru yola ç

11:27 - Dünya

İsrail'in, Gazze'de yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 25 Filistinli hayatını kaybet

10:42 - Dünya

Los Angeles'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

10:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İlk hacı kafilesi Gaziantep'e geldi

11:57 - Gündem

Kadın mühendis eşinin memleketinde devlet desteğiyle fabrika kurdu

11:52 - Ekonomi

Uzmanlara göre, küresel sıcaklık artışının devam etmesi buzulların çoğunun erimesine yol açacak

11:48 - Gündem

BM, çete şiddetinin yaşandığı Haiti'de 1,3 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirdi

11:42 - Dünya

Gaziantep'te 150 bin kişiye istihdam sağlayacak BÜSEM'in yapımı sürüyor

11:38 - Ekonomi