İtalya Başbakanı Meloni, Zelenskiy'i Paris'e davet eden Macron'u eleştirdi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dün Paris'te Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesini "uygunsuz davet" olarak niteledi.

Dünya - 4 yıl önce

Roma
Meloni, Brüksel'de düzenlenen olağanüstü AB Liderler Zirvesi öncesi İtalyan basınına değerlendirmelerde bulundu.
Başbakan Meloni, düzensiz göçle mücadele konusunda Avrupa düzeyinde ileriye doğru bazı adımlar atıldığını belirterek, göç konusunun bir Avrupa sorunu olduğu ve deniz sınırlarının kendine mahsus farklı özelliklere sahip bulunduğu gibi hususlarda ilerleme kaydettiklerini söyledi.
Avrupa'da iş sisteminin rekabet edebilirliğini savunmak gerektiğini vurgulayan Meloni, işletmeleri desteklemek ve mevcut fonlarda esneklik üzerine çalışmak için ayrı bir fon arzu ettiklerini dile getirdi.
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda, Ukrayna'ya desteğin çatışmanın tarafları arasında müzakereye varılması için en iyi yol olduğunu vurgulayan Meloni, "Diyalog ve barış için bir seçenek oluşturmanın en iyi yolunun sahadaki güçleri dengede tutmak olduğunu düşünüyorum. İtalya, desteğini sürdürecek ve yeniden yapılanmada başrol oyuncusu olmak istiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Almanya Başbakanı Scholz'un da katılımıyla Zelenskiy'i Paris'te akşam yemeğinde ağırladığı hatırlatılan Meloni, bu daveti eleştirerek "Bence Macron'un Zelenskiy'e bu daveti uygunsuz olmuştur. Bizim gücümüz birlik olmalı." dedi.
Meloni, bazı iç siyasi meselelerinin Avrupa'da "ortak davaya zarar verme riski" taşıdığını kaydetti.
La Repubblica gazetesi, "İtalyasız Zirve" manşetini atarak İtalya’nın dün Paris'te Fransa, Almanya ve Ukrayna liderleri arasındaki zirvenin dışında kaldığına dikkati çekti.
Meloni'nin bu çıkışı, basında bazı yorumcular tarafından Roma ile Paris arasında gerilimin sürdüğü şeklinde değerlendirildi.
Basındaki haberlere göre, Meloni ve Zelenskiy'nin bugün Brüksel'de görüşmesi bekleniyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aracın arkasına bağladığı halatla snowboard yaptı

2023-02-03 12:57 - Magazin

Lider Galatasaray rakip tanımıyor

2023-02-05 21:56 - Spor

Antalya'da kar yağışı etkili olmaya başladı

2023-02-05 19:33 - Çevre-Hayat

Bodrum'daki oteller depremzedeler için hazırlanıyor

2023-02-08 18:39 - Gündem

Hatay'da çelikleme yöntemiyle üretilen fidanlar doğaya nefes oluyor

2023-02-02 14:19 - Çevre-Hayat

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri ve doğaseverler Van Gölü'nde yüzdü

2023-02-05 22:51 - Çevre-Hayat

Malatya'da tarihi yapılar kar ile beyaza büründü

2023-02-02 16:28 - Kültür Sanat

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

2023-02-04 11:55 - Ekonomi

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

2023-02-04 16:58 - Gündem

Bazı atama kararları Resmi Gazete'de

2023-02-03 09:40 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump: "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip"

17:52 - Dünya

Lübnan ordusu: İsrail'in saldırıları konuşlanmamızı ve güney sakinlerinin geri dönüşünü engelli

17:38 - Dünya

NATO ülkeleri, Rusya'nın Polonya ve Romanya hava sahası ihlallerini kınadı

17:33 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor

17:02 - Dünya

ABD'nin iç kesimlerinde şiddetli fırtınalar, hortum, yağış ve seller hayatı olumsuz etkiledi

16:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi