?>

İsveçli iklim aktivisti Thunberg: İsrail'in Filistin'deki soykırımı son derece korkunç

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, İsrail'in Filistin'de yaptığı soykırımın son derece korkunç olduğunu söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

Stockholm

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaklaşık 5 bin kişi, İsrail'i protesto etmek ve Filistin'e destek vermek için bir araya geldi.

Göstericiler arasında bulunan Thunberg, AA muhabirine, "İsrail'in Filistin'deki soykırımı son derece korkunç." dedi.

İsrail'in canlı yayında soykırım yaptığını belirten Thunberg, "İnsanların, olanları ve canlı yayında olan bir soykırımın olduğunu görüp de günlük hayatlarına nasıl devam edebildiğini ve umurunda olmadığını anlamıyorum. Bunu anlamıyorum. Bence harekete geçme imkanı olan herkes, nerede olursa olsun, kim olursa olsun, sesini yükseltmeli ve durdurmak için elinden gelen her şeyi yapmalı." dedi.

Thunberg, "Bir soykırım sırasında sessiz kalmak, sessizlik, ortak olmaktır. Hepimizin üstlenmesi gereken bir rol var. Mesela İsveç gibi ülkelerde, İsrail'i, İsrailli firmaları ve kurumları boykot edip, yatırımları geri çekip yaptırım uygulayabiliriz. Hepimiz bir şeyler yapabiliriz, bunu sadece bulmalıyız." diye konuştu.

Binlerce kişi Filistin'e destek için bir araya geldi

Öte yandan, ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Stockholm'ün Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara son vermesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Göstericiler, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun", "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartlarla, Gazze'de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıdı.

"Filistin'e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra İsveç Dışişleri Bakanlığı önüne yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, İsveç hükümetinin İsrail'e destek vermesine de tepki gösterdi. Göstericiler, İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortaklık yapmakla itham ettikleri İsveç hükümetini protesto etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arabada Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?

2024-09-17 13:12 - İnsan&Hayat

Avrupa sel baskınlarıyla mücadele ediyor

2024-09-16 10:47 - Dünya

Kırkağaç kavunu kış sofraları için hazırlanıyor

2024-09-17 10:38 - Çevre-Hayat

Türkiye dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi oldu

2024-09-17 13:12 - Ekonomi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

2024-09-19 16:13 - Dünya

İsrail polisleri işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli bir çocuğu öldürdü

2024-09-18 23:43 - Dünya

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Brighton'da ilk maçına çıktı

2024-09-14 21:43 - Spor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye Avrupa’nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi oldu

2024-09-19 17:18 - Ekonomi

TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali Mersin'de başladı

2024-09-17 17:07 - Teknoloji

Bakan Bayraktar, Sakaya Gaz Sahası'na yurt dışından ortaklık talepleri geldiğini bildirdi

2024-09-20 23:12 - Gündem

İlgili Haberler

Kızılhaç, Sudan'daki saldırıların tıbbi tesislerin yüzde 70'ini işlevsizleştirdiğini bildi

17:53 - Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için İspanya'dan yardım istedi

17:48 - Dünya

Putin: Rusya, Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleriyle ortaklığı geliştirme niyetinde

17:42 - Dünya

Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki çatışmalar Pokrovsk ve Kupyansk şehirlerinde yoğunlaştı

17:27 - Dünya

UNICEF: Gazze'deki çocuklar kuru giysi ve yatak olmadan çadırlarda uyuyor

17:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Kamu İşletmeleri Raporu'nu açıkladı

19:02 - Ekonomi

8. TravelExpo Ankara fuarı 20 Kasım'da başlıyor

18:52 - Gündem

Bursa semalarında mercek bulutu görüldü

18:33 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye'yi ziyaret edecek

18:22 - Gündem

Galatasaray'dan sakatlığı bulunan 5 futbolcunun son durumuyla ilgili açıklama

18:12 - Spor