?>

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen iftar programında, ülkedeki Müslüman, Hristiyan ve Budist toplumların temsilcileri bir araya geldi

İslam-Hayat - Receb 1447 - 9 ay önce

Stockholms Lan

İsveç İslam Dernekleri Federasyonunun organize ettiği iftar programına, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, İsveç Kilisesi Papazlar Birliği Başkanı Peter Lööv Roos, İsveç Kilise Birliği Diyalog Başkanı Eva Maria Munck, İsveç Botkyrka Budist Topluluğu Başkanı Marie Spennare ile Stockholm'deki farklı inanç gruplarının önde gelen temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Tezel, burada yaptığı konuşmada, böyle bir program düzenledikleri için İsveç İslam Dernekleri Federasyonuna teşekkür etti.

Federasyonun iftarına üçüncü katılışı olduğunu dile getiren Tezel, "Ramazan, Müslümanların farklı bir seviyede dua ettikleri ibadet ayıdır. Bu ayda alçak gönüllü olmak, mütevazı ve hayırsever olmak önemli bir duruştur. Ayrıca başkalarının kendi doğrularına sahip olduğunu anlaması ve onlara saygı duyması ve içsel olarak da ruhun arındırılması, bu ayda harika bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

İsveç'te 1 milyona yakın Müslüman yaşadığını hatırlatan Tezel, "İsveçli Müslümanların bu ülkeye katkılarda bulunmasını ve bu ülkenin demokratik yapısından yararlanarak entegrasyona katkıda bulunmasını önemli buluyorum." diye konuştu.

İsveç Kilisesi Papazlar Birliği Başkanı Roos da Müslümanlarla birlikte ayın manevi atmosferinde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, "İnsanlar, bir erkek ve kadından yaratıldı. Sonra farklı din ve kültürlere ayrıldı. Ramazanda oruç tutmak açlık değil, insanın kendisini tanıması için önemli bir zaman dilimi." diye konuştu.

İslam Dernekleri Federasyonuna kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür eden Roos, Gazze halkının enkazın ortasına kurdukları uzun iftar sofrası fotoğraflarından çok etkilendiğini ve savaşın bitmesi gerektiğini kaydetti.

İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan da ramazan ayının bereketini farklı dini gruplardan insanlarla paylaştıklarını söyledi.

Geleneksel olarak her yıl iftar verdiklerini belirten Akan, "Bütün farklı renklerden, inançlardan insanların bizim çatımız altında bir araya gelmesi bizi oldukça duygulandırdı. İnşallah dostluğumuz ve kardeşliğimiz devam eder, gelecek ramazan da aynı çatı altında iftara iştirak ederiz." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, canlı yayında soruları cevapladı

2025-03-07 02:02 - Siyaset

The Ultimate Kazakhstan Adventure 2025: Combining Flights, Trains, and Cars

2025-03-03 15:15 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefini gerçekleştirme noktasında daha avantajlı konumdayız

2025-03-06 20:02 - Siyaset

Baykar ve Leonardo, SİHA'lardan uzay ve yapay zekaya kadar pek çok alanda ortak çalışacak

2025-03-06 17:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez

2025-03-03 20:47 - Siyaset

GÖZDE Güdüm Kiti, TSK'nın gücüne güç katacak

2025-03-05 12:48 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelik hedefimizi muhafaza ediyoruz

2025-03-07 13:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır

2025-03-05 17:17 - Siyaset

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, Ramazan ayının ilk gün iftarını yaptı

2025-03-02 10:53 - İslam-Hayat - Receb 1447

Türkiye yeni milli robotlarla tanışacak

2025-03-06 13:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Rusya’da mimarisiyle öne çıkan 'Müslümanların Gururu' Camisi ziyaretçilerin ilgi odağı

11:43 - İslam-Hayat - Receb 1447

Üç ayların başlaması, Eyüp Sultan Camisi'nde dualarla idrak edildi

09:07 - İslam-Hayat - Receb 1447

Receb-i Şerif'in 1'i... Mukaddes üç aylar yarın başlıyor

10:12 - İslam-Hayat - Receb 1447

Gazze'de 203 genç, Ribat Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen toplu nikahla dünya evine girdi

22:32 - İslam-Hayat - Receb 1447

Kilis'te depremde ağır hasar gören tarihi Ulu Cami'nin restorasyonunda sona yaklaşıldı

12:03 - İslam-Hayat - Receb 1447

Günün Manşetleri

Avustralya'da binlerce kişi, Sydney saldırısının kurbanlarını andı

18:07 - Dünya

Bakan Kacır, Bağcılar'da buldukları altın dolu çantayı sahibine teslim eden çocukları ziyaret etti

17:47 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ve bazı meclis üyeleri hakkında soruşturma izni

17:39 - Siyaset

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'li Senatör Graham ile bir araya geldi

17:23 - Dünya

Alanyaspor, Fatih Karagümrük'ü sahasında 2-0 mağlup etti

16:52 - Spor