?>

İsveç Kiliseler Birliğinden Filistin'de iki devletli çözüm çağrısı

Birlik, "İsveç ve Avrupa Birliği ülkelerini başlangıç noktası olan iki devletli çözüm sürecine geri dönülmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Genel - 6 yıl önce

STOCKHOLM (AA) - İsveç Kiliseler Birliği (Svenska Kyrkan), ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmedikleri açıklamasına ilişkin, İsveç ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerini iki devletli çözüm sürecine dönülmesi için harekete geçmeye çağırdı.

ABD'nin İsrail yerleşimlerine yönelik kararına İsviçre Kiliseler Birliğinden tepki geldi.

İsveç Protestan Kilisesi Başpiskoposu Antje Jackelen ve yardımcıları Wanja Lundby ile Daniel Tisell'in kaleme aldığı ve kurumun sayfasında yayımlanan açıklamada, ''ABD'nin İsrail'in yasa dışı yerleşimini tanıması nedeniyle İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve AB ülkelerini başlangıç noktası olan iki devletli çözüm sürecine geri dönülmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2334 sayılı kararın hatırlatıldığı açıklamada, İsrail'in BMGK'nin ''İsrail'i 'uluslararası hukuka aykırı yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen durdurmaya' çağıran kararına uymadığı, bunun "çözüm ve barış sürecine zarar verdiği" belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmuştu.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor.

Bu yerlerde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Muhabir: Atila Altuntaş

Haftanın Öne Çıkanları

Bonservisleri el yaktı performansları beklentinin altında kaldı

2019-11-14 15:01 - Spor

Diyabet hastasının tedavi planlaması ve takibine özel sistem

2019-11-14 14:47 - Sağlık

Köy okullarının gönüllü 'boyacıları'

2019-11-15 17:17 - Çevre-Hayat

Akfen GYO'nun hasılatı 451 milyon TL oldu

2019-11-14 13:34 - Genel

Usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

2019-11-19 17:57 - Kültür Sanat

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe: Bebek ölüm hızını düşürdük

2019-11-14 22:47 - Sağlık

Borsa İstanbul VİOP'ta 'Akşam Seansı' dönemi başlıyor

2019-11-18 18:17 - Ekonomi

BRICS'ten ortak ödeme sistemi hamlesi

2019-11-14 18:37 - Ekonomi

Houston Rockets Los Angeles Clippers'ı Harden'ın 47 sayısıyla devirdi

2019-11-14 12:29 - Spor

Kuveyt Türk'ten işletmelere uygun oranlı, esnek ödemeli ve hızlı finansman

2019-11-19 15:03 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye'deki mobil abone sayısı 2028'de 100 milyonu geçecek

11:32 - Ekonomi

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak bekleniyor

11:23 - Gündem

TBMM'de Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülecek

11:17 - Siyaset

İşçi, işveren ve hükümet "asgari ücret" gündemiyle toplanacak

11:13 - Gündem

Reklam Kurulu, çocukları hedef alan reklamlara karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor

10:03 - Medya