?>

İstanbul’un en büyük Millet Kıraathanesi Başakşehir’de açıldı

Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde bulunan Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde bulunan Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.

Emlak Konut (GYO) tarafından yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren ve Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde açılan Başakşehir Millet Kıraathanesi İstanbul’un en büyük millet kıraathanesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Programa; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Başakşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Başakşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üç bin metrekarelik alana kurulan kıraathane içerisinde 75 bin kitabın yer aldığı okuma salonunun yanı sıra kafe, restoran, dijital kütüphane, mescit, 50 kişilik seminer salonu ve sergi salonu bulunuyor.

“BURASI GÜVENLİ BİR ADRES OLACAK”

Kıraathaneyi çok beğendiğini ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, “Çok güzel bir mekan muhtemelen okul ve ev dışı zamanınızı geçirebileceğiniz ve arkadaşlarınızla bir araya gelip derslerinizi çalışabileceğiniz bir ortam.

Ailelerinizin de içinin rahat olabileceği bir ortam. Burası güvenli bir adres olacak. Bütün Başakşehirli çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. Uzun ömürlü olarak kullanabilirsiniz. Atıklarında doğal atık olduğu için zararlı atıklar pamuk veya başka iplerden oluşuyor” dedi.

“ÖRNEK BİR PROJE OLMUŞ OLDU”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yaşam alanlarımız genişleyip şekilleniyor. Bu şehir mantığında işin içerisine ruh katılması da Cumhurbaşkanımızın da özellikle vurgu yaptığı şeydir. Örnek bir proje olmuş oldu. Her hafta Liselilerle soru cevap yapıyoruz. Özellikle bu yaşlardayken biraz emek saf edip kendinizi geliştirin yoksa insanlar sizi keşfetmez. O emeği sarf ederek özellikle tercih edilen insanlar olun ki o gururu hep beraber yaşayın. Biz mekanlar sunalım. Çocuklarımız bu mekanlarda kendilerini geliştirsinler. Tercih edilen insanlar olsun” dedi.

“ÜLKEMİZİN HER TARAFINDA BİLİM MERKEZLERİ AÇIYORUZ”

Her tarafta bilim merkezleri açtıklarını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ülkemizin her tarafında bilim merkezleri açıyoruz. Liseler arası yarışmalar yapıyoruz. Objektif değerlendirmeler kriterleri oluşsun diye uğraşıyoruz. Genelde jüri üyeleri o ildeki öğrenci bilim insanlarından oluşuyor. Bizim bütün derdimiz gençlerimizi o potansiyeli görüp ona göre hareket etmeleridir” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLER BURAYI TERCİH EDECEK”

Her kitabı burada bulacağını belirten öğrenci Kardelen Erdemir, “Diğer kütüphanelere oranla bünyesinde daha çok kitabı barındırıyor. Daha çok imkan sunduğu için bütün öğrenciler burayı tercih edecek. Çünkü aradığımız çoğu kitabı bazı yerlerde bulamıyoruz. Satın almak isterken dahi bulamıyoruz. Burası 80 bin kitap barındırdığı için aradığımız kitabı büyük ihtimalle bulmuş olacağız. Burası çok güzel olmuş” dedi.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

"Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul'dur"

2019-03-12 15:53 - Genel

'Aktif karbonla ilgili araştırmalar yeterli değil'

2019-03-12 19:02 - Sağlık

İş dünyasından büyüme rakamları değerlendirmesi

2019-03-11 17:08 - Ekonomi

İstanbul’un en büyük Millet Kıraathanesi Başakşehir’de açıldı

2019-03-14 18:18 - Çevre-Hayat

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: CHP'ye oy vermek uygarlığa oy vermektir

2019-03-09 17:22 - Siyaset

Jandarmadan 6 aylık kaçakçılık bilançosu

2019-03-12 14:17 - Asayiş

Bayrak asmak için çıktığı direkte akıma kapılan genç ağır yaralandı

2019-03-11 23:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener hakkında suç duyurusu

2019-03-08 00:17 - Gündem

Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta heyecanı

2019-03-14 14:08 - Spor

Haliç’te sandal alabora oldu

2019-03-13 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Şırnaklı gençlerin tarladan baraj gölü manzaralı stada uzanan futbol öyküsü

13:33 - Çevre-Hayat

Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan hastalardan "organ bağışı" çağrısı

12:57 - Çevre-Hayat

"Kimsesiz" fotoğraflar nakışla yeni hikayelere dönüşüyor

12:37 - Çevre-Hayat

Adanalı hayvansever, evinin damını sahipsiz kediler için yuvaya dönüştürdü

12:33 - Çevre-Hayat

Konya'da emekli inşaat ustası doğal kaynak çeşmelerine gönüllü sahip çıkıyor

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Polis "siber devriye" ile suçlulara geçit vermiyor

13:47 - Gündem

Günün ilk yarısında sıcaklılar 7 kentte 40 dereceyi aştı

13:43 - Gündem

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılarda 6 Filistinli daha hayatını kaybetti

13:37 - Dünya

ABD-Çin çip çekişmesine casusluk iddiaları damga vuruyor

13:32 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlusu İsrail hükümetinin kanlı planı asla kabul edilemez

13:28 - Siyaset