?>

İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki teröristle irtibatlı olan kişi tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen ve sahte kimlikle İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki Mehdi Mıhçı ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Mahmut Kaplan tutuklandı

Asayiş - 3 yıl önce

Istanbul

Terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten ve yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan Mıhçı ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle Güngören'de yakalanan Mahmut Kaplan'ın (29) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Kaplan'ın, burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı.

Kaplan, ifadesinde, tekstil işi ile uğraştığını, Mıhçı'nın kendisine "500 top kumaş lazım" diye mesaj attığını, bir gün sonra Mıhçı'nın iş yerine geldiğini, yine "500 top kumaş lazım" dediğini söyledi.

Güngören'de bir yıl önce bir parkta karşılaştığı biriyle yaptığı sohbette, kendisine "500 top kumaş lazım" diye sorulduğunda, cevap olarak "270 top kumaş var" şeklinde şifreli bir şekilde cevap vermesi gerektiğinin söylendiğini aktaran Kaplan, bunun üzerine Mıhçı'ya "270 top kumaş var" dediğini ve daha sonra kendisinden kalacak yer istediğini, bunun üzerine bir akrabasının pansiyonuna götürdüğünü belirtti.

Mıhçı'nın kendisine bir poşet içerisinde para verdiğini ifade eden Kaplan, Mıhçı'nın İstanbul'u bilmediğini ve bu yüzden keşif için kendisinden yardım istediğini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı tarafından, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kaplan, çıkarıldığı Hakimlikçe tutuklandı.

Olay

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten ve yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan zanlıların yakalanması için çalışma yürütmüş, çalışmalar sırasında, İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen "Seydo Botan Gever" kod adlı Mehdi Mıhçı, 7 Ağustos'ta Fatih'te yapılan operasyonla yakalanmıştı.

Terör örgütüne 2014'te katıldığı belirlenen teröristin, örgütün sözde özel kuvvetler yapılanmasında bulunduğu, canlı bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı, bomba yapımı konusunda da uzmanlaştığı tespit edildi.

Çalışmaların devamında, Mehdi Mıhçı ile irtibatlı olabileceği değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için Güngören'de belirlenen iki adrese baskın yapan polis, Mahmut Kaplan, C.A. ve E.K'yi de gözaltına aldı.

Mıhçı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

2022-08-11 11:12 - Ekonomi

Bulgaristan'a ihracatta tarihi zirve

2022-08-10 12:07 - Ekonomi

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na "seçmen bilgileri" tepkisi

2022-08-10 14:44 - Siyaset

İngiliz ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,1 daraldı

2022-08-12 12:22 - Dünya

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan yağış uyarısı

2022-08-10 14:36 - Gündem

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

2022-08-08 09:08 - Ekonomi

Nixon'dan Trump'a FBI tarafından soruşturulan ABD başkanları

2022-08-10 11:34 - Dünya

Japonya'da Abe suikastının ardından düşen hükümete duyulan kamuoyu güveni yükseliyor

2022-08-11 16:14 - Dünya

Aşırı sıcaklar Almanya'nın önemli ticaret yollarından Ren Nehri'ni kurutuyor

2022-08-13 13:24 - Dünya

Londra derbisinde Chelsea ile Tottenham 2-2 berabere kaldı

2022-08-14 21:45 - Spor

İlgili Haberler

Başakşehir'de kontrolden çıkan vinç 23 araca çarpıp hasar verdi

21:18 - Asayiş

Kırmızı bültenle aranan şüpheli Eskişehir'de yakalandı

10:32 - Asayiş

İstanbul merkezli terör operasyonlarında gözaltına alınan 32 zanlıdan 14'ü tutuklandı

17:53 - Asayiş

Sakarya'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

16:47 - Asayiş

Ankara'da bir binada çıkan yangın söndürüldü

16:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

İstanbul'da Open Rafah grubundan "Hazreti Muhammed'e sevgi, Gazze'ye refah" yürüyüşü

01:48 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Musk, ABD'lilerin yeni siyasi parti isteyip istemediklerine yönelik anketin sonuçlarını açıklad

01:07 - Dünya

İsrail'de binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteri

00:57 - Dünya

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

00:53 - Dünya