?>

İstanbul'da 30 yıllık yöneticiliğin ardından doğal yaşam için Bilecik'e yerleşti

İstanbul'da 30 yıl yöneticilik yapan Mehmet Aksoy, doğal bir yaşam için Bilecik'e yerleşmeyi seçti.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Bilecik

Doğa sporlarına çocukluğundan bu yana ilgi duyan ve dağcılıkla uğraşan 56 yaşındaki Aksoy, otomotiv sektöründeki yöneticilik kariyerinin ardından tabiatla iç içe olmak için arayışa girdi.

İnhisar ilçesine bağlı Harmanköy'de yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki Harmankaya Kanyonu'nun dibinde arazi satın alıp çiftlik evi inşa ettiren Aksoy, tek başına hem doğal ürün yetiştiriyor hem de arıcılık yapıyor. İstanbul'da yaşayan ailesi bazı hafta sonlarında Aksoy'un yanına geliyor.

Mehmet Aksoy, AA muhabirine, harika bir doğanın ve tarıma elverişli toprakların bulunduğu kanyon bölgesinde adeta gözlerinin içinin güldüğünü söyledi.

Bölgenin dağcılık sporuna uygun olduğunu belirten Aksoy, "Ben dağcıyım. Doğa sporlarını çok seviyorum. Doğa sporlarını yapabileceğim ve mutlu olabileceğim hayat ararken burayı tesadüfen buldum ve buraya yerleşme kararı aldım." diye konuştu.

Harmanköy'ün sadece kanyondan ibaret olmadığını kaydeden Aksoy, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in silah arkadaşı Abdullah Mihal Gazi'nin türbesinin de bu köyde bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 600 metre rakımda çok az dağ bulunduğunu ifade eden Aksoy, "Burası dağcılar için bir cennet yer." dedi.

"Büyükşehirlerde sadece barınıyoruz, burada yaşıyoruz"

Aksoy, sabahları ilk iş olarak çevredeki sahipsiz hayvanları beslediğini, bahçesindeki günlük işleri yaptığını anlattı

Üzüm, ceviz, zeytin üretimi ve arıcılıkla uğraştığını, ihtiyacı olan sebze ve meyveleri yetiştirdiğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Burada çok mutluyum. İnsan dört duvar arasında sefer tası gibi apartmanlarda yaşamak için yaratılmış bir canlı değil. Doğayla iç içe barışık yaşadığınız zaman daha anlamlı oluyor. Ben burada mevsimleri hissediyorum. Çiçeklerin açmasını, yaprakların büyümesi sürecini yaşıyorum. Yazın ve kışın gelmesini burada yaşayarak görüyorum. İstanbul'da yöneticilik yaptığım dönemde masamda bunların hiçbirini hissedemiyordum. Bu yaşıma kadar yaşadığımın bile farkında değildim. Büyükşehirlerde sadece barınıyoruz, burada yaşıyoruz. Dünyada bulacağınız en güzel şey doğada yaşamak. Tabiat parkının dibinde yaşamak daha güzel. Dünyada sayılı bir kanyon Harmankaya. Burada yaşamak mutluluk veriyor insana."

Harmanköy Muhtarı Metin Doruk da köyün doğal güzellikleriyle yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getirdi.

Aksoy'u sık sık ziyaret ettiğini anlatan Doruk, "Mehmet Bey köyümüzü seçti, iyi de yaptı. Çünkü bu bölgede bulabileceği en elverişli ve bereketli toprağı seçti. O artık bizden biri. Onun gibi köyümüze büyükşehirlerden gelip yerleşenler oldu. Kanyonu ve doğal güzellikleriyle muhteşem manzarası olan köyümüze herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 87,21 dolar

2022-09-29 09:55 - Ekonomi

Kamudaki 50 bin geçici işçinin gözü kadro müjdesinde

2022-10-05 11:29 - Gündem

Derbide gözler kalecilerde

2022-10-01 12:07 - Spor

14 ildeki 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

2022-10-05 10:20 - Ekonomi

Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı

2022-10-02 12:55 - Asayiş

En iyi Çerkes ölü Çerkestir! -Ülkü Menşure Solak yazdı-

2022-09-30 21:12 - En Son Yazılar

Bulgaristan’da Su-25 savaş uçağı düştü

2022-09-28 19:20 - Dünya

AB, bütün akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor

2022-10-04 14:04 - Dünya

NASA ve SpaceX şirketi Hubble Uzay Teleskobu'nun ömrünü uzatmak için çalışma yürütecek

2022-09-30 15:59 - Teknoloji

Emtia piyasası, resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı

2022-10-03 11:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hava sıcaklığı 38 ilde 40 dereceyi aştı

22:32 - Çevre-Hayat

Burdur'da sıcak hava balonları Salda Gölü manzarası eşliğinde havalandı

16:33 - Çevre-Hayat

Orman yangınında şehit olan Denizlili orman işçileri aynı gün işe başlamış

14:52 - Çevre-Hayat

Orman şehidi babasıyla en son pazartesi günü konuşmuş

14:47 - Çevre-Hayat

Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan mühendis her afete koşmuş

13:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ormancının babasıyla telefonda görüştü

23:42 - Gündem

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

23:32 - Dünya

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında evinde kaybetti

23:22 - Spor

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Handala gemisiyle iletişim kesildi

23:13 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin "kritik bir dönüm noktasında" olduğuna işaret ett

22:52 - Dünya