?>

İstanbul Valisi Gül: Vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır

İstanbul Valisi Davut Gül, "Vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gerekenler yasal sınırlar içinde ve zamanında en etkin şekilde yerine getirilecektir." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

İstanbul Valiliği görevine atanan Gül, Cağaloğlu'ndaki Valilik binasında düzenlenen karşılama töreninin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bir önceki görev yeri Gaziantep'e 4,5 yıl onur ve gururla hizmet ettiğini anlatan Gül, Gaziantep'te varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğuna şahitlik ettiklerini söyledi.

Vali Gül, Gaziantep'te özellikle eğitim kurumları başta olmak üzere ihtiyaç bulunan tüm yatırımlarda hayırseverlerin elini taşın altına koyduğunu gördüklerini vurgulayarak, "Gaziantep'te belki de dünyaya örnek olabilecek bir modelle, 'Gaziantep modeli' ile birlikte iş yapma kültürünün ne kadar önemsendiğine şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 5 Haziran'da İstanbul'a atandığını anımsatan Gül, Eyüpsultan ve Fatih Sultan Mehmet türbelerini ziyaret ederek görevine başladığını kaydetti.

Vali Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şükranlarını sunarak, şöyle konuştu:

"Bu şehrin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olması için gece-gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. Görev süremiz içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret göstererek şehrin gelişim dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalışacağız. Bütün kamu kurumlarında vatandaşlarımızın işlemlerini sorunsuz bir şekilde halletmeleri için gerekli ortamı sağlamak ve gerekli düzenlemeleri yapmak, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkıda bulunan, hasılı bu vatan için taş üstüne taş koyan tüm sanayicilerimizin ve ticaret erbabımızın yolunu açmak önemli önceliklerimizden olacak."

İstanbul için yapılacak ne varsa çekinmeden elini taşın altına koyan herkesin değerli ve önemli olduğunu vurgulayan Gül, "Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gerekenler yasal sınırlar içinde ve zamanında en etkin şekilde yerine getirilecektir. Görev yapacağımız süre içerisinde farklılıkları zenginlik kabul edip, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Benim büyük sevdam.' dediği İstanbullulara hizmet edeceğiz. Kubbede hoş bir sada bırakmak dileğimle Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Vali Gül, açıklamanın ardından vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-06-04 02:22 - Gündem

Türkiye'nin LPG üretimi 2022'de yüzde 8,53 arttı

2023-06-06 13:57 - Ekonomi

F1 İspanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Verstappen'in

2023-06-03 21:58 - Spor

Derbide Galatasaray: 2 Fenerbahçe: 0

2023-06-04 20:44 - Spor

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022'de yüzde 6,9 azaldı

2023-06-06 11:46 - Ekonomi

Zincir marketlerde kurbanlık satışı başladı

2023-06-08 11:17 - Ekonomi

Sivas'ta gençlere köy yaşamı özendiriliyor

2023-06-02 14:52 - Çevre-Hayat

Bozkır Ankara'da Karadeniz manzaraları

2023-06-08 10:15 - Çevre-Hayat

Burak Yılmaz futbolu bıraktı

2023-06-05 16:58 - Spor

İntihar eden eski TGS çalışanı hakkında açıklama

2023-06-06 20:13 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma Genel Komutanlığına subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alınacak

02:18 - Gündem

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Hukuk Konferansı 2025 sona erdi

21:08 - Gündem

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:27 - Gündem

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde metan gazına maruz kalan 5 asker şehit oldu

18:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Rus siyaset bilimci Markov: Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'ya önemli ‘Azerbaycan’ mesajı iletti

07:04 - Özel Haber

Barla’lı Sadrazam Kabakulak İbrahim Paşa -Ramazan Topraklı yazdı-

06:13 - En Son Yazılar

İran'ın İsrail karşısındaki yenilgisi neden bir devrimi tetiklemedi? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

05:51 - En Son Yazılar

Trump, Elon Musk'ın, üçüncü bir parti kurma fikrini 'can sıkıcı' bulduğunu söyledi

04:37 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığına subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alınacak

02:18 - Gündem