?>

İstanbul'un 'karşı yakası' turizm sezonundan umutlu

Osmangazi Köprüsü'nün hizmete girmesiyle İstanbul'un "karşı yakası" haline gelen Yalova'nın Çınarcık ilçesinde turizmciler, FETÖ'nün darbe girişiminin yol açtığı kayıpların bu yıl telafi edileceği görüşünü taşıyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

YALOVA - İsmail Ersan

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesinde geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle umduğunu bulamayan turizmciler, bu ramazan ayının hemen ardından açılacak sezon için umutlu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çınarcık'ın bu sene ramazan ayından sonra turizm ilçesi olarak hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Çınarcık'ta trafik sorunu olmadığını, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nden Çınarcık'a bir saatte ulaşabildiğine dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Çınarcık'tan 40 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabiliyorum. Köprünün faydası çok büyük. Bunu ileriki zamanlarda da etap etap göreceğimize inanıyorum. Bu taraf tamamen İstanbul’un karşı yakası Anadolu yakası gibi oldu. Hedeflediğimiz yerli ve yabancı turist sayısı 300 bin. Bu sayının daha çok olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir mavi bayrak daha alıyoruz, böylece sayı ikiye çıkacak. Denizimiz çok temiz. Arıtmamız ful kapasitede çalışıyor. Yazlıkçıları, tatilcileri bekliyoruz."

"Esnafımız inşallah 2017'yi çok iyi geçirecek"

Çınarcık Birleşik Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ise esnaf olarak sezondan umutlu olduklarını belirterek, "2016 yılındaki malum hain saldırıdan dolayı, insanların izinleri kalktı, kamu görevindekiler sıkıntılı durumlar yaşadılar bu da ilçemizi olumsuz yönde etkiledi. Esnafımız bundan dolayı mağdur oldu. İş yapamadı ama 2017'nin Allah'ın izniyle iyi geçeceğine inanıyoruz." dedi.

Çınarcık'ta 30 yıldır turizm işletmeciliği yapan Halil İpek de bu sezon beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Çınarcık tatil beldeleri içinde en avantajlı nokta. Bunun nedeni ise 15 milyonluk İstanbul'a 1 saat, 2-3 milyonluk Kocaeli'ne 1 saat ve 2- 3 milyonluk Bursa’ya 1 saat uzaklıkta olmasıdır. Ulaşımın çok kolay olduğu, orman ve denizin, temiz havanın birleştiği bir yer burası. Böyle bir nokta dünyada çok az bulunur. Yaz sezonuna hazırız." dedi.

Dondurma satan Hüseyin Demirer, 40 yıldır Çınarcık’ta hizmet verdiğini belirterek, Marmara'nın en güzel ilçelerinden Çınarcık'ta geçen yılki kaybı bu yıl telafi etmeyi umduklarını söyledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'den su krizi uyarısı

2017-06-07 16:21 - Genel

Kozmetikte 759 ürünün 310'u teknik düzenlemeye aykırı çıktı

2017-06-07 15:51 - Sağlık

TEM'deki çalışmalar esnafın yüzünü güldürdü

2017-06-11 17:25 - Genel

'Katar ablukası kabul edilemez'

2017-06-08 17:52 - Dünya

Şemdinli’de doktor evinde ölü bulundu

2017-06-07 03:32 - Asayiş

İlkay Gündoğan sahalara döndü

2017-06-07 17:37 - Spor

Çöpçülerden çöp bidonuyla konser

2017-06-05 18:22 - Çevre-Hayat

İstanbul merkezli 11 ildeki sahte para operasyonunda 22 tutuklama

2017-06-10 19:07 - Gündem

ASELSAN'a 15,5 milyon avroluk ek sipariş

2017-06-06 17:54 - Ekonomi

Selimiye'ye 'Üzerinde her canın hakkı var' yazılı mahya

2017-06-11 02:27 - Gündem

İlgili Haberler

Konya'da asayiş kontrolünde bir kişinin cebinden çıkan piton koruma altına alındı

20:43 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı

18:32 - Gündem

Ortaokul öğrencileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti

17:32 - Gündem

Bakan Tunç: Bugüne kadar 102 bin ton insani yardım, 350 insani yardım tırımız Filistin'e ulaştı

16:57 - Gündem

Orman Genel Müdürü Karacabey: İklim değişikliğiyle mücadelede en önemli argümanımız ormanlar

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Konya'da asayiş kontrolünde bir kişinin cebinden çıkan piton koruma altına alındı

20:43 - Gündem

Trump: Çin'le çok güçlü bir ticaret anlaşması yapacağımızı düşünüyorum

20:38 - Dünya

Slovenya Başbakanı Golob, İsrail'e "Refah Sınır Kapısı'nı açma" çağrısı yaptı

20:28 - Dünya

Türkiye'nin Gazze anlaşmasındaki rolünden İsrail muhalefeti de rahatsız

20:17 - Dünya

Fas, Arjantin'i yenerek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı kazandı

19:48 - Spor