?>

İstanbul merkezli 25 ildeki ehliyet sınavında usulsüzlükten elde edilen gelir PKK/YPG'ye aktarı

İstanbul merkezli 25 ilde ehliyet sınavında usulsüzlük yapılmasına ilişkin düzenlenen operasyonda, SRC ehliyet sınavının sorularının satılması ve resmi belgede sahtecilikten elde edilen gelirin bir kısmının PKK/YPG'ye aktarıldığı ortaya çıktı.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 138 şüpheliden bir kısmı adliyeye gönderilirken, bir kısmının da emniyetteki işlemleri sürüyor.

Savcılık tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği SRC sorularını gayrimeşru olarak temin edip usulsüzlük yapıldığı ve "joker" diye tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınava sokarak maddi menfaat sağlandığı gerekçesiyle "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "rüşvet" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Ekipler, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüpheli şahısların kaldıkları otelleri, lüks rezidansları ve suç unsuru cihazları muhafaza ettikleri iş yerlerini tespit ederek, operasyonu gerçekleştirdi.

Yapılan araştırmada şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirleri İstanbul, Antalya ve Muğla'da gece hayatı ve lüks yaşamda harcadıklarını belirleyen ekipler, ayrıca şüphelilerden bazılarının Diyarbakır'da PKK/YPG sempatizanı olduğunu ve elde edilen gelirin büyük kısmıyla terör örgütünün finanse edildiğini tespit etti.

Ayrıca örgüt üyelerinin yurt dışından getirttiği özel ses ve görüntü cihazlarını kullanarak ehliyet sınavlarına adayların yerine girdikleri ve kendileriyle ortak hareket eden kuruma bağlı memurlar üzerinden temin ettikleri SRC sınavı sorularını 25 bin lira karşılığında sattıkları belirlendi. Son 1 yıl içerisinde aralarında görme ve fiziksel engeli olan kişilerin de bulunduğu bin 500 adayın bu yöntemle sınavı geçtiği anlaşıldı.

Ehliyet alacak kişilerin bazılarının diplomalarının olmadığı ve okuma yazma bilmediği de tespit edilirken, haksız kazanç noktasında sadece suç örgütüyle ortak hareket eden kurum çalışanlarının 1 milyon lira gelir elde ettiği belirlendi.

İstanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği SRC sorularını gayrimeşru olarak temin edip usulsüzlük yaptıkları ve "joker" diye tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınava sokarak maddi menfaat sağladıkları tespit edilen 138 şüpheli yakalanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu açıkladı

2022-10-28 18:59 - Siyaset

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

2022-11-02 02:03 - Asayiş

AB'den Rusya'ya 'tahıl koridorunu uygula' çağrısı

2022-10-31 23:49 - Dünya

"Kayseri'nin Kapadokya'sı" Soğanlı Vadisi'ne turizm dokunuşu

2022-11-04 12:53 - Çevre-Hayat

Togg heyecanı CİMER başvurularında

2022-11-01 12:06 - Ekonomi

'İnsanlığın Yedi Yüzü' fotoğrafları gökyüzünde sergilendi

2022-11-04 10:51 - Çevre-Hayat

Meksika Grand Prix'sini kazanan Verstappen F1 tarihine geçti

2022-10-31 01:55 - Spor

Dünyada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

2022-10-29 12:43 - Gündem

Türkiye'nin lazer silahının gücü katlanıyor

2022-10-29 18:51 - Teknoloji

Taliban, Herat'ta Yahudilerden kalma hamam ve sinagogun restorasyonuna izin verdi

2022-10-30 12:51 - Dünya

İlgili Haberler

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği'ne katıldı

20:28 - Gündem

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

Yunus Emre Enstitüsü eski Başkanı Ateş tutuklandı

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

72 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 1933 kişi yakalandı

08:18 - Asayiş

Stratejist Kemal Uysal ile ABD’nin Panama, Türkiye ve İsrail’in kanal projeleri üzerine Ömür Çelikdönmez konuştu

07:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belediye operasyonları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:21 - En Son Yazılar

2025-YKS sonuçları açıklandı

07:12 - Eğitim

Rus siyaset bilimci Markov: Erdoğan ve Putin, Azerbaycan konusunu görüştü mü

07:08 - Özel Haber