?>

İstanbul Maratonu'nda Kovid-19 engeline takılan Hasan amca kendi rotasını koştu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan ve Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir yıl boyunca düzenli koşu yaparak hazırlandığı 42. İstanbul Maratonu'na katılamayan Hasan Antika, kendi parkurunu oluşturdu.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Kocaeli

Çocukluk yıllarından itibaren atletizm yapan 71 yaşındaki Hasan Antika, koşmayı çok istediği 42. İstanbul Maratonu'na yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaş sınırlaması nedeniyle katılamadı.

Bunun üzerine kendine Kandıra ve İzmit ilçelerinde çizdiği 21 kilometrelik rotayı koşan Antika, hayalini kısmen gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

55 yıl ara vermeden koştuğu pistlerde başarılar elde eden Antika, formunu koruyarak yeniden ülke çapındaki yarışlarda yer alarak madalyaları toplamak istiyor.

"Bir yıllık çalışmam boşa gitmemiş oldu"

Hasan Antika, çocukluk yıllarında başladığı sporu hayatının bir parçası haline getirdiğini belirterek, ülke çapında birçok yarışa katıldığını kaydetti.

Her zaman spora göre hayatını düzenlediğini anlatan Antika, antrenmanlarını hiç aksatmadığını söyledi.

Antika, koronavirüs salgını sebebiyle yaşından dolayı evinden çıkamadığı dönemde dahi evinde antrenmanlarını gerçekleştirmeye çalıştığını dile getirerek, "O dönemde evden çıkamadım ama bu günlerin geçeceğini düşünerek, düzenli yaptığım antrenmanlarımın da boşa gitmemesi için evde çalışmalarımı sürdürdüm.

42. İstanbul Maratonu'na katılmak için çalışmalarımı daha sonra da aksatmadım, evde düzenli bir şekilde antrenmanlarımı yaptım." diye konuştu.

Sporun düzenli yapılmasıyla başarının geldiğine işaret eden Antika, yaşına rağmen her zaman hedefleri için çalıştığını aktardı.

Antika, 42. İstanbul Maratonu'na katılmayı çok istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak bu pandemi nedeniyle benim yaş grubumdaki sporcular bu yarışlara katılamıyor ama bir yıldır hazırlandığım, defalarca koştuğum İstanbul Maratonu'nda koşmak istiyordum. Bu yarışı kendim rota düzenleyerek koşmaya karar verdim.

Kandıra-İzmit yolunda 21 kilometre koştum. Dolayısıyla bu yarışı da koşmuş oldum. Bir yıllık çalışmam boşa gitmemiş oldu. 71 yaşındayım ama çok rahat yarı maratonu koştum. Bugün beni koştursalardı 42 kilometre tam maratonu koşmuş olacaktım."

Hasan Antika, 71 yaşında olmasına rağmen spora devam ettiğini belirterek, gençlere de düzenli spor yapmalarını tavsiye etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Karaoğlan'ın vefatının üzerinden 14 yıl geçti

2020-11-04 14:56 - Gündem

Deprem bölgesinde bu hafta yağış beklenmiyor

2020-11-02 19:18 - Gündem

Maradona hastaneye götürüldü

2020-11-03 13:53 - Spor

Kışın sokak hayvanlarının imdadına 'mamamatik' yetişecek

2020-11-03 17:13 - Çevre-Hayat

İbrahimovic, Milan'ı sırtlamaya devam ediyor

2020-11-01 20:01 - Spor

Çiftçi umut tohumlarını toprakla buluşturuyor

2020-11-07 15:06 - Ekonomi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Fay yasasının arkasındayız

2020-11-01 21:06 - Siyaset

İzmir'deki depremde can kaybı 79 oldu

2020-11-02 10:21 - Gündem

İzmir'deki deprem için taziye dünyadan taziye mesajları

2020-11-02 10:36 - Dünya

Merkez Bankası Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladı

2020-11-02 12:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kilis'te çiftçilere 737 ton tohum dağıtıldı

16:32 - Çevre-Hayat

Zonguldak'ta açılan kemik iliği nakil merkezi Batı Karadeniz Bölgesi'nin hizmetinde

14:12 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da "ya tutarsa" diye dikilen narenciye ağaçları meyve verdi

13:53 - Çevre-Hayat

Devlet desteğiyle besiciliğe başlayan kadın 250 hayvana ulaştı

13:37 - Çevre-Hayat

Zirvedeki Saveriksa Yaylası'nda besicilerin mesaisi sürüyor

11:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD bazı tarımsal ürünlere gümrük vergisi muafiyeti getirdi

01:57 - Dünya

1915 Çanakkale Köprüsü Dünya Diyabet Günü nedeniyle maviye büründü

01:02 - Gündem

Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi'ne 2 milyon 879 bin geçerli başvuru yapıldı

00:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgemizdeki 350 bininci konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz

23:37 - Gündem

TEFAS'ta TL nakit yükümlülük yerine getirme saati uzatıldı

22:52 - Ekonomi