?>

İstanbul için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

Hava tahmin raporuna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu.

Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

AKOM'un açıklaması

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Açıklamada, yağışlı hava ve kuzeyli rüzgarların akşam saatlerinde etkili olmasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerine gerilemesinin beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre ise İstanbul'da akşam saatlerine kadar hakim olacak parçalı bulutlu hava, gök gürültülü sağanağa dönüşecek ve 32 derecelerde seyreden sıcaklık da 24 dereceye kadar düşecek.

Yağışın yarın da devam etmesiyle kentteki sıcaklık en düşük 21, en yüksek 26 derece olacak. Yağışlı hava cumartesi günü yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.

Muhabir: Çiğdem Alyanak,Halil İbrahim Başer

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İhsan Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı

2017-07-24 23:47 - Gündem

Batmak üzere olan motor yattaki 113 sığınmacı kurtarıldı

2017-07-25 18:32 - Genel

Adana’da barda silahlı kavga: 1 kadın öldü, 5 kişi yaralandı

2017-07-21 12:27 - Asayiş

New York'ta İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi

2017-07-23 11:49 - Genel

Siirt'teki terör örgütü operasyonu: 36 gözaltı

2017-07-21 23:07 - Gündem

Muğla’da 3 saatte 51 artçı sarsıntı daha yaşandı

2017-07-21 11:32 - Gündem

TRT'den ihraç edilen 21 kişiye FETÖ'den dava açıldı

2017-07-24 21:07 - Gündem

Aykut Kocaman 'yarım kalan' işine başlıyor

2017-07-26 15:12 - Spor

Adıyaman'da hafif ticari araç takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

2017-07-24 14:32 - Asayiş

İstanbul için sağanak uyarısı

2017-07-27 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

FETÖ'ye yönelik 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 82 şüpheli tutuklandı

09:09 - Gündem

Trabzon'da 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

00:39 - Gündem

Malatya Eğitim Vakfı'nın 40. Yıl Onur Gecesi İstanbul'da gerçekleşecek

23:08 - Gündem

Türkiye'den Afrika'nın güneyindeki sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye mesajı

19:58 - Gündem

Mersin Silifke'de sağanak ve dolu etkili oluyor

19:58 - Gündem

Günün Manşetleri

FETÖ'ye yönelik 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 82 şüpheli tutuklandı

09:09 - Gündem

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Maduro'nun ülkesine iade edilmesi çağrısı

07:39 - Dünya

Venezuela İçişleri Bakanı Cabello, ülkede siyasi mahkumun bulunmadığını belirtti

07:08 - Dünya

Trump, ABD dolarının değer kaybından endişe duymadığını belirtti

01:38 - Dünya

Trabzon'da 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

00:39 - Gündem