?>

İstanbul Film Festivali'nde 186 film gösterilecek

İKSV tarafından 5-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi gösterilecek.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İstanbul

İSTANBUL

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 38. İstanbul Film Festivali kapsamında, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi sinemaseverlerle buluşacak.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, festivallerin hayata geçmesinin kolay olmadığını ifade ederek, İstanbul Film Festivali'nin 38'incisini düzenlemekten dolayı memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'den ve uluslararası arenadan özenle seçilmiş yapımların festival kapsamında izleyiciyle buluşacağını belirten Taner, "Özellikle dijitalleşme hayat pratiklerimizi, kültür sanata yaklaşımımızı ve tüm davranışlarımızı değiştirdi ama özünde bazı özlem ve ihtiyaçlarımızın 2019 yılında da aynı olduğuna inanıyorum. İKSV olarak, sinema ustalarının ve yeni yeteneklerin yapımlarını büyük ekranda, hakkını vererek, heyecan içinde izlemenin mutluluğunu mümkün kılmak için seve seve çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Taner, festivale katkıda bulunan sponsor firmalara ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Şerif Gören, Göksel Arsoy, Selda Alkor ve Jak Şalom "Onur Ödülü" alacak

İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, festival programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. Buna göre, festival filmleri Beyoğlu Atlas, Beyoğlu, Pera Müzesi, Nişantaşı Cinemaximum City's, Gayrettepe Cinemaximum Zorlu, Kadıköy Rexx ve Kadıköy sinemalarında gösterilecek.

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen "Sinema Onur Ödülleri" bu yıl yönetmen Şerif Gören, oyuncu Göksel Arsoy, Selda Alkor'a verilecek.

Akademisyen Jak Şalom'a "Sinema Emek Ödülü" sunulacak. Ödüller, 4 Nisan'da yapılacak açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

Köprüde Buluşmalar

Türkiye'den sinemacıları uluslararası sektör profesyonelleriyle buluşturan ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Köprüde Buluşmalar" ortak yapım platformu festival kapsamında, 7-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Köprüde Buluşmalar kapsamında uzmanların katılımıyla düzenlenen ve görsel-işitsel sektörün yeniliklerinin ve film yapımına dair konuların irdelendiği Sinema Konuşmaları'nın yanı sıra uluslararası market ve fon temsilcileriyle tanışma programları da yer alacak.

Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında ödül kazanan filmler, 16 Nisan'da düzenlenecek İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Uluslararası Altın Lale Ödülü için 10 ülkeden 12 film yarışacak

İKSV'nin eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali’nin kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü'ne, "sinemaya yeni bakışlar" temasını izleyen 10 ülkeden 12 film katılıyor. Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilen 25 bin avroluk para ödülünün 10 bini Altın Lale'nin sahibi olan filmin yönetmenine, 10 bini filmin Türkiye'deki dağıtımını üstlenen firmaya, 5 bini ise Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine verilecek.

En iyi film 150 bin lira ile ödüllendirilecek

Altın Lale Ulusal Yarışması'nda En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verilecek. En İyi Film 150 bin, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ise 10 bin liralık para ödülünü kazanacak.

Ulusal yarışmada Altın Lale için Tarık Aktaş "Nebula", Emin Alper "Kız Kardeşler", Barış Atay "Aden", Ömür Atay "Kardeşler", Osman Nail Doğan "Güvercin Hırsızları", Serhat Karaaslan "Görülmüştür", Hüseyin Karabey "İçerdekiler", Ali Vatansever "Saf", Emre Yeksan ise "Yuva" filmiyle yarışacak.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan yapımın yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla 30 bin lira ödül verilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İki galaksi çarpışmasının son evresi

2019-03-13 16:26 - Teknoloji

İstanbul’da kan donduran cinayetlerde şok ifadeler

2019-03-07 20:50 - Asayiş

İSPARK'ın araç kapasitesi 100 bini aştı

2019-03-07 23:22 - Gündem

Aksaray’da organik çilek yetişecek

2019-03-12 14:32 - Çevre-Hayat

Ailelere 'siber zorbalık'la mücadele uyarısı

2019-03-12 14:32 - Teknoloji

Doğal mirası kayıt altına aldılar

2019-03-12 15:18 - Çevre-Hayat

Ölü köpeği sürükledi

2019-03-09 13:49 - Genel

Boğaziçi Üniversitesinden glokoma 'dur' diyen teknoloji

2019-03-12 18:26 - Teknoloji

Maduro’dan emparyalizm karşıtı yürüyüş çağrısı

2019-03-06 21:17 - Dünya

Kuzey Irak’a hava harekatı

2019-03-07 17:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler vefat etti

15:53 - Kültür Sanat

Bosna Hersek'te Osmanlı mirası köprüye ev sahipliği yapan Mostar, her mevsim turistlerin uğrak noktası

12:53 - Kültür Sanat

'İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin galası AKM'de yapıldı

08:01 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Katar: Gazze'de ateşkes müzakerelerine Türkiye de katılacak

15:23 - Dünya

Bu hafta yurdun batı kesimleri yağışlı geçecek

15:17 - Gündem

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 9,7 milyar dolara geriledi

15:12 - Ekonomi

Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Mersin açıklarına demirledi

15:08 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 42 artarak 66 bin 97'ye çık

15:03 - Dünya