İstanbul'daki sağlık kuruluşlarında 2024'te yapılan muayene sayısı 200 milyona dayandı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, geçen yıl kentteki sağlık tesislerinde 192 milyonu aşkın muayene gerçekleştirildiğini, kişi başına ortalama sağlık kuruluşuna başvuru sayısının 12'yi geçtiğini bildirdi.

Sağlık - 2 yıl önce

İstanbul
Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, megakentte, Türkiye'nin sağlık hizmetinin yüzde 40'tan fazlasının sunulduğunu söyledi.
İstanbul'da koruyucu sağlık hizmetlerinin yanında yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunulduğunu anlatan Güner, kentte yaklaşık 200'e yakın ülkeden gelen hastalara hizmet verdiklerini kaydetti.
Güner, kentte 53 kamu hastanesinin yanında toplam 216 hastanede sağlık hizmeti sunduklarını vurgulayarak, yine 1085 aile sağlığı merkezi ile 4 bin 600 aile hekimliği biriminde birinci basamak sağlık hizmeti verildiğini anlattı.
İstanbul'da 2024'te üst düzey sağlık hizmeti verdiklerinin altını çizen Güner, "İstanbul'daki sağlık tesislerinde 2024 yılında 192 milyondan fazla muayene yaptık. Kentte her kişi ortalama yıllık 12'den fazla kez sağlık kuruluşlarına başvurdu." dedi.

Güner, sağlık hizmetini İstanbul'da büyük bir özveriyle sunduklarını vurgulayarak, "İstanbul'da 2024'te 2,5 milyondan fazla ameliyat yapıldı. Bunların içinde zor ameliyatlar da var. İstanbul'da geçen yıl 2 bin 200'den fazla organ nakli, 14 bin 500'den fazla açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi." diye konuştu.
İstanbul'da hastaların en çok iç hastalıkları branşına muayene talebinde bulunduğunu dile getiren Güner, şöyle devam etti:
"Vatandaşlar iç hastalıkların yanında dermatoloji, göz hastalıkları ve kulak-burun-boğaz hastalıkları branşlarımıza daha çok müracaatta bulundu. Ama burada en çok dikkatimizi çeken hususlardan bir tanesi aile hekimine başvurunun artması. Bu bizim için mutluluk verici. Biz koruyucu sağlık hizmetlerini artırmak istiyoruz, sağlıklıyken doktora başvurulmasını istiyoruz. Aile hekimi her zaman bizi yönlendirecek, aslında bizim doğru doktora, doğru hastaneye ulaşmamızı sağlayacak olan kişi. Bizim oluşturmaya çalıştığımız mevcut sistem bu. Aile hekimleri bizim sağlık danışmanlarımız, sağlık avukatlarımız ve bizi doğru alana ilerletmesini istiyoruz."

Günde ortalama 158 bin radyolojik görüntüleme

Güner, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'yle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu il sağlık müdürüyken kentte genişletilen görüntüleme ağının kurulduğunu anımsatarak, "Bu hizmetleri yüksek düzeyde veriyoruz. İstanbul'da 2024 yılında 40 milyondan fazla radyolojik görüntüleme hizmeti verildi. Kentte günde ortalama 158 bin radyolojik görüntüleme yapıldı." dedi.
Yeni aile hekimliği yönetmeliğiyle mevcut sağlık hizmetini iyileştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Güner, yeni sisteme entegrasyonun sağlandığını kaydetti.
Güner, birinci, ikinci ve üçüncü basamaklar arasında entegrasyonun oluşturulduğunu vurgulayarak, "Aile hekimliğinde 54 parametrede testler yapılıyor. Eksik testlerimizin hastanede yapılmasıyla ilgili entegrasyonlar sağlandı. Aile hekimliğinde muayenemizi yaptıktan sonra kodumuzu alarak istediğimiz hastaneden görüntüleme ve tahlil hizmetlerini alabilir duruma getirdik." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'daki sağlık kuruluşlarında 2024'te yapılan muayene sayısı 200 milyona dayandı

2025-01-08 11:47 - Sağlık

Borsada hisse senetleri işlem görmeye başlayalı 39 yıl oldu

2025-01-03 13:35 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Suriyeli kadınlar, yeni dönemde aktif rol almak istiyor

2025-01-04 13:23 - Dünya

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 'Gürz-35' operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı

2025-01-03 09:06 - Asayiş

Binlerce yarasayı barındıran Dupnisa Mağarası'nı geçen yıl 70 bin kişi ziyaret etti

2025-01-01 12:08 - Magazin

İsrail'in saldırıları altındaki Gazzeliler, şiddetli soğuklarda hayatta kalma mücadelesi veriyo

2025-01-04 14:48 - Dünya

Denizli'de belediye işçileri Ferdi Tayfur için lokma dağıttı

2025-01-07 16:42 - Magazin

Türkiye-Hindistan konteyner taşımacılığı Türk firmasının yeni seferleriyle artacak

2025-01-04 12:08 - Ekonomi

Doğaseverler dondurucu soğukta Van Gölü'nde yüzdü

2025-01-01 19:09 - Çevre-Hayat

Futbolda 2024-2025 sezonu devre arası hakem listesi açıklandı

2025-01-02 14:39 - Spor

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset