?>

İstanbul'da "Türkiye-Afrika Medya Forumu" başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye-Afrika Medya Forumu" başladı.

Gündem - 11 ay önce

İstanbul

İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen forumun açılışında Afrika Yayın Birliği Genel Müdürü Gregoire Ndjaka, Libya İletişim ve Siyasal İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Walid Ammar Ellafi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Cumhurbaşkanımızın "Daha adil bir dünya mümkündür" çağrısı adaletin yankısıdır

Libyalı Bakan Ellafi, forumun her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağının altını çizerek, "Hakikat çok önemli ve çok değerlidir, onu mutlaka muhafaza etmemiz gerekmektedir." dedi.

Halihazırdaki iletişimin fikirsel alandaki savaşların aracı olmaya başladığını belirten Ellafi, "Bizim de aktif olarak bu süreçte yer almamız gerekiyor." diye konuştu.

Ellafi, iletişimin gerçekliğin bir yansıması olarak ortaya konması gerektiğini aktararak, bunun Afrika'ya fayda sağlayacağını vurguladı.

Batılı medya kuruluşlarının Afrika'ya gerçekleri yansıtmayan bir bakış açısıyla yaklaştığını dile getiren Ellafi, şöyle konuştu:

"1,4 milyar nüfuslu Afrika kıtasını hızlı kalkınma yolunda ilerleyen bir kıta görmekteyiz. Ekonomik anlamda da kalkınıyor ama ne yazık ki iletişim ve medya alanında nüfusu kadar etkileşimi söz konusu değil. Dış kaynaklar gerçek dışı yaklaşıyor. Batı'nın bu işleyişi ve dezenformasyonla ilişkili olan bakış açısı var. Örneğin göç konusu, sadece rakamlarla kötü olarak yansıyor dış basına. Gerçek anlamda ve sebepleriyle yansımıyor."

Ellafi, medya ve iletişimin diplomatik anlamda ve uluslararası politikalarda iki ana unsur olarak rol oynadığını vurgulayarak, "Bunlar, uluslararası arenada ülkelerin kendi çıkarlarını muhafaza etmekteki gücüyle alakalı unsurlar. Bizim de bu unsurları kendi hak ve çıkarlarımızı koruyacak şekilde hakikati yansıtarak kullanmamız lazım." açıklamasında bulundu.

"Ne yazık ki göç konusuyla alakalı anlatıları genellikle yanlış bilgi"

Afrika Yayın Birliği Genel Müdürü Ndjaka da TRT ile anlaşma imzaladıklarını belirterek bunun gibi girişimleri artırmak istediklerini ifade etti.

Afrika'da şu an basının ilgisini en çok çeken konunun göç meselesi olduğuna dikkati çeken Ndjaka, "Ne yazık ki göç konusuyla alakalı anlatıları genellikle yanlış bilgi ve bunu negatif klişeler domine ediyor. Afrika Yayın Birliği Genel Müdürü bunun için bir zirve düzenliyor. Bu zirve, göç konusundaki Afrika perspektifini yansıtacak." dedi.

Türkiye'nin işbirliğinin de bu konuda çok önemli olduğunu belirten Ndjaka, bir sonraki forumun Afrika'daki bir şehirde olabileceğini söyledi.

Forum kapsamında bugün "Türkiye-Afrika İlişkilerinde Medya ve İletişim Ekosisteminin Güçlendirilmesine Dair Tartışmalar", "Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim: Ortak Vizyon Çerçevesinde İş Birliği İmkanları" ve "Türkiye-Afrika Medya İlişkilerinde Doğru Bilgi Akışı ve Dezenformasyonla Mücadele Stratejileri" oturumları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İçerik oluşturma ipuçları: İçerik pazarlama için en iyi araçlar

2025-02-26 18:06 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan öncesinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz

2025-02-24 20:02 - Siyaset

Kastamonu'da karda yürüyemeyince kulaç atan kişinin görüntüsü sosyal medyada ilgi gördü

2025-02-24 22:57 - Çevre-Hayat

KazanForum 2025: Rusya’da İslam dünyası ülkelerine yeni fırsatlar

2025-02-25 10:23 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de tasfiye olmaz, sadece takviye olur

2025-02-26 16:52 - Siyaset

Birlikte tekvandoya başlayan akondroplazili çift, ilk şampiyonada altın madalyaya uzandı

2025-02-27 12:32 - Spor

Hatay Dörtyol'da deprem konutlarının yapımı sürüyor

2025-02-26 00:28 - Gündem

Almanya'da kurulacak koalisyon hükümetini zorlu bir ekonomi ve reform gündemi bekliyor

2025-02-24 15:42 - Dünya

'Grimes', eski eşi Musk'tan 'çocuğunun acil tıbbi durumu' hakkında cevap istedi

2025-02-21 16:13 - Magazin

2025'te mobil oyunlaştırma, trendler, tahminler ve en iyi platformlar

2025-02-27 16:06 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç, Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın ailesini ziyaret etti

19:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ürdün Kralı Abdullah ile iki ülke dostluğunu güçlendirecek kararlar aldık

19:36 - Gündem

Manisa'da sağanak taşkınlara neden oldu

19:24 - Gündem

Muğla'da Köyceğiz Gölü taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

19:19 - Gündem

FETÖ'nün "7 Şubat MİT Kumpası"nın üzerinden 14 yıl geçti

19:16 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da otomobille çarpışarak takla atan ambulanstaki 3 kişi yaralandı

22:42 - Asayiş

İtalya'da Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na karşı düzenlenen protestoda olaylar çıktı

22:40 - Dünya

Trabzonspor, Samsunspor deplasmanında 3 golle kazandı

22:28 - Spor

Netanyahu, Trump ile İran'ı görüşmek için bu hafta ABD'ye gidecek

21:53 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye'den Çin'e 175 milyon dolar, Çin'den de Türkiye'ye 3,2 milyar dolarlık bir yatırım hacmi söz konusu

19:44 - Siyaset