İstanbul'da kar yok, sıcaklıklar hafta sonu artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, İstanbul'da cumadan sonra yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların artmaya başlayacağını belirterek, mevsim normallerinde sıcaklıklar beklediklerini kaydetti.

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin, AA muhabirin soruların yanıtladı. Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi.
Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.
Kocaman, önümüzdeki 3 gün boyunca havanın soğuk olacağı bilgisini vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece civarında sıcaklıklar bekliyoruz. Bu sürede hafif yağışlar var. Kuzey bölgelerde ve yükseklerde karla karışık yağmur, şehirler ve aşağı kesimlere ise yağmur şeklinde bekliyoruz. Marmara'da kar beklenmiyor. Bölgenin sahillerinde ve şehir merkezlerinde yağmur, yüksek alanlara karla karışık yağmur beklentimiz var. Bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya'da ve Batı Karadeniz bölümünde sahillerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar bekliyoruz."
Bazı bölgeler hariç yurdun büyük bölümünde kar beklentisi olduğunu aktaran Kocaman, İstanbul, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç yurdun tamamının kar yağışlı olarak görüldüğünü bildirdi.
Cumadan sonra İstanbul'da sıcaklık artacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, İstanbul için hava durumunun cumaya kadar akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece olacağını yineleyerek, "İstanbul'da cumadan sonra yağışlar kesilecek ve sıcaklıklar artmaya başlayacak. Mevsim normallerinde sıcaklıklar bekliyoruz. Denizlerde kuzeyli kuvvetli rüzgarların devam edeceğini söyleyebiliriz. Sonrasında ise ciddi bir rüzgar beklemiyoruz." dedi.
Anadolu'daki vatandaşlara buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Kocaman, Marmara'da rüzgar dahil olmak üzere bir uyarıları olmadığını söyledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 23-29 Ocak tarihlerinde hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinden 5-9 derece daha düşük olarak bekleniyor.
İstanbul'da bugün saat 18.00'e kadar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinde sıcaklığın 1-2 derecelere düşmesi öngörülüyor.
Söz konusu kesimlerde yarın ve ertesi gün de karla karışık yağmur tahmini yapılırken, sıcaklıkların salı 3-4, çarşamba 2-5, perşembe 1-7, cuma 0-5, cumartesi 1-7 dereceler civarında seyredeceği bilgisi verildi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsveç'te camiye gamalı haç çizildi

2018-01-20 16:29 - Genel

Tanzanyalı yolcunun valizinde eroin çıktı

2018-01-22 20:32 - Asayiş

Bu yılın yol yatırımları belirlendi

2018-01-20 15:02 - Ekonomi

Beşiktaş Talisca'nın gol attığı maçları kaybetmiyor

2018-01-22 17:14 - Spor

‘‘Zeytin Dalı Harekatı’’ için Fetih Suresi okundu

2018-01-22 11:45 - Genel

İstanbul'da kar yok, sıcaklıklar hafta sonu artacak

2018-01-23 14:02 - Gündem

Trabzon Limanı'nın halka arzına 600 milyon TL'yi aşkın talep geldi

2018-01-22 15:18 - Genel

Terör örgütünün zorla silah altına aldığı bazı üyeleri ÖSO'ya sığındı

2018-01-21 02:42 - Gündem

PYD/PKK'lıların uçaksavar mermileri Kilis'te evlere isabet etti

2018-01-21 02:47 - Gündem

Türk kaynak suları 110 ülkede içiliyor

2018-01-22 17:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS ile YKS'nin içeriği ve soru havuzu yeni müfredata göre olacak

13:18 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Al Arabiya için kaleme aldığı makaleye

13:07 - Gündem

Sahil Güvenlik ekipleri 7 ayda 2 bin 257 kişiyi kurtardı

11:58 - Gündem

Alanya'da tur teknesine eşlik eden yunuslar görüntülendi

11:42 - Gündem

İstanbul merkezli operasyonda kurşunlama ve yaralama olaylarıyla ilgili 9 zanlı yakalandı

11:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS ile YKS'nin içeriği ve soru havuzu yeni müfredata göre olacak

13:18 - Gündem

Hazine haftaya 4 yeniden ihraç ve 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

13:12 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Al Arabiya için kaleme aldığı makaleye

13:07 - Gündem

Kolombiya'nın Cali Belediye Başkanı Eder, depremin ardından 88 kişiyi enkazdan sağ çıkardıkları

13:03 - Dünya

İsrail donanmasının Gazze açıklarında açtığı ateşte 3 Filistinli balıkçı yaralandı

12:58 - Dünya