?>

İstanbul'da kar kalınlığı 122 santimetreye ulaştı

İstanbul'u etkisi altına alan ve gece de aralıklarla süren kar yağışı, il genelinde yer yer tipi şeklinde devam ederken, Çatalca-Subaşı'nda kar kalınlığı 122 santimetreye ulaştı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul'u etkisi altına alan ve gece de aralıklarla süren kar yağışı, il genelinde yer yer tipi şeklinde devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinde kent genelinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı, özellikle sabah saatlerinden itibaren Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavyutköy, Sultangazi, Kemerburgaz bölgelerinde tipi şeklinde sürüyor.

Meteorolojiden kuvvetti kar yağışı uyarısı

İBB ekipleri gece boyunca TEM kara yolunda, kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. Ayrıca çalışmalar kapsamında ilçe belediyelere de ek tuz takviyesi yapıldı.

Kar yağışının başlamasından itibaren İBB ekipleri, çalışmalarında toplam 60 bin ton tuz ile 400 ton solüsyon kullandı.

İlçe belediyelere ise ara sokaklarda kullanmak için toplam 40 ton tuz yardımı yapıldı.

Bu arada trafikte bekleyen vatandaşlara da mobil büfelerden kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Toplu ulaşım araçları ise 24 saat hizmet vermeye devam etti.

Gece boyunca, Park Bahçeler, Katı Atık ve Zabıta müdürlükleri ekipleri ile İSFALT, İSTAÇ, 153 Beyaz Masa ekipleri sahada, üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

Kış koşulları çalışmaları, AKOM'da toplanan itfaiye, AFAD, emniyet, AYEDAŞ, BEDAŞ, TİAŞ, İGDAŞ, İSKİ, Şehir Hatları, Metro İstanbul, İETT, İCA (YSS Köprüsü) Karayolları, İBB Trafik olmak üzere 27 ayrı birimin yöneticileri tarafından koordine edildi.

Yolda kalan 250 tır ve ağır vasıta ekipler tarafından kaldırıldı

Kar yağışının başlamasıyla çevre yollarında kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 tır ve ağır vasıta, itfaiye ve yol bakım ekiplerince çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle sahipsiz hayvanların aç kalmaması için de birçok noktada besleme çalışması yürütüyor.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünce, soğuk havanın etkisini artırmasıyla belirli aralıklarla, ormanlık alanlar başta olmak üzere birçok bölgedeki noktalara hayvanlar için mama bırakılıyor.

Ayrıca besleme noktalarında tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlar da veteriner hekim kontrolü altında alınarak, tedavi ediliyor.

Kar kalınlığı Çatalca'da 122 santimetreye ulaştı

İstanbul'da saat 08.00 itibarıyla kar kalınlıkları Çatalca-Subaşı'nda 122, Hadımköy, Yassıören'de 105, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy'de 68, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 62, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy'de 55, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'ta 45, Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 35, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe'de 30, Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy'de 20-25, Pendik, Kartal ve Tuzla'da ise 10-15 santimetre olarak ölçüldü.

İBB ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede, üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı.

İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri, gece saatlerinden sabaha kadar 9 bin 528 ton tuz, 42 ton solüsyon kullandı.

Öte yandan 834 evsiz vatandaş da Zeytinburnu Spor Kompleksinde misafir ediliyor.

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin'in uzay projesinde rekor

2017-01-04 13:37 - Teknoloji

21 yaşındaki organizatör: Abulizi

2017-01-09 10:22 - Asayiş

Cezaevi firarisi Finike’de yakalandı

2017-01-07 14:47 - Asayiş

Aralık ayının zam şampiyonu; yeşil soğan

2017-01-02 18:07 - Ekonomi

Kazakistan'dan Türk vatandaşlarına seyahat kolaylığı

2017-01-05 17:07 - Gündem

Afganistan'da güvenlik güçlerinin konvoyuna saldırı

2017-01-04 12:42 - Dünya

İzmir'deki terör saldırısı TBMM Genel Kurulunda kınandı

2017-01-05 20:52 - Siyaset

Buz kaplı gölde ‘Eskimo’ usulü balık avı

2017-01-09 12:27 - Gündem

Afrika pazarının kapısı Cibuti ile aralanıyor

2017-01-08 13:22 - Ekonomi

FETÖ bileti Angola'da kesip parayı İstanbul'da tahsil etmiş

2017-01-05 16:07 - Gündem

İlgili Haberler

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı

09:43 - Gündem

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

22:33 - Gündem

Gazze Mahkemesinde İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve ihlallerin tanıkları dinlendi

21:52 - Gündem

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı

09:43 - Gündem

İzmir Foça'da selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

09:38 - Asayiş

Ege'den Marmara'ya 500 kilometrelik yeşil hidrojen boru hattı önerisi

09:33 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

Sigara ve cep telefonunda ÖTV oranları yeniden belirlendi

09:03 - Ekonomi