İstanbul'da hava sıcaklığının haftaya 5 dereceye düşmesi bekleniyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, İstanbul'a kutuplardan gelen soğuk hava dalgasıyla, sıcaklıkta kısa sürede 22 derecelik sert düşüş yaşanacağını söyledi.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul
Özdemir, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, mart ayının başından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirtti.
Bu durumun 17 Mart'a kadar devam edeceğini kaydeden Özdemir, "Özellikle çöl üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle birçok bölgede yazı aratmayan günler yaşanıyor. İstanbul'da cumartesi günü sıcaklık 27 dereceye kadar çıkacak." dedi.
Özdemir, 18 Mart'tan itibaren hava sistemlerinde değişim yaşanacağını vurgulayarak, "Kutuplar üzerinden gelen karasal polar hava kütlesi, sıcaklıkları hızla düşürecek. Çarşamba günü İstanbul'da sıcaklığın 5 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Bu durum, çok kısa sürede 22 derecelik ani bir sıcaklık düşüşü anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.
Bu tür ani sıcaklık değişimlerinin insan sağlığı üzerinde önemli etkileri olabileceğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:
"Özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için bu değişimler risk oluşturabilir. Vatandaşlarımızın hava durumunu takip ederek uygun tedbirleri alması gerekiyor. Sıcaklık düşüşüyle birlikte yağmur ve sağanak da etkili olacak. Özellikle İstanbul başta olmak üzere, birçok şehirde yağmur ve yer yer sağanak bekleniyor. Sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte don ve buzlanma riski de ortaya çıkabilir. Bu nedenle sürücülerin dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor."
Özdemir, hava koşullarına bağlı günlük planların değişebileceğini, bu nedenle önümüzdeki günlerde hava durumu güncellemelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AKOM'dan İstanbul için kar yağışı uyarısı

AKOM'dan yapılan açıklamada, pazar öğleden sonra ve akşam saatlerinde lodosun kuvvetini artırarak fırtına seviyesine çıkabileceği bildirildi.
Kentte pazartesi itibarıyla Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların hızla düşeceği ve hafta ortasına kadar 5 derece civarına gerileyeceği kaydedilen açıklamada, "19 Mart Çarşamba gecesi ve 20 Mart Perşembe günlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı ihtimali bulunuyor." ifadelerine yer verildi.
İstanbul'da 18 Mart-23 Mart'ta kış koşullarının etkili olmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-8 derece altında seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.
Martın son haftası ve Ramazan Bayramı haftası boyunca sıcaklıkların tekrar mevsim normallerine yükselmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, özellikle hafta sonunda beklenen lodos fırtınasına ve ardından gelecek soğuk hava dalgasına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulabilir" önerisi

2025-03-14 12:07 - Gündem

İzmir'de sahipsiz köpeklerin çocuğa saldırması güvenlik kamerasında

2025-03-11 15:57 - Asayiş

Meriç Nehri, Türkiye'nin "su sporları merkezi" olacak

2025-03-09 14:32 - Spor

Beşiktaş ile Konyaspor 48. randevuda

2025-03-14 11:38 - Spor

Bolu'daki Sarıalan Yaylası'nda çiğdemler çiçek açtı

2025-03-11 14:12 - Çevre-Hayat

DİTİB Paris 4. Geleneksel İftar Programını düzenledi

2025-03-08 09:32 - İslam-Hayat - Safer 1448

AK Parti'li Tuğba Işık Ercan'dan yeni dönemde kadın temsiliyeti vurgusu

2025-03-08 13:17 - Siyaset

FETÖ'cülerin şirketlerinin adresi: Londra

2025-03-12 14:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

ABD'de tarife ve resesyon endişeleri piyasalardan yaklaşık 2 trilyon doları buharlaştırdı

2025-03-11 11:37 - Ekonomi

Polonya Başbakanı Tusk, Avrupa'nın güvenliğini görüşmek için Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-03-07 18:23 - Dünya

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi

İnternete bağlı cihazlarda en fazla televizyon, en az oyuncak tercih edildi

15:02 - Ekonomi

Türkiye'nin kiraz ihracatı 235 milyon dolara ulaştı

14:58 - Ekonomi