İstanbul'da geçen yıl özel sağlık kuruluşlarına 21 bin denetim yapıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, geçen yıl özel sağlık kuruluşlarına yaptıkları 21 bin denetimin 7 bin 500'den fazlasının olağan dışı olduğunu belirterek, bu kontrollerde 375 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi.

Gündem - 7 ay önce

Istanbul
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, 2025'te İstanbulluların sağlık hizmetine daha rahat ulaştığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de 2002'den itibaren başlattığı "Sağlıkta Dönüşüm Projesi"yle bu alanda devrim yapıldığını belirten Güner, artık otel konforunda tek ve iki kişilik odalarda vatandaşlara hizmet verildiğini anlattı.
????
Doç. Dr. Güner, kentte geçen yıl 207 milyon muayene hizmeti verildiğine dikkati çekerek, sadece bölge ve Türkiye'nin değil, tüm dünyada sağlıkta örnek hizmet veren bir şehirden bahsettiklerini vurguladı.
Sağlık hizmetlerinin devamlılığı için birebir uyguladıkları denetim mekanizmasının varlığının önemine işaret eden Güner, sağlık hizmetinin yüksek kalitede olması ve vatandaşların aldığı hizmetin takip edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Doç. Dr. Güner, bu kapsamda gece ve gündüz mesai kavramı olmaksızın denetimlerin sürdürüldüğünü ifade ederek, "Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Bakanımızın 'Koruyan, Üreten, Geliştiren Sağlık Modeli'yle bize verdiği görevde biz bu hizmeti sunarken bunun devamlılığını da sağlamamız gerekiyor. Herhangi bir inkıtaya (kesinti) uğratacak bir sürece izin vermememiz gerekiyor." diye konuştu.
Denetimlerde sistemin uygulanıp uygulanmadığını, binaların uygunluğunu, çalışan personelin uygun sistematikte ve kadrosunda çalışıp çalışmadığını kontrol ettiklerini aktaran Güner, özel veya kamu ayrımı olmaksızın sağlık hizmetinin sunumundaki herhangi bir aksaklığa ve art niyete göz yummalarının mümkün olmadığını vurguladı.
Doç. Dr. Güner, İstanbul'da yapılan denetimlerdeki "çift kör" uygulamasının Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu'nun il müdürü olduğu dönemde başlatıldığına dikkati çekerek, "Burada hem denetlenenin nerenin denetleneceğine haberi yok hem de denetleyenin haberi denetlemeden hemen önce oluyor, şifreli mesajlarla buna iletiliyor. Biz adil bir şekilde herkese, özel, kamu ayrımı olmaksızın bu denetimleri anlık şekilde İstanbul'un dört bir yanında yapıyoruz." dedi.

Şüpheli durumlarda "yıldırım denetimi"

En çok hassasiyet gösterdikleri hususlardan birisinin özel sağlık kuruluşlarının denetimi olduğuna işaret eden Güner, şunları kaydetti:
"İstanbul'da 2025'te 21 bin denetim yaptık. Bu denetimlerin 14 bini olağan, 7 bin 500'den fazlası olağan dışı. Olağan dışı, vatandaşımızın şikayetine binaen bize ulaşan veya bizim tespit edip şüphelendiğimiz hususlarda 'yıldırım denetimi' dediğimiz, anlık 100-150 ekiplik denetim sistematikleriyle takip ettiğimiz denetimler. Denetimlerde özel sağlık kuruluşlarına 375 milyon lira ceza kesmiş durumdayız.
Vatandaşımızın en çok şikayet ettiği hususlara baktığımızda fiyat, yani ücretlendirmeyle ilgili usulsüzlükler. Bir de tıbbi uygulamalarda karşılaştıkları malpraktis ve medikolegal problemlerle ilgili bize başvuruları. En çok ceza kestiğimiz hususlar bunlar. Vatandaşımız şu konuda müsterih olsun: Kamu, özel ayrımı olmaksızın bize ulaşan, sosyal medya hesaplarımızdan, mail hesaplarımızdan olabilir, fakstan, dilekçeden veya bize şifahen ulaşan bütün şikayetleri göz önüne alıyoruz, değerlendiriyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de ilk fidanı 55 yıl önce dikilen avokadonun üretimi katlanarak artıyor

2026-01-16 13:22 - Ekonomi

Karabük'te okula giderken kar yağışı altında saygı duruşunda bulunan öğrenci kameraya yansıdı

2026-01-13 19:42 - Gündem

Suriye ordusu, terör örgütü YPG/SDG'nin işgalindeki Fırat Nehri'nin batısındaki sivillerin tahliyesi için koridor açacak

2026-01-14 19:23 - Dünya

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu kura çekimi yarın yapılacak

2026-01-15 10:47 - Spor

Yabancı futbolcularıyla yollarını ayıran Hatayspor, altyapı oyuncularıyla mücadelesini sürdürüyor

2026-01-17 11:57 - Spor

Fenerbahçe Medicana Erkek Voleybol Takımı'nda başantrenör Slobodan Kovac ile yollar ayrıldı

2026-01-12 13:38 - Spor

Kanada Başbakanı Carney, jeopolitik sarsıntıların yaşandığı dönemde Çin'i ziyaret edecek

2026-01-12 11:52 - Dünya

Beyaz Saray: ABD ile Danimarka, Grönland'ın satın alınması konusunda teknik görüşmelere başlayacak

2026-01-15 23:38 - Dünya

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, lig ve Avrupa'da doludizgin

2026-01-13 11:28 - Spor

"Gol kralı" ampute milli futbolcu Ömer Güleryüz, Wisla Krakow'a transfer oldu

2026-01-11 15:23 - Spor

İlgili Haberler

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem