?>

İstanbul'da düzenlenen EMITT fuarında Erzurum rüzgarı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 2017 İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanında başladı. Fuara katılan Erzurum, standının kapılarını yerli ve yabancı misafirlere açarak yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini tanıtıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Erzurum ili, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için stant kurdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin meşhur Oltu taşı, kadayıf dolması gibi yöresel ürünlerinin yanı sıra şehrin tarihi ve turistik değerleri de tanıtılıyor. Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen fuara; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Atlama kuleleri ile Çifte Minareli Medrese maketlerinin yer aldığı standı ziyaret eden tüm konuklara teşekkür eden Vali Seyfettin Azizoğlu, Fuarda ziyaretçilere Erzurum’u her alanda tanıttıklarını belirtti.

Erzurum'un yöresel ürünleri ve turizm çeşitliliği açısından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu şöyle konuştu:

"Düzenlenen fuar uluslararası bir fuar olduğu için dünyanın her köşesinden gelen misafirlerimiz var. Bu sayede dadaşlar diyarı Erzurum'un Sosyal ve Kültürel Hayatı, yöresel ürünleri, el sanatları, yöresel mutfağı, Oltu Taşı, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerini ulusal ve uluslararası alanda herkese daha iyi tanıtma fırsatı buluyoruz. Standımızı da bu şekilde düzenleyerek yöresel ve kültürel değerlerimizi, turizm çeşitliliğimizi ve kış sporları tesislerimizi göstermeye çalıştık. Güzel bir iş çıkardık diye düşünüyorum. Standın yoğunluğu ve ziyaretçilerden gelen tepkilerde güzel bir iş çıkardığımızı gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" TÜYAP Fuarında gerçekleştirilen etkinlik 29 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Östaki borusu tıkanıklığı balon yöntemiyle aşılıyor

2017-01-26 14:02 - Sağlık

Üşüyen rakiplerini ateş yakıp ısıttılar

2017-01-23 18:52 - Spor

Türk futbolu yasta

2017-01-22 15:37 - Spor

Pompeo, CIA'in yeni patronu oldu

2017-01-24 09:32 - Dünya

Oyunseverler İstanbul'da buluşuyor

2017-01-22 17:02 - Teknoloji

Motorinde 7 kuruş indirim

2017-01-25 15:07 - Ekonomi

Trump'tan Pentagon'a DEAŞ talebi

2017-01-27 10:02 - Dünya

Türkiye, dünyanın en uygun tatil ülkesi

2017-01-26 15:02 - Ekonomi

iPhone 7 Plus buz tutan nehirde 13 saat kaldı!

2017-01-25 05:17 - Teknoloji

Cavcav için Gençlerbirliği tesislerinde tören

2017-01-23 15:12 - Spor

İlgili Haberler

KAGİDER Türk iş kadınlarının vizyonunu Avrupa Parlamentosu'na taşıdı

18:23 - Gündem

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

17:48 - Gündem

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutladı

16:43 - Gündem

İzmir'de esnaftan toplanmayan çöplere karşı mazotla haşere önlemi

15:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

18:48 - Siyaset

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer bomba üretme peşinde değiliz ve olmayacağız

18:28 - Dünya

KAGİDER Türk iş kadınlarının vizyonunu Avrupa Parlamentosu'na taşıdı

18:23 - Gündem

SEDDK Başkanı Davut Menteş: Sigorta sektöründe sermaye yeterliliği tarihi zirvede

18:17 - Ekonomi