İstanbul'da devriye polisleri görevleri başında iftar yapıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı devriye ekipleri, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri kapsamında bazen karakol içerisinde bazen de karakol bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uyarak oruçlarını açıyor

İslam-Hayat - Safer 1448 - 6 yıl önce

İstanbul

İstanbul'da devriye polisleri görevleri başında iftar yapıyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı devriye ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında bazen karakol içerisinde bazen de karakol bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uyarak oruçlarını açıyor.
Görevde olan ekip amirleri, polis memurları ve gece kartalları, temin ettikleri yiyecekler ya da karakolda hazırladıkları yemeklerle iftarlarını yapıyor. Ekipler, iftar sırasında gelen ihbarları da vardiyalı olarak değerlendirerek, görevlerini aksatmıyor.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipleri Grup Amiri Komiser Yardımcısı Onur Başoğlu, sokakta görev yapan resmi polis ekiplerinin devriye ekipleri olduğunu söyledi.
Devriye ekiplerinin önleyici rol oynadığını anlatan Başoğlu, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladıklarını, 155 Polis İmdat'a gelen ihbarlara ilk önce kendilerinin gittiklerini dile getirdi.
İhbarlara 3 dakika gibi bir sürede müdahale ettiklerine değinen Başoğlu, "Vatandaşımızı mağdur etmemek için sokağa çıkma kısıtlaması olan zamanlarda daha çok personelle görev yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek ve evde kalmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bilgilendirme anonsları yapıyoruz. Pandemi süreci ile bize gelen ihbarlar azaldı. Özellikle herkes evde olduğu için evden hırsızlık konuları azaldı, önemli suçlar olan gasp, kapkaç azaldı. Bununla beraber aile içi şiddet ihbarları arttı." dedi.

Yaşlıların ihtiyaçlarını karşıladılar

Onur Başoğlu, pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara yardımcı olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Yaşlı vatandaşlarımızdan yalnız yaşayanlar oluyor, ailesi uzakta olanlar var. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın talepleri genelde ilaç, ekmek ve gıda şeklinde oluyor. Bazıları çocuklarının doğum günleri için talepte bulundu. Bir yaşlı vatandaşımız bayram zamanı bizden bayrak istemişti. Ekiplerimiz kendisine şanlı bayrağımızı ulaştırdı.
Bunlar normalde aslında polis görevleri arasında olmayan şeyler ancak salgın sürecinde vatandaşlarımıza hizmet ederek bu tarz talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. Bu hastalık sürecinde yaşlılarımızın sağlıklarını korumaya çalışıyoruz. Onlar da neticede bizim amcamız, teyzemiz ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz."
Ramazan ayının bu yıl pandemi sürecine denk geldiğini de hatırlatan Başoğlu, "İftarımızı görev başında yapıyoruz. Görev başındayken genelde karakolun bahçesinde ya da içerisinde, kurduğumuz sofralarda iftarımızı yapıyoruz. Almış olduğumuz yiyecekler ya da karakolda hazırladığımız yemekler ile sosyal mesafe kurallarına uygun olarak iftarımızı yapıyoruz. İftarın ardından yine görevimize devam ediyoruz. Sahur vakti de aynı şekilde yemeğimizi görev başında yiyerek oruç tutmaya başlıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarında ise temin edilen kumanyalarla ekiplerimiz bulunduğu yerde sahur ve iftarlarını yapıyor." ifadesini kullandı.

"65 yaş üstü vatandaşlarımıza evlatları gibi davranıyoruz"

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekiplerinde görev yapan polis memuru Ersin Turan da gelen ihbarlarda, normal zamana göre düşüş olduğunu, iş yüklerinin azaldığını anlattı.
Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlardan yoğun talepler geldiğini belirten Turan, şöyle konuştu:
"65 yaş üstü vatandaşlarımıza evlatları gibi davranıyoruz. İhtiyaçlarını temin ediyoruz. Gıda veya ilaçlarını alıyoruz. Başka bir ihtiyaçları varsa soruyoruz. Sokakta gece kartalları ile birlikte de görev yapıyoruz. Pandemi sürecinde özellikle sokağa çıkma kısıtlaması zamanlarında ihtiyaç duyulduğunda bekçiler gündüzleri de görev yapıyorlar. Gerek kolonya dağıtımı, gerek sosyal yardımların dağıtılmasında gece kartalları bize çok yardımcı oluyor. İş yükümüzü hafifletiyor. Suç konularında da özverili bir şekilde çalışıyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan'da Türk azınlık, anaokullarında Türkçe dersi istiyor

2020-05-07 16:22 - Dünya

Çin’de son 24 saatte sadece bir Kovid-19 vakası görüldü

2020-05-12 18:41 - Genel

Brezilya'da son 24 saatte Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle 610 kişi öldü

2020-05-08 07:52 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo 5 mevkidaşıyla Kovid-19'a karşı iş birliğini görüştü

2020-05-12 04:52 - Genel

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının kapasitesi artırıldı

2020-05-13 18:38 - Ekonomi

İsrail askerleri Batı Şeria'da iki Filistinliyi yaraladı

2020-05-10 00:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Üretim sektörünün hızlıca toparlanmasını bekliyoruz

2020-05-08 21:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Başkanlığına seçilen Yiğit'e tebrik mesajı

2020-05-10 00:52 - Gündem

Toyota’nın en büyük hibrit SUV’u Highlander Avrupa’ya geliyor

2020-05-11 14:13 - Genel

İsrail Yüksek Mahkemesinden Netanyahu'nun başbakanlığındaki koalisyona yeşil ışık

2020-05-07 15:37 - Dünya

İlgili Haberler

Erzurum'da ahilik teşkilatını kuran Ahi Toman Baba'nın kümbeti gün yüzüne çıkarılıyor

14:38 - İslam-Hayat - Safer 1448

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Haber takibinde en çok tercih edilen mecra "televizyon" oldu

17:02 - Gündem

Balıkesir'de arazide başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:57 - Gündem

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Yükseköğretim Kurulu "öğrenci affı"nın usul ve esaslarını belirledi

16:48 - Gündem

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya