?>

İsrail'in saldırdığı Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı 41'e yükseldi

İsrail'in 3 gündür saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Kudüs

Filistin Sağlık Bakanlığında yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler ve yaralananlara ilişkin bilgi verildi.

İsrail, abluka altındaki Gazze'ye hava saldırılarına devam etti

Bakanlık açıklamasında, 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 15'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 41 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaralı sayısının 311'e yükseldiği aktarılan açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, Gazze merkezindeki caddeyi hedef aldı

İsrail ordusunun, İslami Cihad'a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle 5 Ağustos'ta abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar bugün de devam ediyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze şeridi içinde İslami Cihad'a ait olduğu gerekçesiyle iki askeri karakolun hedef alındığı belirtildi. Ordu, insansız hava aracıyla da havan fırlatılmakta kullanılan bir noktanın vurulduğunu açıkladı.

Filistin kaynakları, İsrail'in Gazze'nin şehir merkezinde bir mezarlığın yakınında bir at arabasına düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da olduğu can kayıpları yaşandığını aktardı. Gazze'nin kuzeyinde düzenlenen saldırıda da ölenlerin olduğu paylaşıldı.

Gazze'den akşam saatlerinde İsrail yönüne çok sayıda roket atıldı. Tel Aviv kenti ve çevresindeki Yafa, Holon, Bat Yam gibi bölgelerde saldırı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlenen füzelerin roketleri havada imha etmesi sonucu patlama sesleri geldiği bildirildi.

İsrail makamlarının, Gazze şeridi çevresindeki yerleşim birimlerine ikinci bir emre kadar evlerini terk etmemesi talimatı verdiği belirtildi.

İsrail Başbakanı'ndan "Gazze operasyonu hedefine ulaştı" açıklaması

İsrail Başbakanı Yair Lapid'in, bugün Gazze şeridi çevresindeki yerleşim birimlerinin yerel yöneticileriyle yaptığı görüşmede, "İsrail'in Gazze operasyonunda hedeflerine ulaştığını, çatışmayı sonlandırmaya hazırlandığını" söylediği belirtildi.

İsrail basınındaki haberlere göre, toplantıya katılan isimler görüşmedeki "ana mesajın bu olduğunu" paylaştı.

Ateşkes görüşmeleri devam ediyor ancak henüz sonuç yok

İsrail ve Arap basınında, Mısır ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda ateşkes görüşmelerinin ilerlediği ve akşam saatlerinde ateşkesin uygulanmaya başlayacağı yönünde haberler yer aldı.

Buna karşın İsrail'in Yediot Ahranot gazetesine konuşan üst düzey İsrailli bir yetkili, Gazze'de herhangi bir ateşkese ilişkin "kesinleşmiş bir durum olmadığını" söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Genç basketbolcular Dünya Şampiyonası vizesini aldı

2022-08-05 22:56 - Spor

NATO'nun Kosova Gücü'den Kosova açıklaması

2022-08-01 01:10 - Dünya

Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliği saldırıya uğradı

2022-08-04 23:24 - Dünya

Almanya eski Başbakanı Schröder’den Türkiye’ye övgü

2022-08-04 13:07 - Dünya

Azerbaycan: Ermenistan, üçlü mutabakatı ihlal ediyor

2022-08-03 13:56 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 94,53 dolar

2022-08-05 09:44 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden Selçuk Yula

2022-08-06 10:21 - Spor

Beşiktaş uzatmalarda yendi

2022-08-07 00:13 - Spor

Tahran'ın yanı başındaki vadi köyü Dereke sıcaktan kaçanların sığınağı oluyor

2022-08-04 14:41 - Çevre-Hayat

Çin-Tayvan anlaşmazlığı 70 yılı aşkın süredir askeri gerilimlere sebep oluyor

2022-08-01 11:41 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Azerbaycan'da

14:28 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesine "tam yetki"

13:28 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetti

12:32 - Dünya

Hindistan’daki uçak kazasına ilişkin ön rapora göre kalkıştan sonra motorlara giden yakıt kesildi

12:23 - Dünya

Rusya'daki Çuvaş Türklerinin ana yurdu: Çuvaşistan Özerk Cumhuriyeti

12:02 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

15:53 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin paylaşım

15:48 - Gündem

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Azerbaycan'da

14:28 - Dünya

SOCAR ile Suriye hükümeti arasında mutabakat zaptı imzalandı

14:22 - Gündem

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında müşteki beyanları alınıyor

14:17 - Gündem