?>

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler yerlerinden olmaya devam

İsrail kara güçlerinin Gazze'nin kuzeyinde yer alan Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki bazı bölgelere yeniden girmesi nedeniyle binlerce Filistinli tekrar yollara düştü.

Dünya - 1 yıl önce

Ankara

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinliler, saldırılar nedeniyle yerlerinden olmaya devam ediyor.

İsrail ordusunun 7 Ekim'de başlayan saldırılarının başlıca hedefleri arasında Gazze'nin kuzeyi yer alıyor.

Saldırılar nedeniyle harabeye dönen bölgeden ayrılmak istemeyen Filistinliler, 4 ayı aşkın süredir en temel insani ihtiyaçlardan mahrum yaşıyor.

Gazze'yi yaşanamaz hale getiren İsrail, başta kuzeyi olmak üzere bölgeye insani yardım girişini engellemeyi sürdürüyor.

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze'nin kuzeyine insani yardım girişimlerinin büyük bir kısmına da izin vermedi.

Bu nedenle Gazze'nin kuzeyinde un kalmadığı için Filistinliler hayvan yemlerini öğütüp ekmek yaparak hayatta kalmaya çalışıyor.

İsrail saldırıları nedeniyle binlerce Filistinli tekrar yollara düştü

Açlığın kol gezdiği Gazze'nin kuzeyinde binlerce Filistinli bu sabah yeniden yerlerinden edildi.

İsrail kara güçlerinin Gazze'nin kuzeyinde yer alan Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki bazı bölgelere yeniden girmesi nedeniyle binlerce Filistinli tekrar yollara düştü.

Ellerindeki birkaç poşet ile Filistinliler, Ez-Zeytun Mahallesi'nden daha önce İsrail'in baskınına uğrayan Şifa Hastanesi'ne doğru yola koyuldu.

Kadın, çocuk ve yaşlılar yaya olarak bölgeden ayrılıyor

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük kısmını kadın ve çocukların oluşturması dikkati çekti. Kimisi eşek arabası, kimisi bisikletle birkaç parça eşyasını taşımaya çalıştı.

Büyük kısmının ise araç bulunmaması nedeniyle yaya olarak bölgeden ayrılmak zorunda kaldığı görüldü. Hasta ve yaşlı olanlar ise İsrail'in tahrip ettiği sokaklarda yakınlarınca tekerlekli sandalyeyle bölgeden taşınmaya çalışıldı.

Sokaklardaki yıkım göze çarpıyor

Filistinlilerin geçtiği sokaklarda, İsrail saldırıları nedeniyle oluşan yıkımın boyutları dikkati çekti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu sabah X platformundan yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde yaşan Filistinlilerden yerlerini terk etmelerini istemişti.

İsrail'in saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi.

Filistinlilerin büyük bir bölümü, İsrail'in saldırıları nedeniyle birçok kez yer değiştirmek zorunda kaldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kazakistan’da okullar dondurucu soğuklar nedeniyle uzaktan eğitime geçti

2024-02-16 17:02 - Dünya

Avrupa Parlamentosu üyesinden İsrail'in spor müsabakalarından men edilmesi çağrısı

2024-02-14 14:47 - Dünya

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in geçici tedbirleri derhal ve etkin şekilde uygulamasını is

2024-02-16 23:52 - Dünya

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: NATO Müdürlüğü için kısa vadede organizasyonel bir adım atacağız

2024-02-18 12:53 - Ekonomi

Türkiye'den Gazze'ye tıbbi malzeme götüren askeri uçak Mısır'a ulaştı

2024-02-14 10:47 - Gündem

MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının biletleri satışa çıktı

2024-02-14 15:18 - Spor

BM Soykırımı Önlenme Danışmanı Refah'a saldırı planı nedeniyle İsrail'i uyardı

2024-02-14 23:43 - Dünya

Rusya'da ölen muhalif Navalnıy'ın cesedinin ailesine teslim edilmediği belirtildi

2024-02-18 16:23 - Dünya

Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, soykırımla suçlanan İsrail askerleriyle dans ederken görüntülendi

2024-02-14 12:27 - Dünya

AB: İsrail'le ticari anlaşmayı askıya alıp almayacağımıza kısa zamanda karar vereceğiz

2024-02-15 16:48 - Dünya

İlgili Haberler

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

ABD, Avustralya'ya 404 milyon dolarlık uçak ekipmanı satışını onayladı

00:02 - Dünya

İran: ABD müzakere mesajı gönderdi, görüşüp görüşmeyeceğimiz çıkarlarımıza bağlı

23:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Siyaset

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor