?>

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gece düzenlediği saldırılarda 9 kişi öldü

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail savaş uçakları, Refah kentinin kuzeyindeki Misbah bölgesinde sivilleri hedef aldı.

Dünya - 1 yıl önce

Gazze,Kudüs

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 1'i ağır 7 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre İsrail güçleri gece boyunca Batı Şeria'da baskınlar düzenledi. Bu baskınların adresi Cenin, Doğu Kudüs ve Ramallah oldu.

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te yer alan İseviyye Mahallesi'nde ateş açarak ağır yaraladığı bir Filistinliyi gözaltına aldı.

İseviyye'de ayrıca İsrail güçlerinin ağır şekilde darbettiği ve aralarında 12 yaşında bir çocuk ile 76 yaşında bir kadının da olduğu 6 Filistinli hastaneye kaldırıldı.

Kudüs'ün kuzeyindeki Şufat Mülteci Kampı'ndaki baskında ise Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Askerler, Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası atarak karşılık verdi.

İsrail güçleri, Cenin'in güneybatısındaki Yabed kasabasındaki baskında evlerde geniş çaplı arama yaptı, Cenin'in güneyindeki Zubde ve Fahme köyleri ile Arrabe ve Kefr Rai kasabaları çevresinde de güvenlik önlemlerini artırdı.

Ramallah'ın kuzeyindeki Sincel kasabasında bir eve baskın düzenleyen İsrail askerleri, 19 yaşındaki bir genci gözaltına aldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında şu ana kadar 589 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gece düzenlediği saldırılarda 9 kişi öldü

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail savaş uçakları, Refah kentinin kuzeyindeki Misbah bölgesinde sivilleri hedef aldı.

İsrail'in Misbah bölgesinde çok sayıda kişinin bulunduğu Mısri ailesine ait eve düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Absan beldesinde bir başka evi hedef aldı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

BM: İsrail'in Han Yunus'a yönelik saldırıları nedeniyle yaklaşık 182 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, Han Yunus'a yönelik son yoğun saldırıların yeni bir iç göç dalgasına neden olduğu ifade edildi.

Açıklamada, 22-25 Temmuz arasında yaklaşık 182 bin kişinin Han Yunus'un orta ve doğu kesiminden göç ettiği kaydedildi.

OCHA İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico, 3 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Gazze'de her 10 kişiden 9'unun en az bir kez yerinden edildiğini" belirtmişti.

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusunda daha önce "güvenli bölge" olarak açıkladığı bazı yerlere "operasyon düzenleneceğini" ifade ederek, bölge sakinlerine tahliye çağrısında bulunmuştu.

Tahliye çağrısının ardından Filistinliler bölgeden göç etmeye başlamıştı. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden son olarak 24 Temmuz'da açıklanan rakamlara göre, İsrail'in Han Yunus'a saldırılarında 129 kişi ölmüş, 416 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekonomiye yıllık 1,7 milyar dolar katkı sağlayan Atatürk Barajı 32 yaşında

2024-07-24 16:13 - Ekonomi

Demir yollarında elektrikli hat uzunluğu 7 bin 142 kilometreye ulaştı

2024-07-21 12:28 - Ekonomi

Ormanlar, yangın tehdidine karşı 14 İHA ve 368 kamerayla izleniyor

2024-07-22 12:23 - Gündem

İsrail'in 293 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 39 bin 175'e yükseld

2024-07-25 14:08 - Dünya

Trendyol 1. Lig'de fikstür çekildi

2024-07-24 14:38 - Spor

Ruzomberok-Trabzonspor maçını Bastian Dankert yönetecek

2024-07-23 14:27 - Spor

AK Parti'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü mesajı

2024-07-20 11:02 - Siyaset

Alman ekonomisi artan rekabet ve imalat sektöründe zayıflık nedeniyle büyüyemiyor

2024-07-20 13:02 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bugün Ayasofya'nın minarelerinden ezan ve salaların yükseldiği gü

2024-07-24 10:34 - Gündem

Kıbrıs'a ilk inen paraşütçülerden gazi Yavaş, harekata katılmanın gururunu yaşıyor:

2024-07-20 16:53 - Dünya

İlgili Haberler

İsveç hükümeti İsrailli aşırı sağcı bakanlara yaptırım uygulamak istiyor

11:47 - Dünya

Myanmar'da askeri yönetim 4,5 yıldır süren olağanüstü hali genel seçimler öncesinde kaldırdı

11:13 - Dünya

İran: ABD, nükleer müzakere öncesi 12 gün süren savaşın zararını karşılamalıdır

11:08 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'in kısıtlaması nedeniyle Gazze halkının açlık çektiğini söyledi

10:22 - Dünya

ABD-Hollanda seferini yapan uçağın şiddetli türbülansa girmesi sonucu 25 kişi yaralandı

10:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Kuraklıktan etkilenen zeytin bahçeleri devlet desteğiyle kurulan sulama sistemiyle hayat buluyor

11:53 - Ekonomi

İsveç hükümeti İsrailli aşırı sağcı bakanlara yaptırım uygulamak istiyor

11:47 - Dünya

Doğu Karadeniz'in 6 aylık bal ihracatı 1,2 milyon doları aştı

11:42 - Ekonomi

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son gün

11:37 - Gündem

Arsenal'in Henry ve Aubameyang sonrası yeni 14 numarası Gyökeres

11:27 - Spor