?>

İsrail Yüksek Mahkemesi Filistinli hastaların Gazze'ye gönderilmesi kararını durdurdu

İsrail Yüksek Mahkemesi, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail hastanelerinde tedavi gören Filistinli kanser hastaları ve kronik hastalığı olanlar ile yakınlarının Gazze'ye gönderilmesine ilişkin kararı dondurdu.

Dünya - 1 yıl önce

Kudüs

İsrailli hak örgütü "İsrail İnsan Hakları Doktorları", yayımladıkları yazılı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesine yaptıkları başvuru sonucu, İsrail ve Doğu Kudüs'teki hastanelerde tedavi gören Filistinli hastalar ve yakınlarının Gazze'ye geri gönderilmesi kararının pazartesiye kadar durdurulduğunu belirtti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Augusta Victoria Hastanesindeki yaklaşık 100 Filistinli hasta ve refakatçi Gazze'ye geri gönderilmeyi bekliyordu.

Hastane yetkilileri AA muhabirine, Filistinli hastaların Gazze'ye gönderilmesi uygulamasının 25 Mart Pazartesi'ye kadar ertelendiğini doğruladı.

İsrail basını, güvenlik teşkilatının ülke topraklarında ve Doğu Kudüs'te tedavi gören kanser hastası Gazzeli Filistinliler ve refakatçilerini Gazze Şeridi'ne gönderme kararı aldığını aktarmıştı.

Mahkeme kararı öncesinde perşembe sabaha karşı Gazze'ye yola çıkmayı bekleyen hasta ve refakatçi Filistinliler, savaş koşulları altında Gazze'deki ailelerine nasıl ulaşacakları veya sınırda nasıl muamele görecekleri endişelerini dile getirmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı ve Filistin Kızılayı, hasta ve refakatçilerin ulaştırılması için kendilerinin bilgilendirilmediğini duyurmuştu.

İsrailli insan hakları örgütü İsrail İnsan Hakları Doktorları, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Tel Aviv'in bu adımını eleştirmiş, sivillerin "askeri bir çatışma ve insani bir krizin ortasında geri gönderilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve masumların hayatına açık bir tehdit oluşturduğunu" vurgulamıştı.

Gazze'deki "hijyen dışı koşullar, açlık, sağlık hizmetlerinin yetersizliği karşısında hastaların Gazze'ye gönderilmesinin ölüm cezasına eş olabileceğine" dikkati çeken örgüt, geri gönderilme talimatının yazılı olarak çıkarılmamasının "güvenlik makamlarının kararın yasa dışı olduğunun farkındalığı ve sorumluluktan kaçmak istediği anlamına geldiğini" vurgulamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İBB Başkan adayı Kurum: Şimdiye kadar İBB o kaynakları deprem dönüşümüne harcasaydı kötü mü olurdu?

2024-03-20 01:33 - Siyaset

DSÖ ve Sınır Tanımayan Doktorlar heyeti Gazze'deki Avde Hastanesi'ni ziyaret etti

2024-03-20 15:42 - Dünya

Ferrero'ya yönelik rekabet soruşturması alınan taahhüt üzerine sonlandırıldı

2024-03-14 11:03 - Ekonomi

Abbas: "Bizim önceliğimiz Refah kentinin istila edilmesine engel olmaktır"

2024-03-17 22:32 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders: ABD, Netanyahu'nun savaş makinesine bir kuruş daha sağlamamalı

2024-03-20 12:53 - Dünya

Filistin Kadın İşleri Bakanı Hamad: Refah kentine sığınan her insan öldürüleceği anı bekliyor

2024-03-14 11:28 - Dünya

ABD'de konut başlangıçları şubatta beklentileri aştı

2024-03-19 16:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanınday

2024-03-20 23:33 - Siyaset

İsrail Yüksek Mahkemesi Filistinli hastaların Gazze'ye gönderilmesi kararını durdurdu

2024-03-21 00:13 - Dünya

Göç hareketlerinin artmasıyla Avrupa'da Müslümanlara yönelik nefret suçları artışa geçti

2024-03-14 13:37 - Dünya

İlgili Haberler

Ukrayna ve Kanada, güvenlik ve savunma alanlarında anlaşmalar imzaladı

18:28 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bitmesi konusunda iyimserliğini koruyor

18:17 - Dünya

İspanya'da devam eden orman yangınlarında 407 bin hektardan fazla alan kül oldu

17:42 - Dünya

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Suriye ve Lübnan konusunu ele aldı

16:57 - Dünya

İsrail Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı düzenledi

16:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında İstanbul Boğazı'ndan geçen gemileri selamladı

19:59 - Siyaset

TCG Anadolu TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamındaki İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

19:58 - Gündem

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

18:38 - Gündem

Togg Münih’teki IAA Mobility 2025’te yerini alacak

18:33 - Ekonomi

Ukrayna ve Kanada, güvenlik ve savunma alanlarında anlaşmalar imzaladı

18:28 - Dünya