?>

İsrail yönetimi, Maccabi Tel Aviv taraftarlarından İtalya'daki maça gitmemelerini istedi

İsrail yönetimi, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Ajax maçı öncesi ve sonrası yaşanan olaylar nedeniyle İsrailli taraftarlardan Maccabi Tel Aviv basketbol takımının bu akşam İtalya'da oynanacak maçına gitmemeleri çağrısı yaptı.

Spor - 10 ay önce

Ankara

İsrail yönetimi, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dün UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Ajax maçı öncesi ve sonrası yaşanan olaylar nedeniyle İsrailli taraftarlardan Maccabi Tel Aviv basketbol takımının bu akşam İtalya'da oynanacak maçına gitmemeleri çağrısı yaptı.

Başbakanlık Basın Ofisinden konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail Güvenlik Konseyinin Maccabi Tel Aviv basketbol takımının bu akşam İtalya'nın Virtus Bologna takımıyla yapacağı maça İsrailli taraftarların gitmemesini istediği belirtildi.

İsrailli taraftarlar, Ajax ile Maccabi Tel Aviv arasında dün Amsterdam'da oynanan UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde ve esnasında, Filistin destekçilerine saldırıp, provokasyonlarda bulunarak olay çıkarmıştı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, İsrail'in Maccabi Tel Aviv futbol takımıyla Hollanda ekibi Ajax arasında dün yapılan karşılaşma öncesinde İsrailli taraftar gruplarının Amsterdam sokaklarındaki Filistin bayraklarını söktüğü ve Filistin destekçisi oldukları gerekçesiyle Arap kökenli taksicilere sopalı saldırılar düzenlediği görüldü.

Stadyum çevresinden paylaşılan görüntülerde, taraftar gruplarının söylediği marşlarda "Gazze'de okul yok çünkü Gazze'de çocuk kalmadı" ifadesinin geçtiği duyuldu.

İsrail hükümeti ise Filistin destekçilerinin karşılık vermesiyle büyüyen olayları, taraftarlarının saldırıya uğradığı şeklinde sunmaya çalışmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

81 yaşında spor salonundaki gençlere taş çıkartıyor

2024-11-03 13:07 - Çevre-Hayat

LGS kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran 2025'te yapılacak

2024-11-05 09:50 - Eğitim

9. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2024-11-07 20:47 - Siyaset

İzmir Büyükşehir Belediyesine 3 milyon 854 bin lira "çevre" cezası

2024-11-06 11:48 - Gündem

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 12 şüpheli yakalandı

2024-11-05 08:47 - Asayiş

19. GYODER Gayrimenkul Zirvesi başladı

2024-11-06 10:36 - Ekonomi

2024-TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-11-05 16:17 - Sağlık

Aramco'nun net karı üçüncü çeyrekte yüzde 15,3 azaldı

2024-11-05 12:53 - Ekonomi

İsviçre istihbaratına göre PKK bu ülkede gizli terör faaliyetleri yürütüyor

2024-11-03 14:08 - Dünya

Hakim ve savcıların derecelerinin yükselmesine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de

2024-11-07 01:53 - Gündem

İlgili Haberler

Ali Koç'tan "seçim öncesi operasyonu" iddiası

02:37 - Spor

Jose Mourinho, Portekiz basınına konuştu

01:12 - Spor

Devler Ligi'nin ilk haftasına 6 karşılaşmayla devam edildi

00:28 - Spor

Fenerbahçe, Alanyaspor maçında 2 puan bıraktı

23:53 - Spor

Samsunspor ile Kasımpaşa berabere kaldı

22:23 - Spor

Günün Manşetleri

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 51 şüpheli yakalandı

08:08 - Asayiş

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 99 Filistinli katledildi

03:38 - Dünya

Ali Koç'tan "seçim öncesi operasyonu" iddiası

02:37 - Spor

Merkez Bankası POS komisyon oranları uygulamasında değişiklik yaptı

01:18 - Ekonomi

Jose Mourinho, Portekiz basınına konuştu

01:12 - Spor