?>

İsrail yargısından Filistin'in vergilerinin 128 milyon dolarına el koyma kararı

İsrail mahkemesi, Filistin yönetimi adına toplanan vergilerden 450 milyon şekele (yaklaşık 128 milyon dolar) el konulmasını kararlaştırdı.

Dünya - 5 yıl önce

Kudüs

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Kudüs bölge mahkemesi, Filistin yönetimi adına toplanan vergilerden 450 milyon şekele geçici olarak el konulması yönünde talimat verdi.

Filistinliler tarafından düzenlendiği iddia edilen eylemlerde aile bireyleri ölen ya da yaralanan İsraillilerin yakınlarının açtığı 15 dava sonucunda böyle bir kararın alındığı ifade edildi.

Kararın ayrıca İsrail yargı makamlarının, Temmuz 2019'da "İsraillilere karşı düzenlenen eylemlerden Filistin yönetiminin sorumlu olduğu" yönünde aldığı kararın bir uzantısı olduğu aktarıldı.

Merkezi Tel Aviv'de bulunan İsrailli örgüt Shurat Hadin'in de yıllardır bu davalar için çalıştığı ve mahkemeden, ölen ya da yaralanan İsrailliler için tazminat olması bakımından Filistin vergilerinin 1,7 milyar şekeline el konulmasını talep ettiği belirtiliyor.

Filistin yönetiminden karara tepki

Filistin yönetimi ise İsrail'in toplanan vergilerden 128 milyon dolara el koyma kararına tepki gösterdi.

(İsrail ile iletişimden sorumlu) Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kararı "korsanlık ve hırsızlık" şeklinde niteledi.

Şeyh, atılan bu adımın, daha önce, İsrail'le yapılan anlaşmaların iptal edilmesi ve İsrail'le her türlü koordinasyonun durdurulması yönünde alınan kararların uygulanması fikrine daha da yakınlaştırdığını kaydetti.

İsrail güvenlik kabinesi, 17 Şubat 2019'da Filistin hükümeti adına topladığı vergilerden Filistin yönetiminin tutuklu ve şehit yakınları için ayırdığı yıllık 500 milyon şekel (144 milyon dolar) tutarındaki ödeneği kesme kararı almıştı.

İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında 1994'te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereğince İsrail yönetimi, Filistinliler adına, kontrolü altındaki sınır kapılarından topladığı yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor. Filistin hükümeti ise bu vergilerden İsrail hapishanelerindeki tutuklular ile şehit edilenlerin ailelerine sembolik maaş tahsis ediyordu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuk hastaları evlerinde 'Superman doktor' muayene etti

2020-04-23 17:37 - Çevre-Hayat

Altının kilogramı 389 bin 200 liraya yükseldi

2020-04-24 20:12 - Ekonomi

Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan ramazan mesajı

2020-04-25 21:47 - Gündem

Şirketler yazılımcıları aldıkları puana göre seçebilecek

2020-04-22 17:37 - Ekonomi

Bursa'da koronavirüsü yenen 18 günlük bebek taburcu edildi

2020-04-22 16:22 - Sağlık

Dünyaca ünlü 23 sanatçı çocukların bayramını kutladı

2020-04-22 17:37 - Kültür Sanat

Opet'ten 23 Nisan'a özel reklam filmi

2020-04-23 17:11 - Ekonomi

Netflix, Kovid-19/ koronavirüsün etkisiyle yılın ilk çeyreğinde abone sayısını 16 milyon artırdı

2020-04-22 14:32 - Dünya

GNÇ Star Müzik Yarışması'nda büyük final yaklaştı

2020-04-24 16:43 - Genel

Libya hükümeti, AB'nin İrini Operasyonu'nu reddettiklerini ilan etti

2020-04-24 07:47 - Dünya

İlgili Haberler

İsviçreli aktivistler, "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne katılmak üzere Mısır'a doğru yola ç

11:27 - Dünya

İsrail'in, Gazze'de yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 25 Filistinli hayatını kaybet

10:42 - Dünya

Los Angeles'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

10:07 - Dünya

İsrail'in, Gazze'de yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 22 Filistinli canından oldu

09:57 - Dünya

New York'ta düzensiz göçmenlere destek protestolarında 65 kişi gözaltına alındı

09:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İsviçreli aktivistler, "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne katılmak üzere Mısır'a doğru yola ç

11:27 - Dünya

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 1 milyar dolar para ödülü dağıtılacak

11:23 - Spor

İstanbul'da geçen yaz 5 bin 754 kişi boğulmaktan kurtarıldı

11:18 - Gündem

Altın ve mevduat faizi yatırımcısını sevindirdi, dolar ve avro üzdü

11:12 - Ekonomi

ECB Başkanı Lagarde: Küresel ticaret savaşının sona ermesi için herkesin taviz vermesi gerekebilir

11:08 - Ekonomi