?>

İsrail "patlayıcı yerleştirildiği" iddiasıyla Gazze'de 96 bin evi yıktı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Filistinlilere ait yaklaşık 96 bin evi "patlayıcı yerleştirildiği" iddiasıyla yıktığını kabul etti.

Dünya - 1 yıl önce

Quds

İsrail Ordu Radyosunun haberinde, "Dün Refah’ta patlamanın yaşandığı ve 4 İsrail askerinin ölümüne, 5 askerin yaralanmasına neden olan bina, Hamas’ın Refah’ta patlayıcı yerleştirdiği binalardan sadece birisi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 27 Ekim 2023'te başlattığı kara saldırısından bu yana "Gazze'de birçok askerin ölümüne neden olan bomba yerleştirilmiş binalar tehdidinin, Refah'ta patlayıcı yerleştirilmiş mahalleler tehdidi olarak bilinir hale geldiğinin" öne sürüldüğü haberde, Gazze Şeridi'nde 14 bini Refah kentinde olmak üzere Filistinlilere ait yaklaşık 96 bin evin "patlayıcı yerleştirildiği" iddiasıyla yıkıldığı belirtildi.

Haberde, "Refah'ta tek bir patlayıcı yerleştirilmiş bina değil, birlikte bomba yerleştirilmiş 30-40 binadan oluşan gruplar bulunuyor. Birine yerleştirilen küçük bir kamera, güçlerimizin ne zaman girdiğini tespit etmek ve uzaktan patlatma mekanizmasını devreye sokmak için yeterli." iddiasında bulunuldu.

Gazze hükümeti medya ofisinin 15 Eylül'de yayınladığı verilere göre, İsrail saldırıları sonucunda 350 bin ev tamamen ya da kısmen yıkıldı. 80 bin ev de kullanılamaz hale geldi.

İsrail saldırılarında ayrıca 825 cami ile 3 kilisenin tamamen ya da kısmen yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli öldü, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 346’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 713 askerinin öldüğünü, 4 bin 448 askerinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Estonyalı sporcu Roose, İstanbul'da ip üzerinde yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçti

2024-09-15 21:12 - Magazin

Parti Malzemeleri ve Doğum Günü Süsleri

2024-09-18 01:11 - İnsan&Hayat

Slovenya BM Daimi Temsilcisi Zbogar: BM Genel Kurulu, Filistin halkına umut olmalı

2024-09-17 23:42 - Dünya

Süper Lig takımları, 158 transferin 101'ini yurt dışından getirdi

2024-09-14 00:53 - Spor

2024’te En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

2024-09-16 17:54 - İnsan&Hayat

Serebral palsili oğlunu gezdirebilmek için "ayakta durma sehpası" yaptı

2024-09-12 13:23 - Çevre-Hayat

Online oyun mekaniği ve diğer oyunlardaki diğer ilginç mekanikler

2024-09-14 00:06 - İnsan&Hayat

Trabzonspor, Güneş'in istediği oyuncuları devre arasında alacak

2024-09-16 14:47 - Spor

İzmir'de yaşayanlar sıcak ve nemle artan beyaz sinekten şikayetçi

2024-09-18 10:47 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe'nin resmi giyim sponsoru Kiğılı oldu

2024-09-18 14:32 - Spor

İlgili Haberler

Beyaz Saray üst düzey yetkilisi Miller, kimsenin Grönland için ABD'yle savaşmayacağını söyledi

11:13 - Dünya

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Toudera, üçüncü defa cumhurbaşkanı seçildi

10:42 - Dünya

Trump, Venezuela'da 30 gün içinde seçim yapılmayacağını söyledi

10:13 - Dünya

Japonya'nın batısında 6,2 büyüklüğünde deprem

07:52 - Dünya

Venezuela'da başkanlık sarayı çevresinde silah sesleri duyuldu

06:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Beyaz Saray üst düzey yetkilisi Miller, kimsenin Grönland için ABD'yle savaşmayacağını söyledi

11:13 - Dünya

Türk hava sahası yeni yıla rekorla başladı

11:02 - Ekonomi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Toudera, üçüncü defa cumhurbaşkanı seçildi

10:42 - Dünya

Doğu Anadolu'da 6 ilde dondurucu soğuklar hayatı güçleştiriyor

10:38 - Çevre-Hayat

Milli İstihbarat Teşkilatı 99 yaşında -MİT Başkanı Kalın, Teşkilatın çalışmaları ve hedeflerini yazdı-

10:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor