?>

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki saldırılarında 9 kişi yaralandı

Lübnan'ın güneyinde işgale devam eden İsrail ordusunun saldırılarında 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Dünya - 3 ay önce

Beyrut

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu ülkenin güneyinde Bint Cubeyl ilçesine bağlı Marun er-Ras beldesi ve Mercayun ilçesine bağlı Vadi es-Saluki beldesinde Lübnanlılara yönelik saldırılar düzenledi.

Marun er-Ras beldesine geçmeye çalışan Lübnanlılara ateş açan İsrail güçlerinin saldırısında 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, İsrail ordusunun yaralıları nakleden ambulansı da bir süre alıkoyduğu aktarıldı.

İsrail askerleri, Marun er-Ras beldesi dışındaki evlerine giden 4 Lübnanlıyı alıkoyarken, sonrasında 3'ünü serbest bıraktı.

Vadi es-Saluki beldesinde toplanan Lübnanlılara ses bombası atan İsrail ordusunun saldırısında 2 Lübnanlının yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Sur kentine bağlı Mecdel Selem beldesinde Lübnanlılara saldırırken olayda 5 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki işgalini sürdürüyor

Lübnan ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasına göre, 26 Ocak'ta Lübnan'ın güneyinden çekilmesi gereken İsrail ordusu, çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü ve bu durumun anlaşmaya aktarıldığını savunmuştu.

Lübnanlı yetkililer, ateşkes anlaşmasında öngörülen süre dolmasına rağmen ülkeden çekilmeyen İsrail'e yönelik tedbirler ve diplomatik baskı yapılması konusunda ABD ve Fransa başta olmak üzere uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

ABD'den yapılan açıklamada, Lübnan ve İsrail arasındaki anlaşmanın 18 Şubat'a kadar uzatıldığı ifade edilirken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati de İsrail'in işgalinin sona ermesi için öngörülen sürenin 18 Şubat'a kadar uzatılmasını kabul ettiklerini duyurmuştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, güneyinde işgali sürdüren İsrail ordusunun saldırılarında 26 Ocak'tan bu yana 26 kişi hayatını kaybetti, 206 kişi yaralandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır: Refah Sınır Kapısı, Avrupalı gözlemcilerin katılımıyla yakın zamanda faaliyete geçecek

2025-01-28 12:07 - Dünya

Fenerbahçe'nin 30. Brezilyalısı Anderson Talisca

2025-01-29 15:12 - Spor

Trump, DeepSeek'i Amerikan şirketleri için bir 'uyandırma çağrısı' olarak nitelendirdi

2025-01-28 03:42 - Dünya

Güney Kore'de düşen yolcu uçağına ilişkin açıklanan rapora göre kazanın sebebi henüz belli değil

2025-01-27 10:43 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Özdil'i kabul etti

2025-01-28 19:13 - Siyaset

Nikola Jokic, NBA'de tarihi sezonun eşiğinde

2025-01-23 13:04 - Spor

Ucuza mal edilen Çinli yapay zeka modeli DeepSeek dünyanın gündemine oturdu

2025-01-28 17:28 - Teknoloji

Sivas'ta kar yağışı etkili oluyor

2025-01-23 11:02 - Çevre-Hayat

Trabzonspor, Kayserispor maçının hazırlıklarına devam etti

2025-01-28 19:58 - Spor

Beyaz Saray'dan, ABD'de tüm federal hibe ve kredi dağıtımlarını durdurma kararı

2025-01-28 13:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

Rusya: Zelenskiy, Moskova'ya gelecek dünya liderlerini açıkça tehdit etti

17:37 - Dünya

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya

Gazze'deki gazeteciler, İsrail'in soykırımına son verilmesi talebiyle eylem yaptı

15:47 - Dünya

Zelenskiy, Trump ile bugüne kadar en iyi görüşmeyi Vatikan'da gerçekleştirdiklerini belirtti

15:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Çaykur Rizespor, Gaziantep FK'yi mağlup etti

18:17 - Spor

Umman-Türkiye İş Konseyi Başkanı: İki ülke arasında güçlü iş birliği fırsatları var

18:07 - Gündem

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde kuş halkalama çalışması devam ediyor

17:48 - Gündem

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

Rusya: Zelenskiy, Moskova'ya gelecek dünya liderlerini açıkça tehdit etti

17:37 - Dünya