?>

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 17 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde Filistinlilerin evlerine ve yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlediği saldırılarda 17 kişi yaşamını yitirdi, pek çok kişi de yaralandı.

Dünya - 5 ay önce

Gazze

Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun kentteki Şucaiyye Mahallesi'nde bir eve düzenlediği bombardımanın ardından hastaneye 8 ölü ve birçok yaralı getirildi.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da yer alan Kemal Advan Hastanesi'ni bir kez daha vurdu.

Kemal Advan Hastanesi'ne yapılan saldırıda 7 sağlık çalışanı yaralandı

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiyye, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun hastaneye saldırı düzenlediğini belirtti.

Hastaneye yapılan saldırıda 2'si ağır olmak üzere 7 sağlık çalışanının yaralandığını kaydeden Ebu Safiyye, "İşgal güçlerine ait insansız hava araçları (İHA), hastanedeki karşılama bölümü ve oksijen ünitesine saldırarak yaralıları kurtarmaya ve tedavi etmeye çalışırken personelimizi defalarca hedef aldı." dedi.

Ebu Safiyye, İsrail ordusunun, hastane bahçesinde bulunan elektrik jeneratörünü İHA'yla bombaladığını ve devam eden İsrail kuşatması gölgesinde bu yıkımı onarmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail güçleri Beyt Lahiya'da Filistinlilere ait evleri ateşe verirken savaş uçakları da Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail Gazze'nin güneyindeki Mevasi'de bir çadırı vurdu

Öte yandan Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde Filistinli "El-Hur" ailesine ait bir evin hedef alındığı İsrail hava saldırısında 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail helikopterleri Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta Filistinli "Ebu Semra" ailesinin evini bombaladı. Saldırıda 2 kişi öldü, birçok kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'ın batısındaki Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin sığındığı bir çadır İsrail helikopteri tarafından vuruldu. Saldırıda Filistinli bir kadın ve kızı can verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin çip şirketi GlobalFoundries'e 1,5 milyar dolarlık desteği kesinleşti

2024-11-20 20:58 - Ekonomi

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle 21 köy yolunda heyelan oldu

2024-11-19 13:18 - Gündem

Hollanda, UCM kararına uygun olarak Netanyahu'yu ülkeye geldiğinde tutuklayacak

2024-11-21 17:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin kuruluşunun 41. yılını kutladı

2024-11-15 11:56 - Gündem

Erzincan'ın karlı dağlarında yaban keçisi sürüsü görüntülendi

2024-11-21 15:18 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı

2024-11-21 11:27 - Siyaset

Malatya'da tırın çarptığı polislerden 1’i şehit oldu 1’i yaralandı

2024-11-17 21:23 - Asayiş

İndirim dönemleriyle birlikte hediyelik eşya ihracatı yüzde 200 arttı

2024-11-20 15:18 - Ekonomi

Güney Kore Milli Takımı Kaptanı Son Heung-min: Filistin takımını alkışlamak istiyorum

2024-11-21 13:17 - Spor

Van'da anne adaylarına otel konforunda hizmet veriliyor

2024-11-19 15:52 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin'in bölgesel güvenlik açısından caydırılmasının önemini vurgulad

08:32 - Dünya

Uluslararası hava yolu şirketleri, Tel Aviv uçuşlarını askıya alma kararını uzattı

08:27 - Dünya

ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard'a yeni federal fon verilmeyeceğini açıkladı

03:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump, ilaç tarifelerini iki hafta içinde açıklayacağını söyledi

01:13 - Dünya

ABD Savunma Bakanlığı, general ve amiral sayısını yüzde 20 azaltıyor

01:07 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin'in bölgesel güvenlik açısından caydırılmasının önemini vurgulad

08:32 - Dünya

Uluslararası hava yolu şirketleri, Tel Aviv uçuşlarını askıya alma kararını uzattı

08:27 - Dünya

ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard'a yeni federal fon verilmeyeceğini açıkladı

03:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump, ilaç tarifelerini iki hafta içinde açıklayacağını söyledi

01:13 - Dünya

ABD Savunma Bakanlığı, general ve amiral sayısını yüzde 20 azaltıyor

01:07 - Dünya