?>

İsrail ordusu, işgal altındaki Tubas kentinde 60 aileyi zorla evlerinden çıkardı

İşgal altındaki Batı Şeria’da 2 haftadır saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun, Tubas kentinde 60 Filistinli aileyi evlerinden zorla çıkardığı belirtildi.

Dünya - 4 ay önce

Ramallah

Tubas Valisi Ahmet Esat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Tubas kentine takviye askeri birlikler gönderdiğini, Tammun beldesindeki bazı mahalleleri kuşattığını ve Faria Mülteci Kampı'ndaki kuşatmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Kentteki durumun zor olduğunu ifade eden Esat, İsrail ordusunun, insansız hava araçları (İHA) desteğiyle baskınlar, aramalar ve gözaltılar gerçekleştirdiğini ve vatandaşların hareket kabiliyetini engellediğini vurguladı.

İsrail ordusunun, kuşatma altındakilere gıda ve ilaç ulaştırılmasını engellediği, insani yardım koridoru açmayı reddettiğini aktaran Esat, Faria Mülteci Kampı ile Tammun beldesindeki 60 evden Filistinli aileleri çıkmaya zorladığı ve bu evleri askeri kışlalara dönüştürdüğünü kaydetti.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarına kuşatma altındaki bazı hastalara ulaşma çağrısı yapan Esat, Faria kampı ile Tammun beldesindeki birçok bölgede elektrik ve suyun kesildiğini belirtti.

İsrail ordusunun altyapıyı tamamen tahrip etmeye çalıştığına dikkati çeken Filistinli yetkili, burada halka ait mülklere ve tarım arazilerine de zarar verdiğini vurguladı.

İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik saldırıları

Gazze'de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine "Demir Duvar" adını verdiği saldırı başlatmıştı.İsrail, Cenin'de sürdürdüğü şiddetli saldırılarını 27 Ocak Pazartesi Tulkerim'e taşımıştı.İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyinde yürüttüğü saldırılarda ulaşım, su, elektrik ve iletişim altyapısına zarar veriyor, bölgedeki evleri de yıkıyor.İsrail güçleri ayrıca baskınlar, hava saldırıları, sivil yerleşim yerlerini havaya uçurma ve altyapıyı askeri iş makineleriyle tahrip etme ve Filistinlileri göçe zorlamanın yanında farklı eylemlerle bölge halkının canına ve malına zarar veriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

Beşiktaş Teknik Direktörü Solskjaer: Play-off'a yükselirsek bu, camiayı birleştirecek bir şey olacak

2025-01-29 21:32 - Spor

BMGK, Sudan'da tırmanan şiddet olaylarından endişe duyuyor

2025-02-01 15:38 - Dünya

Etebo'nun kalbinde Gençlerbirliği'nin yeri ayrı

2025-01-30 11:58 - Spor

Kayserispor'un yeni teknik direktörü Sergej Jakirovic, ilk antrenmanına çıktı

2025-01-29 22:27 - Spor

Yunan uzmana göre, Ege'deki sismik hareketlilik büyük bir depreme hazırlık imkanı tanıyor

2025-02-04 13:28 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine İHA saldırısı düzenlendi

2025-02-02 22:18 - Dünya

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

2025-02-03 01:07 - Spor

Terör örgütü PKK/YPG, Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantıya karşı çıktı

2025-02-02 22:33 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas yetkilileriyle Katar'da görüştü

2025-02-02 21:31 - Siyaset

İlgili Haberler

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya

Trump, ABD'nin İran'a olası müdahalesine "belki gerek kalmayacağını" belirtti

23:48 - Dünya

ABD Başkanı Donald Trump, müdahale için İran'a en fazla iki hafta süre verdiğini belirtti

23:12 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Shea, yanlışlıkla İsrail'i suçladı

23:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 20 şüpheli tutuklandı

01:02 - Asayiş

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya

Trump, ABD'nin İran'a olası müdahalesine "belki gerek kalmayacağını" belirtti

23:48 - Dünya

Bakırköy'de motor kısmından duman yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

23:18 - Gündem