?>

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki saldırılarını genişleterek sürdürüyor

İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentinin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'na saldırılarını genişleterek devam ettirdi.

Dünya - 3 ay önce

Ramallah

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskınlarda zorla yerinden ettiği ailelerin evlerine el koyarak, askeri kışlaya çevirdi.

İsrail askerleri, Batı Şeria'da 8 aylık hamile bir kadını karnındaki bebeği ile öldürdü

Bu sabah erken saatlerde Kampı abluka altına alan İsrail ordusu, beraberinde iş makineleriyle bölgeye giriş yaptı, Kampın El-Musellah Mahallesi'nin girişindeki yolu kazıyarak işe başladı.

Tulkerim Valisi Abdullah Kumeyl, yaptığı yazlı açıklamada, işgal güçlerinin Tulkerim kentine 14. gündür saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Sabah güneş doğmadan kentin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'nın birçok yönden sıkı abluka altına alındığını ifade eden Kumeyl, İsrail ordusunun beraberinde iş makineleri ve buldozerler getirdiğini doğruladı.

Kumeyl, uluslararası toplum ve insan hakları kurumlarından Tulkerim kenti ve mülteci kamplarına düzenlenen benzeri görülmemiş saldırıları durdurması için İsrail'e baskı yapmalarını istedi.

İsrail ordusunun saldırıda yaralanan Filistinlilere sağlık hizmeti vermek için bölgeye ulaşmak isteyen ambulansların geçişine izin vermediğini belirten Kumeyl, Kamptan birçok ailenin yerinden edildiğini ve başka bölgelere göç etmek zorunda kaldığının bu durumun vatandaşların insani durumlarını daha da ağırlaştırdığını kaydetti.

Öte yandan Nur Şems Kampı Halk Komitesi Başkanı Nihad Şaviş AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin evlerini askeri kışlaya dönüştürmesi nedeniyle 150'den fazla Filistinli ailenin İsrail tehditleri karşısında kampı terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Şaviş, İsrail ordusunun her yere keskin nişancılarını yerleştirdiğini ve hareket eden her şeyi hedef aldığını vurguladı. Ayrıca, İsrail ordusunun, yerinden edilen Filistinlilere iki haftadan önce evlerine geri dönmemelerini bildirdiğinin altını çizdi.

Öte yandan İsrail ordusu, X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki operasyonlarını genişlettiğini ve Nur eş-Şems Mülteci Kampı'na baskına başladığını belirtti.

Açıklamada, İsrail ordusundan büyük bir gücün yanı sıra sınır muhafızları, İç Güvenlik (Şabak) ile birlikte Nur eş-Şems Kampı'nda cumartesi gecesi baskınlar düzenlediğini duyurdu. Ordu, baskınlarında "birçok sabotajcıyı hedef aldığını ve diğer birkaçını da gözaltına aldığını" iddia etti.

Açıklamada, "İran şer ekseninin, Bat Şeria'daki yerleşim birimlerini, temas hattını ve İsrail'in kalabalık nüfus merkezlerini tehdit edecek bir doğu terör cephesi kurmasına izin vermeyeceği" iddiaları yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınların elde ettiği kazanımların gasbedilmesine tolerans göstermeyiz

2025-02-05 15:53 - Siyaset

Japonya'da Gülümseme Kursları: Yeni Nesil Toplumların İhtiyacı

2025-02-06 15:03 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş gücümüz 925 bin artışla 35 milyon 820 bin kişiye ulaştı

2025-02-04 14:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 252 bin konutla iş yerimizin inşasını hızlıca bitirmenin gayretindeyiz

2025-02-07 19:12 - Siyaset

Panama, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden resmen ayrılacağını duyurdu

2025-02-07 08:53 - Dünya

TeknOn ile teknolojide bu hafta (31 Ocak-06 Şubat 2025)

2025-02-06 20:17 - Teknoloji

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

2025-02-02 23:13 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Real Madrid'i ağırlayacak

2025-02-05 17:30 - Spor

Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yi tek golle geçti

2025-02-06 23:23 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

2025-02-06 19:48 - Siyaset

İlgili Haberler

İran'ın doğusunda 5 büyüklüğünde deprem

13:43 - Dünya

AA, Esed rejimi dönemine ait en büyük toplu mezar sahası olduğu düşünülen bölgeyi görüntüledi

13:37 - Dünya

Gazze'deki işçiler, İsrail saldırıları sebebiyle "tam bir acziyet" hali yaşıyor

12:52 - Dünya

Güney Kore'de Devlet Başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo istifa etti

12:17 - Dünya

Trump'tan Japonya, Güney Kore ve Hindistan ile "potansiyel ticaret anlaşması" mesajı

12:08 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'ın doğusunda 5 büyüklüğünde deprem

13:43 - Dünya

AA, Esed rejimi dönemine ait en büyük toplu mezar sahası olduğu düşünülen bölgeyi görüntüledi

13:37 - Dünya

Marmaris'e "Explora I" kruvaziyeriyle 590 yolcu geldi

13:23 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'tan Çin'e yönelik gümrük tarifeleri yorumu

13:18 - Ekonomi

Narkokapan-Mersin Operasyonu'nda yakalanan 84 şüpheli tutuklandı

13:12 - Gündem