?>

'İsrail işgali bizi ölüme sürüklüyor'

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te silahlı saldırı düzenledikten sonra İsrail polisi tarafından vurularak öldürülen Filistinli Misbah Ebu Subeyh’in annesi Rabia, "Oğlumu ölüme sürükleyen işgaldir." dedi.

Dünya - 9 yıl önce

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te silahlı saldırı düzenledikten sonra İsrail polisi tarafından vurularak öldürülen Filistinli Misbah Ebu Subeyh’in annesi Rabia, "Oğlumu ölüme sürükleyen işgaldir." dedi.

Kudüs yakınlarındaki Ram bölgesinde bulunan evinde, AA muhabirine konuşan Rabia (71), İsrail'in Filistinlilere yönelik dayanılmaz boyutlara ulaşan uygulamalarının, oğlunu ölüme sürüklediğini söyledi.

İsrail güçlerinin Filistinlilere uyguladığı baskıların oğlunu çok bunalttığını belirten acılı anne, "İsrail askerleri oğluma sürekli baskı yapıyordu. Mescid-i Aksa'ya girmesi yasaktı ve Kudüs’e hemen her gidişinde polis tarafından göz altına alınıyordu. Bu zulme daha fazla dayanamayan oğlum ölüme gitti. İsrail işgalinin bu uygulamaları biz Filistinlileri ölüme sürüklüyor. Oğlumu ölüme sürükleyen işgaldir." diye konuştu.

Konuşurken göz yaşlarını tutamayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Filistinli anne, İsrail polisine hakaretten 4 ay hapis cezası alan oğlunun, saldırıdan bir kaç saat önce 'teslim olmaya gideceğini' söyleyerek kendileriyle vedalaşıp evden ayrıldığını söyledi. Oğlunun ölüm haberinini bu vedalaşmadan sadece bir kaç saat sonra televizyondan öğrendiklerini belirten Rabia, "Oğlum arkasında beş yetim çocuk bıraktı ama bizler her şeye rağmen Allah’a şükrediyoruz. Canımız kanımız Aksa’ya, Filistin’e feda olsun. Rabbim beni oğlumla cennette buluştursun inşallah.” ifadelerini kullandı.

"Yaşanan bu durumun tek sorumlusu İsrail işgali"

Misbah Ebu Subeyh’in küçük kardeşi Cabir (37) de "İsrail işgali altında yaşadıkları zulüm ve aşağılanmaların ağabeyini bu eylemi yapmaya ittiğini" dile getirdi.

Ağabeyinin bir hafta içinde İsrail polisi tarafından beş kez gözaltına alındığını söyleyen Cabir, "Kudüs’ten, Mescid-i Aksa’dan men edilmesi ve işgalin neden olduğu psikolojik baskı ağabeyimi bu eylemi yapmaya itti." dedi.

Cabir Ebu Subeyh, Filistinlilerin sürekli hakaret, dayak ve tutuklamalara maruz kaldığını belirterek, "Bizler de ölümü değil, herkes gibi yaşamı seçmek istiyoruz ama işgalin bize yaşattığı kahır ve zulüm dayanılmaz bir hal alarak bizi ölüme zorluyor." diye konuştu.

"Yaşanan bu durumun tek sorumlusunun İsrail işgali" olduğunu vurgulayan Cabir, "Ülkesi işgal altında olan biziz, bunun sorumlusu onlar." ifadesini kullandı.

Misbah Ebu Subeyh (39), dün sabah saatlerinde Doğu Kudüs’teki İsrail Emniyet Müdürlüğü yakınlarında silahlı saldırı düzenlemiş, biri polis 2 İsrailliyi öldürerek 5 İsrailliyi de yaralamıştı. Ebu Subeyh ise İsrail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından İsrail ordusu, Misbah'ın Ram bölgesindeki evini yıkmak için hazırlıklara başlandığını açıklamıştı.

İsrail'in, saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkması insan hakları örgütleri tarafından "toplu cezalandırma" anlamına geldiği için yoğun şekilde eleştiriliyor.

Doğu Kudüs 1967’den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sabahlara kadar onlar da bizlerle gözyaşı döktüler'

2016-10-05 04:08 - Gündem

Kripto FETÖ üyesi 20 şüpheli tutuklandı

2016-10-06 15:08 - Asayiş

Burhan Kuzu: Bu millete Nobel ödülünün verilmesi gerek

2016-10-09 19:37 - Gündem

Siverek'te kuduz karantinası

2016-10-08 23:37 - Gündem

'İsrail işgali bizi ölüme sürüklüyor'

2016-10-10 15:47 - Dünya

'Kürtler ile Türkleri ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecek'

2016-10-09 20:52 - Gündem

Suriye'ye ulaştırılacak 24 ambulans Reyhanlı'da

2016-10-09 21:52 - Gündem

Bakan Canikli: Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde müracaatlar yapılıyor

2016-10-09 19:08 - Siyaset

'Bilimsel arıların balı' kilogramı 50 liradan satılıyor

2016-10-05 14:16 - Genel

PKK'lı teröristler, AK Partili Aydın Muştu'yu evine girip çocuklarının önünde katletti

2016-10-10 03:28 - Gündem

İlgili Haberler

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya

Türk Kızılay, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

16:43 - Dünya

ABD'de Musk'ın devletle sözleşmelerini ihlali halinde uygulanacak güvenlik planları soruşturuluyor

16:18 - Dünya

İspanya'da merkez sağcı ana muhalefet "erken seçim" talebiyle Madrid'de gösteri

16:08 - Dünya

İsrail Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Özgürlük Filosu'nu tehdit etti

15:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de ev ve iş yerlerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:33 - Gündem

Antalya'da iki motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

19:32 - Asayiş

İzmir'de metruk binanın bahçesinde başlayan yangın ev ve iş yerlerine sıçradı

19:27 - Asayiş

Türk Kızılay, Pakistan ve Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

19:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Çevre & Seyahat