?>

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, pek çok yerde tekbirlerle protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yurdun çeşitli yerlerinde tekbirlerle protesto edildi

Gündem - 7 ay önce

İstanbul

İstanbul'da Filistin Alimler Birliğinin "Tekbir Cuması" çağrısı üzerine vatandaşlar, eş zamanlı olarak kentin farklı noktalarında toplandı.

Vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını hep birlikte tekbir getirerek protesto etti.

Eyüpsultan, Başakşehir, Ümraniye, Üsküdar, Sultanbeyli, Kartal, Pendik ve Tuzla'da toplanan vatandaşlara, yoldan geçen araçlar korna çalarak, yayalar ise tekbirlere eşlik ederek destek verdi.

Protestolara, Peygamber Sevdalıları Vakfının aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Ağrı

Ağrı'da STK temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve yaşanan zulme dikkati çekmek için tekbirler getirerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Kudüs Platformu bünyesindeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar "Tekbir Cuması" etkinliği kapsamında, Dörtyol Kavşağı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Millet Bahçesi'ne kadar yaklaşık 2 kilometre yürüyen katılımcılar, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Zaman zaman tekbir getirip Gazze lehine sloganlar atan katılımcılar, Gazze için dua etti.

Erzincan

Erzincan’da ise ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Kızılay Meydanı’nda toplanan "Filistin Dayanışma Platformu" mensupları ile vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan atarak tekbir getirdi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Erzincan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Uçar, İsrail'in çocuk kadın demeden Gazze'de soykırım uyguladığını söyledi.

İsrail'in saldırılarının bir halkı sistematik olarak yok etmeye yolduğunu vurgulayan Uçar, "Bu saldırıları gerçekleştirenler şunu çok iyi bilmelidirler ki, Gazze yalnız değildir. Buradan bütün dünyaya, ülkemize ve uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz, ateşkesin başlangıcından bu yana saldırılarına devam eden, alınan kararları uygulamayan katil İsrail, alınan kararlara ve uluslararası hukuka uymaya zorunludur. Bu işgal derhal durdurulmalıdır." dedi.

Gruptakiler, konuşmanın ardından tekbir getirerek dua etti.

Gümüşhane

Gümüşhane'de vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulme dikkati çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar "Tekbir Cuması" etkinliği kapsamında, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Karaer Mahallesi'ne yürüyen katılımcılar, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Yürüyüşün ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve Gazze için dualar edildi.

Malatya

Malatya'da, İsrail'in Filistin'in Gazze kentine yönelik abluka ve saldırılarını protesto etmek amacıyla vatandaşlar kentin farklı noktalarında bir araya gelerek tekbir getirdi.

İsrail'in saldırılarına, kar yağışı altında tepki gösteren vatandaşlar, İsrail ablukası altında insani yardım bekleyen Gazzeliler için dua etti.

Şanlıurfa

Siverek Gazze Dayanışma Platformunca, Lezgo Park'ta düzenlenen etkinliğe katılanlar, saatin 22.00'yi göstermesiyle Gazze'ye destek amacıyla tekbir getirdi.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı destek gösterisinde, katılımcılar çeşitli dövizler taşıdı.

Platform adına açıklama yapan Muhammed Temur, Filistin Alimler Birliği'nin çağrısıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Temur, "Tekbir cuması olarak belirlenen ve bütün dünya Müslümanlarının bir araya gelerek gerçek güç sahibinin kim olduğunu göstermek adına, çağrıyla bizler de burada toplandık. Rabb'im bugün burada toplanmamızı ve onun için yapacağımız duaları ve tekbirleri Gazze'deki mücahit kardeşlerimizin zaferine ve oradaki siyonist vahşetin bir an önce son bulmasına vesile kılsın." dedi.

Gösteri, yapılan duanın ardından sona erdi.

Van

Van'ın Erciş ilçesinde Gazze ile dayanışma için düzenlenen gösteride İsrail'in saldırıları kınandı.

Vanyolu Mahallesi'nde sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Filistin'in Gazze kentine yönelik abluka ve saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı destek gösterisinde, katılımcılar tekbir getirerek mahalledeki cami önüne kadar yürüdü.

Gazze halkı için dua eden vatandaşlar, daha sonra araçlarıyla konvoy oluşturarak İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Katılımcılardan Yüksel Zorlu, gazetecilere, Gazze halkının yalnız olmadığını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Gazze'de yaşananlara sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Zorlu, "Gazze'nin yalnız olmadığını, acılarını yüreğimizde hissettiğimizi tüm dünyaya, insanlığa bildirmek amacıyla buradayız. Gazze'nin acılarına ortak olalım. Zulme sessiz kalırsak biz de zulme ortak oluruz. Ne olursa olsun, dualarımızı, sesimizi yükseltelim." dedi.

Hatay

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Gazze ile dayanışma için düzenlenen gösteride İsrail'in saldırıları kınandı.

Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, "Tekbir Cuması" etkinliği kapsamında, Kanatlı Caddesi'nde bir araya geldi.

İsrail'in saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, İsrail ablukası altında insani yardım bekleyen Gazzeliler için dua etti.

Grup adına açıklama yapan İskenderun Medeniyet Vakfı Başkanı İdris Gökalp, amaçlarının Filistin halkının izzetli ve onurlu direnişine destek vermek olduğunu söyledi.

Müslümanların Gazze'deki zulme karşı saflarını netleştirmesi gerektiğini belirten Gökalp, şunları kaydetti:

"Gazze halkının yaşadığı insanlık dışı saldırılar karşısında aylardır sürdürülen eylemlerle direnişin sesi olan, onun da şerefini taşıyan tüm kardeşlerimize selam olsun. Bugün zulme karşı her adım, yürüdüğümüz her yol, ettiğimiz dualar, yaptığımız boykotlar, attığımız sloganlar, Gazze'ye uzanan bir merhamet köprüsü olacaktır inşallah."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Endonezya ile ticaret hacmini 10 milyar dolara yükseltmek için atılacak adımları değerlendirdik

2025-04-10 19:42 - Siyaset

Türk sporunun futbol ve basketboldaki tek milli oyuncusu: Can Bartu

2025-04-11 11:37 - Spor

Samsunlu polis Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde nikah masasına oturdu

2025-04-10 16:58 - Magazin

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne yaparsanız yapın adaletin tecellisine engel olamazsınız

2025-04-08 14:21 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmiştir

2025-04-09 12:52 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır

2025-04-11 16:07 - Siyaset

Savaş mağduru Ukraynalı çocuğa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dokularından kulak yapılacak

2025-04-11 10:03 - Sağlık

Myanmar'daki depremlerde can kaybı 3 bin 645'e çıktı

2025-04-08 17:48 - Dünya

Bursa Deniz Otobüslerinin bugünkü 4 seferi iptal edildi

2025-04-10 14:57 - Çevre & Seyahat

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesi'nde törenle anıldı

2025-04-10 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada DNA örneği alınan kişi sayısı 195 oldu

00:37 - Gündem

Türkiye’nin UAEA etkinliğinde “kanserle mücadele ve gıda güvenliği” ele alındı

23:02 - Gündem

Konya'daki tamamen kuruyan Gökgöl sazlıkları 2 gündür yanıyor

22:38 - Gündem

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ankara Büyükelçisi onuruna Ankara'da hatıra ormanı kuruldu

21:12 - Gündem

Bakan Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğüne 496 sözleşmeli personel alınacağını bildirdi

20:58 - Gündem

Günün Manşetleri

İskoçya ve Avusturya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti

02:03 - Spor

A Milli Futbol Takımı, play-off'larda Dünya Kupası bileti arayacak

01:58 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off oynayacak ülkeler belli oldu

01:53 - Spor

Türkiye deplasmanda İspanya ile berabere kaldı

00:57 - Spor

Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada DNA örneği alınan kişi sayısı 195 oldu

00:37 - Gündem