?>

İsrail'in Gazze'ye sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda 33 Filistinli canından oldu

İşgalci İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda, aralarında yardım bekleyenlerin de bulunduğu 33 Filistinli öldü

Dünya - 3 ay önce

Gazze

Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığına göre işgalci İsrail ordusu, sabah saatlerinde düzenlediği terörist saldırılarda zorla yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadır ve evlerin yanı sıra insani yardım bekleyenleri hedef aldı.

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı son 24 saatte 3 artarak 266’ya yükseldi

İsrail ordusu Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampında zorla yerinden edilenlerin bulunduğu bir çadırı hedef aldı. Saldırıda karı-koca ve üç çocukları olmak üzere 5 kişi öldü.

Gazze kentindeki İslam Üniversitesi yakınlarında yer alan bir çadırın vurulduğu hava saldırısında ise aralarında çocukların da olduğu 4 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in kuzeydeki Cibaliya Nezler beldesinde bir evi hedef alan hava saldırısında 3 Filistinli can verdi, 10 kişi yaralandı.

Zeytun ve Sabra mahallelerine saldırılar sürüyor...

İsrail ordusu, Zeytun ve Sabra mahallelerinde sivillere ait evleri bombalamaya ve yıkmaya devam ediyor.

Kentin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde bir ev bombalandı, 2 çocuk hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.

İsrail ordusu Zeytun Mahallesi'nde zorla yerinden edilenlerin kaldığı vakıf binasını hedef aldı. Saldırıda aynı aileden 4 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinden Zeytun Mahallesi'ne yönelik hava ve topçu bombardımanı sonrasında yüksek patlama sesleri işitildi; yükselen yoğun duman bulutları görüldü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni kademeli olarak yeniden işgal etme planı kapsamında, 11 Ağustos'tan bu yana Zeytun Mahallesi'nde katliam, zorla yerinden etme ve ev yıkımlarını sürdürüyor.

Nusayrat Mülteci Kampına saldırılar...

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde insani yardım bekleyenlerin üzerine İsrail askerleri tarafından ateş açıldı. Saldırıda 8 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun helikopterle mülteci kampındaki bir dairenin bombaladığı saldırıda 1 Filistinli öldü, yaralananlar oldu.

Nusayrat Kampının batısında ise Filistinlilere ait bir ev bombalandı, biri çocuk 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Kamptaki fırın yakınlarında yer alan evin hedef alındığı saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetti.

Güney bölgelerine düzenlenen saldırılar...

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistinli aileye ait bir evin havadan vurulması sonucu 1 kadın ve 2 çocuğu yaşamını yitirdi. Çocuklardan birinin bebek olduğu kaydedildi.

İsrail'in Han Yunus'taki Mevasi bölgesinde bulunan Hilal Sahra Hastanesi yakınlarında yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadır, insansız hava aracıyla hedef alındı; 12 Filistinli yaralandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

2025-08-18 14:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Muş ve Bitlis, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümüne hazırlanıyor

2025-08-17 12:22 - Kültür Sanat

Beşiktaş lige galibiyetle başladı

2025-08-18 00:18 - Spor

Van'da astronomi meraklıları meteor yağmurunu izlemek için Alandeşt Yaylası'nda buluştu

2025-08-13 22:42 - Magazin

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

2025-08-15 02:57 - Gündem

Mauro Icardi, maçlarda forma giymek için sabırsızlanıyor

2025-08-13 13:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecine katkı veren herkes ismini tarihe yazdıracak

2025-08-14 15:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz

2025-08-13 16:38 - Siyaset

Tuğçe öğretmen "Yeşil Vatan" için alevlerle gönüllü savaşıyor

2025-08-13 12:18 - Çevre-Hayat

Bakan Fidan'ın Lavrov'la telefon görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-08-17 07:44 - Özel Haber

İlgili Haberler

Bangladeş'te 5,5 büyüklüğündeki depremde 3 kişi öldü

10:37 - Dünya

Bangladeş'te 5,5 büyüklüğünde deprem

09:27 - Dünya

İran’daki benzeri görülmemiş kuraklığa iklim değişikliğinin yol açtığı belirlendi

08:35 - Dünya

İsrail ordusunun Kudüs'ün kuzeyine düzenlediği baskında 1'i çocuk 2 Filistinli öldü

08:18 - Dünya

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Bangladeş'te 5,5 büyüklüğündeki depremde 3 kişi öldü

10:37 - Dünya

Türkiye'nin şarj altyapısı büyümeye devam ediyor

10:22 - Ekonomi

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta sis ve soğuk hava etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Güney Afrika'ya gitti

10:02 - Siyaset

Brandenburg Kapısı’nın gizemi: Tarihsel hafıza ve küresel vicdanın mekânı -Hülya Ayhan yazdı-

09:54 - En Son Yazılar