?>

İsrail'in Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği saldırıda 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Dünya - 7 ay önce

Gazze

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine hava saldırısı düzenledi.

Kentin kuzeyindeki Mesbah bölgesini hedef alan saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat'a yoğun saldırı düzenlendi

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan En-Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki El-Muhayyem el-Cedid bölgesine yoğun hava saldırısı ve topçu atışları düzenledi.

Saldırılarda çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail askerleri Gazze'nin kuzeyinde binaları havaya uçurdu

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ve Beyt Lahiya beldesi de İsrail'in yoğun hava ve topçu saldırılarının hedefi oldu.

İsrail ordusuna ait askeri araçlardan Cibaliya'nın güneydoğusundaki Salahaddin Caddesi'yle kesişen El-Karam Caddesi çevresine yoğun ateş açıldı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Lahiya ve Saftavi bölgelerinde bazı binaları patlayıcılarla havaya uçurdu.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü'nden "acil yardım" çağrısı

Öte yandan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiyye, yayımladığı yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde tıbbi hizmetlerin durması halinde insani felaketin daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

Ebu Safiyye, bir kez daha "hastanelere acilen tıbbi malzeme ve insani yardım girişi sağlanması" çağrısı yaptı.

İsrail ordusunun, yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ne önceki gün düzenlenen saldırıda hastane müdürü Hüsam Ebu Safiyye ve bazı personel yaralanmıştı.

Ebu Safiyye, dünkü açıklamasında, "Saldırılar bizi durduramayacak. Bedeli ne olursa olsun insanlığa bu hizmeti sağlamaya devam edeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Kemal Advan Hastanesi ve sağlık personelini hedef alan İsrail ordusu, son iki haftadır saldırılarını yoğunlaştırdığı hastaneyi birçok kez bombaladı ve acil servis ve ameliyathane gibi bazı kritik bölümlerini doğrudan hedef aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da lise öğrencileri su tasarrufu için sahada

2024-11-20 13:08 - Çevre-Hayat

Ürtiker Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

2024-11-25 11:01 - İnsan&Hayat

AB ülkelerinde bisiklet üretimi sert düştü

2024-11-20 14:02 - Ekonomi

Filipinler'de çıkan yangın sonucu en az 2 bin aile evsiz kaldı

2024-11-24 21:53 - Dünya

'Kalkan-31' operasyonlarında 1298 düzensiz göçmen yakalandı

2024-11-25 08:42 - Asayiş

Balıkesir'de coğrafi işaretli Havran mandalinasında 20 bin ton rekolte bekleniyor

2024-11-19 13:33 - Ekonomi

KOAH'a yakalananların yüzde 80'inde sigara kullanımı öne çıkıyor

2024-11-19 11:23 - Sağlık

Biden'ın danışmanı Hochstein, ateşkes görüşmeleri için Beyrut'ta

2024-11-19 10:23 - Dünya

Açtıkları hobi garajda 1976 model minibüsü arkadaşlarının düğününe hazırlıyorlar

2024-11-24 18:17 - Magazin

Kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor

2024-11-24 00:07 - Gündem

İlgili Haberler

ABD ve İsrail'in, İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin analizleri örtüşmüyor

15:33 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın İran'daki olası bir rejim değişikliği konusunda ikna olmadığı iddia e

15:28 - Dünya

Rusya: İsrail, barışçıl çözüme doğru ilerleme konusunda isteksiz

14:47 - Dünya

Almanya’da hükümet yeni yasa tasarısı ile daha hızlı silahlanmayı hedefliyor

14:43 - Dünya

AB: İran nükleer silaha sahip olamaz ama bunu önlemenin yolu diplomasidir

14:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Hatay'da 21 bin 108 afet konutunun daha anahtarı hak sahiplerine verilecek

15:48 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme devam ediyor

15:37 - Ekonomi

ABD ve İsrail'in, İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin analizleri örtüşmüyor

15:33 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın İran'daki olası bir rejim değişikliği konusunda ikna olmadığı iddia e

15:28 - Dünya

Tarım ÜFE mayısta aylık bazda yüzde 0,23 arttı

15:23 - Ekonomi