?>

İsrail ile BAE arasındaki uçuşlarda güvenlik anlaşmazlığı nedeniyle iptaller yaşanıyor

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında uçuş güvenliğine ilişkin prosedürlerde devam eden anlaşmazlık nedeniyle Tel Aviv-Dubai rotasındaki onlarca uçuşun iptal edildiği belirtildi.

Dünya - 4 yıl önce

Kudüs

İsrailli iş haberleri sitesi Globes'un haberine göre, iki ülke arasındaki havaalanı güvenliği prosedürlerinde hala anlaşma sağlanamadı.

İsrail iç güvenlik teşkilatı Şin-Bet'in 4 Mart'ta "İsrail şirketlerinin düzenli ve sürekli olarak Dubai'ye uçmalarına izin verecek anlaşmalara varıldığını" duyurmasına rağmen hala çözüme kavuşmadığı ortaya çıkan anlaşmazlık nedeniyle İsrailli hava yolu şirketleri, Tel Aviv-Dubai uçuşları için satışı tamamlanan onlarca uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.

Buna göre, iki ülke arasında Eylül 2020'de normalleşme anlaşmasının imzalanmasından bu yana, uçuşlardaki güvenlik düzenlemeleri, Şin-Bet'in tarafından talep edilen prosedürlere göre kararlaştırılamadı.

BAE'li yetkililerin, Şin-Bet'in Dubai'deki görevlilerinin sayısı ve havaalanına erişimleriyle ilgili taleplerini kabul etmeye yanaşmadığı belirtildi.

İsrail'in bayrak taşıyıcısı El Al, Globes'a yaptığı açıklamada, "Dubai'deki güvenlik sorununun ele alınmasına devam edildiğini, ancak görüşmelerin henüz tam olarak sonlanmadığını" kaydetti.

El Al, açıklamasında, "Bu durum kaçınılmaz olarak İsrailli hava yolu şirketlerinin, satışı yapılan ve onaylanan uçuşları iptal etmesine neden oldu. Müşterilerde yaşanan duygusal sıkıntı anlaşılırdır. Ancak aynı zamanda uçuşların iptal edilmesine neden olan durumlar El Al'ın kontrolü dışında gelişmektedir." ifadelerine yer verdi.

Yahudilerin gelecek ay kutlayacağı Hamursuz Bayramı için tatil rezervasyonu yapan İsraillilerin de durumdan olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Yoğun dönemlerde İsrail'in El Al, Arkia ve Israir hava yolu firmaları Tel Aviv ile Dubai arasında günlük dört uçuş gerçekleştirirken, BAE'li FlyDubai dört uçuş düzenliyor.

İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD, İspanya'ya 950 milyon dolarlık helikopter satışına onay verdi

2022-03-16 09:55 - Dünya

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanması soruşturmasında 14 gözaltı kararı

2022-03-15 09:37 - Gündem

Nurbanu Gündüz, ödül gecesinde göz kamaştırdı -Selçuk Aka magazin dünyasından bildiriyor-

2022-03-11 19:22 - Magazin

Belçika 10 milyar avroluk Rus varlığını dondurdu

2022-03-13 13:37 - Ekonomi

Togg, eksi 40 derecede testleri başarıyla sürdürüyor

2022-03-13 15:57 - Bilim & Teknoloji

Ukrayna: Mariupol'dan siviller tahliye edilemedi

2022-03-10 21:55 - Dünya

Galatasaray, Barcelona deplasmanından avantajlı döndü

2022-03-11 01:03 - Spor

Rusya’dan ABD Başkanı Biden ve üst düzey yetkililere yaptırım kararı

2022-03-15 18:45 - Dünya

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 127 THY uçağına buzlanmayı önleyici işlem yapıldı

2022-03-10 16:22 - Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan Ramazan ayı öncesi 'kan bağışı' çağrısı

2022-03-13 11:33 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İlgili Haberler

Trump, Ukrayna'yı ABD'nin çabaları için minnet duymamakla eleştirdi

19:08 - Dünya

Almanya Başbakanı Merz kendisinin de Ukrayna'daki barış planına öneri sunduğunu bildirdi

18:42 - Dünya

Rusya: G20 Zirvesi’nde "dost olmayan" ülkeler, bize işbirliği teklifinde bulundu

18:28 - Dünya

Zelenskiy ABD'nin önerdiği Ukrayna planı üzerinde çalışmaya kararlı olduklarını söyledi

18:18 - Dünya

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 1 kişi öldü, 21 kişi yaralandı

17:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe konuk olduğu Çaykur Rizespor'u beş golle yendi

22:22 - Spor

TÜRSAB 26. Olağan Genel Kurulu'nda Firuz Bağlıkaya yeniden başkan seçildi

21:49 - Çevre & Seyahat

Doğu Akdeniz 2025 Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

21:27 - Gündem

Mersin'de su kesintisinin uzamasına MESKİ'nin deplase çalışmasındaki arıza sebep oldu

21:13 - Gündem

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Gündem