?>

İsrail hasta bebeğin annesine Gazze'den çıkış izni vermedi

İsrail yönetiminin "güvenlik" gerekçesiyle annesinin Gazze'den çıkı��ına izin vermediği 9 aylık Muhammed Muhaysin, 8 Ekim'den bu yana El Halil'deki Filistin Kızılayı Hastanesinde annesinden uzakta iyileşeceği günü bekliyor.

Dünya - 6 yıl önce

El Halil

İsrail yönetimi, bacak ve leğen kemiğinde meydana gelen kırıklar nedeniyle tedavi için Gazze'den Batı Şeria'ya nakledilmesine karar verilen 9 aylık Muhammed Muhaysin'in annesinin Gazze'den çıkışına "güvenlik" gerekçesiyle izin vermedi.

El Halil'deki Filistin Kızılayı Hastanesinde 8 Ekim'den bu yana Muhammed bebeğe "gönüllü annelik" yapan Filistinli genç kız Envar İrfaiyye, yaşananları AA muhabirine anlattı.

Annesinin Gazze'den çıkışı engellenen Muhammed bebeğin geçen hafta dedesinin refakatinde Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Filistin Kızılayı Hastanesine kaldırıldığını aktaran İrfaiyye, henüz 9 aylık bir bebeğin anne şefkatinden mahrum halde bir hastanede iyileşmeye çalıştığını öğrendiği an Muhammed'e gönüllü annelik yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

İrfaiyye, "Muhammed'e çok alıştım. Tedavisi bittiğinde nasıl ayrılacağız bilmiyorum. Annesiyle sürekli iletişim halindeyim, onu tedavi hakkında bilgilendiriyorum." dedi.

Küçük Muhammed'le yakından ilgilenen Filistinli genç kız, olayın sosyal medyada yayılması üzerine çok sayıda kişiden destek mesajları aldığını belirtti.

Öte yandan Filistin Kızılayı Hastanesi yöneticilerinden Dr. Yunus Zellum, İrfaiyye'nin varlığının yalnızca Muhammed bebek için değil aynı zamanda onunla ilgilenen doktorlar için de çok değerli olduğunu dile getirdi.

Muhammed bebeğin vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye getirildiğini aktaran Dr. Zellum, Filistinli bebeğin şu an için durumunun iyi olduğunu ifade etti.

İsrail'in on yılı aşkın süredir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya geçmek isteyen Filistinlilerin İsrail yönetiminden izin alması gerekiyor. Bu izin ise genelde sadece hastalar, tüccarlar ve yabancılara veriliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Konseyinden Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-15 16:52 - Dünya

Borsa haftaya düşüşle başladı

2019-10-14 13:06 - Ekonomi

Nusaybinlilerden teröre tepki

2019-10-14 16:37 - Asayiş

Bakir İzetbegoviç: Türkiye'nin kendi güvenliğini korumaya hakkı var

2019-10-13 20:45 - Gündem

Dünya Motokros Şampiyonası'nda 2020 takvimi belli oldu

2019-10-17 13:18 - Spor

Golbolda Avrupa şampiyonluğu sevinci

2019-10-16 15:32 - Spor

Gıdada usulsüzlüğe göz açtırılmıyor

2019-10-13 15:45 - Genel

'En büyük eroin operasyonu' sanıkları hakim karşısında

2019-10-14 14:17 - Gündem

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic AA'ya konuştu

2019-10-11 15:30 - Genel

'Yardıma gidenler çoğaldıkça bir bomba daha attılar'

2019-10-16 18:12 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

BM, bir sonraki BM Genel Sekreterini belirlemek için seçim sürecini resmen başlattı

01:23 - Dünya

AB Komisyonu Üyesi Lahbib: Sudan, halkı için gerçek bir kabusa ve insani felakete dönüştü

00:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta mücadelesi başladı

01:32 - Spor

BM, bir sonraki BM Genel Sekreterini belirlemek için seçim sürecini resmen başlattı

01:23 - Dünya