?>

İsrail'den Şam'ın güneyindeki rejim ordusu hedeflerine saldırı

İsrail’e ait savaş uçakları ve helikopterleri, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde konuşlu Esed rejimi ordusu hedeflerine saldırı düzenledi.

Dünya - 5 yıl önce

Kudüs

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin, dün işgal altındaki Golan Tepeleri’nin güneyinde patlayıcı maddelerle saldırı girişimine karşılık olarak Suriye’nin güneyindeki hedeflere saldırdığını duyurdu.

Adraee, saldırıda, rejim ordusuna ait komuta merkezleri, askeri üsler, karadan havaya füze rampaları ile gözetleme ve istihbarat noktalarının vurulduğunu belirtti.

İsrail’in kendisine yönelik saldırılara karşılık vermeye devam edeceğine vurgu yapan Adraee, Beşşar Esed rejiminin Suriye topraklarından İsrail’e yönelik yapılan eylemlerden sorumlu tutulduğunu kaydetti.

Öte yandan Esed rejiminin haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin Şam’ın güneybatı kırsalına düzenlenen saldırılara karşılık verdiğini iddia etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Hidai Zilberman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün gece 4 kişilik bir grubun Suriye-İsrail sınırından geçerek İsrail hedeflerine saldırı düzenlemeye kalkıştığını, grup üyelerinin öldürüldüğünü belirtmişti.

Zilberman, söz konusu grubun hangi tarafa mensup olduğunu belirtmezken, İsrail’in saldırıya karşılık verebileceğini ifade etmişti.

İsrail'in Suriye'ye saldırıları

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli Hizbullah güçlerine ve Esed rejimine ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de Esed rejimi ve Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunu iddia ediyor.

İsrail ilk kez 2019’un sonlarında, Suriye'deki İran hedeflerine yönelik hava saldırılarını üstlenmeye başlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail muhalefetinden iç savaş uyarısı

2020-07-30 04:27 - Dünya

Yeni Malatyaspor'da Süper Lig sevinci

2020-07-30 00:01 - Spor

YPG/PKK'ya temmuzda ağır darbe

2020-08-02 18:26 - Genel

Yeme-içme sektöründe 'KDV indirimi' sevinci

2020-07-31 14:27 - Ekonomi

ÇAYKUR yaş çay alımlarını sürdürüyor

2020-07-29 16:37 - Ekonomi

Kurban etinde soğuk zincir uyarısı

2020-07-29 15:57 - Sağlık

Prof. Dr. İlhan: İhlallere ilişkin vaka artışları yaklaşık 15 gün sonra yansıyacak

2020-08-03 17:07 - Gündem

Pirlo, Juventus 23 Yaş Altı Futbol Takımı'nın başına geçti

2020-07-30 22:52 - Spor

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde trafik kazalarında 5 kişi hayatını kaybetti

2020-08-02 20:52 - Gündem

Beşiktaş'ın en istikrarlısı Domagoj Vida

2020-07-29 14:52 - Spor

İlgili Haberler

AB'den Google'a "arama sonuçlarında sıralama" soruşturması

16:18 - Dünya

Boeing, uçak kazasında ölen BM çalışanının ailesine 28 milyon dolar tazminat ödeyecek

15:28 - Dünya

NATO Özel Harekat Kuvvetleri Komutanlığı: Yunanistan ve GKRY ortak tatbikatına dahil olmadık

15:12 - Dünya

Suriye bayrağı, Londra'da göndere çekildi

14:52 - Dünya

BM: İsrail'in Lübnan'daki ateşkes ihlalleri sonucu 114 sivil öldürüldü

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

AB'den Google'a "arama sonuçlarında sıralama" soruşturması

16:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bankası Başkanı Masato Kanda'yı kabul etti

16:12 - Siyaset

Türkiye-Bulgaristan maçını İskoç hakem Nicolas Walsh yönetecek

16:07 - Spor

Galatasaray, CW Enerji ile sponsorluk anlaşması imzaladı

15:38 - Spor

İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, Katar ekibi Al Sadd ile anlaştı

15:32 - Spor