?>

İsrail, bugün serbest bırakılması beklenen esirlerin listesinin kendilerine ulaştığını bildirdi

İsrail yönetimi, varılan mutabakat kapsamında Hamas'ın bugün serbest bırakması beklenen İsrailli esirlerin listesinin ellerine ulaştığını duyurdu.

Dünya - 1 yıl önce

Kudüs

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesine ulaşıldığı ve incelendiği belirtildi.

Hamas'ın bugün kaç İsrailli esiri bırakacağı veya takasın ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Başbakanlık Basın Ofisinden daha sonra yapılan açıklamada ise, bugün serbest bırakılması beklenen İsrailli esirlerin listesine ilişkin müzakerelerin sürdüğü kaydedildi.

Yerel basında çıkan haberlerde İsrail'in bugünkü listeye ilişkin "endişelerini" arabulucu taraflara ilettiği yazıldı. İsrail'in serbest bırakılacak esirlerin listesine ilişkin "endişelerinin" ne olduğu bilgisine ise yer verilmedi.

İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakat kapsamında bugün son esir takasının yapılması bekleniyor.

"İnsani ara"nın uzatılması gündemde

Öte yandan Hamas'ın her gün 10 İsrailli esiri serbest bırakması karşılığında çatışmalara verilen "insani ara"nın 24 saat daha uzatılmasına ilişkin görüşmeler devam ediyor.

Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva binti Raşid el-Hatır dün yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında varılan "insani ara"nın uzatılması için siyasi düzeyde müzakereler yürütüldüğünü belirtmişti.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu da ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası görüntülü mesaj yayımlayarak, Hamas'ın serbest bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık, çatışmalara verilen "insani ara"nın birer gün uzatılmasını "olumlu bulduğunu" söylemişti.

Hamas ile İsrail arasında varılan esir mutabakatı kapsamında 24 Kasım'da çatışmalara 4 günlük "insani ara" verilmişti.

Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmazsa, "insani ara" yarın sabah Türkiye saatiyle 08.00'de sona erecek.

İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakat kapsamında son üç günde 40 İsrailli ve 117 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'de başlayan saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Başbakanı Netanyahu: Geçici ateşkes sağlansa dahi Hamas'la savaşa devam edeceğiz

2023-11-21 23:37 - Dünya

Galatasaray-Manchester United maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2023-11-27 14:11 - Spor

Yalova'da fırtınanın savurduğu çatı parçaları 2 kişiyi yaraladı

2023-11-25 19:33 - Asayiş

Hem antrenörü hem sporcusu olduğu branşta bileği bükülemeyen gençler yetiştiriyor

2023-11-27 13:42 - Spor

Eski İsrail Adalet Bakanı Şaked: Gazze'deki 2 milyon Filistinli orayı terk etmeli

2023-11-22 15:23 - Dünya

Fenerbahçe Başkanı Koç ve Galatasaray Başkanı Özbek, PFDK'ye sevk edildi

2023-11-21 19:33 - Spor

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-11-25 10:37 - Gündem

Bakan Göktaş: Kısa bir süre içerisinde yeni engelli atamaları yapılacak

2023-11-22 14:02 - Gündem

İsrail hapishanesinden serbest kalan Filistinli esir çocuk: Her hafta bizleri dövmeye gelirlerdi

2023-11-27 14:09 - Dünya

İstanbul'da elektrikli skuter işletmeciliği için 27 Kasım'da başvurular başlıyor

2023-11-22 15:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Pakistan'da, Hindistan ile yapılan ateşkesin ardından orduya destek gösterileri düzenleniyor

18:03 - Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: Gazze Şeridi'ndeki insani durum dayanılmaz hale geldi

17:52 - Dünya

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğunun ardından Hint Okyanusu'na düştü

16:57 - Dünya

Fransa'da Müslüman genci camide bıçaklayarak öldüren saldırgan tutuklandı

16:48 - Dünya

Madrid sokaklarını dolduran İspanyollar, İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösterdi

16:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Kasımpaşa, Eyüpspor deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

18:37 - Spor

MKE Ankaragücü, küme düştü

18:22 - Spor

Bitki ıslahı, kuraklık, hastalıklar ve zararlılara karşı kalkan oluyor

18:12 - Ekonomi

Türkiye, Pakistan ile Hindistan arasında ateşkes ilan edilmesinden memnun olduğunu bildirdi

18:08 - Gündem

Pakistan'da, Hindistan ile yapılan ateşkesin ardından orduya destek gösterileri düzenleniyor

18:03 - Dünya