İsrail Başbakanı Netanyahu, balistik füze saldırısı düzenleyen Yemen’deki Husileri tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e yeni bir hipersonik balistik füzeyle nitelikli askeri saldırı düzenlediklerini duyuran Yemen'deki Husileri tehdit etti ve Lübnan sınırındaki durumu değiştirmek için "her şeyi yapacaklarını" duyurdu.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara
Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesi, Yemen’den bugün ülkeye düzenlenen balistik füze saldırısı ve İsrail-Lübnan sınırındaki duruma ilişkin basına değerlendirmelerde bulundu.
Bu sabah İsrail’e yeni bir hipersonik balistik füzeyle saldırdıklarını duyuran Yemen'deki İran destekli Husileri tehdit eden Netanyahu, “Bize saldıran hiç kimse silahlarımızdan kaçamayacaktır.” ifadesini kullandı.
Netanyahu, “Husiler şimdiye kadar bize zarar verecek her türlü girişimin bedelini ağır ödeteceğimizi bilmeliydi. Hatırlatmaya ihtiyaç duyanlar Hudeyde limanını ziyaret edebilirler.” dedi.
İsrail’in kuzey sınırındaki mevcut statükonun devam etmeyeceğini ve söz konusu bölgede güç dengesinde değişiklik gerektiğini vurgulayan Netanyahu, bölge sakinlerini evlerine döndürmek için “her şeyi yapacaklarını” söyledi.
Yemen'deki Husiler 19 Temmuz'da, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlemiş ve "Tel Aviv'i güvenli olmayan bölge" ilan etmişti.
Bunun üzerine İsrail ordusu, 20 Temmuz'da Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda İran destekli Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda 9 kişi ölmüş, 89 kişi yaralanmıştı.
Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise bugün, İsrail'e yeni bir hipersonik balistik füzeyle nitelikli askeri saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.
İsrail ordusunun da duyurduğu saldırıda, hava savunma sistemlerinin önlediği füzenin parçalarının İsrail'in merkezinde açık araziye düştüğü, Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki açık arazide yangın çıktığı bildirilmişti.
İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, 8 Ekim 2023'ten beri, başta Hizbullah olmak üzere Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasında "Mavi Hat" üzerinden karşılıklı çatışmalar devam ediyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir depreminin simge isimlerinden Ayda ilkokula başladı

2024-09-09 14:32 - Çevre-Hayat

Bakanlar Göktaş, Tunç ve Yerlikaya, Narin Güran'ın kabrini ziyaret etti

2024-09-11 18:43 - Gündem

FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-27' operasyonlarında 39 şüpheli gözaltına alındı

2024-09-14 08:18 - Asayiş

Galatasaray, Roland Sallai'nin transferi için Freiburg ile anlaştı

2024-09-13 21:27 - Spor

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitinginde slogan atan Filistin destekçileri salondan çıkarıldı

2024-09-14 11:17 - Dünya

İstanbul'da İsrail'in zulmü altındaki Filistinliler için dua edildi

2024-09-10 23:53 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiğimiz destek bakidir

2024-09-11 13:47 - Siyaset

Küresel kripto para piyasasının değeri Trump-Harris münazarasının ardından düştü

2024-09-11 14:13 - Ekonomi

FETÖ'nün sözde "emniyet imamı" Kemalettin Özdemir hakim karşısında

2024-09-11 14:28 - Gündem

Türk müteahhitler ENR 250 listesinde 43 firmayla dünya ikincisi

2024-09-15 10:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya