İsrail askerlerinin Batı Şeria'da darbettiği Filistinli kardeşler saldırı anını anlattı

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde İsrail askerlerince darbedildikleri anlara ait görüntüler tepki çeken 2 Filistinli çocuk, yaşadıklarını anlattı.

Dünya - 4 ay önce

konuşan iki kardeş, köyün çevresinde oynadıkları sırada İsrail askerlerinin bir anda belirdiğini, kendilerini kovalayıp darbettiğini ve bir süre alıkoyduğunu söyledi.
9 yaşındaki Abdullah Ebu Alya, "Oynuyorduk. Bir anda askerler geldi ve bizi kovalamaya başladı. Sonra bizi yakaladılar. Askerlerden biri yüzüme ve ayağıma vurmaya başladı. Beni kaldırdı, yüzüme tokat attı, sonra yeniden yere indirdi. Ardından askeri araçlara binip gittiler." diye konuştu.
Askerlerin İbranice konuştuklarını belirten Abdullah, ne dediklerini anlamadığını, olay sırasında kendileri için en korkutucu şeyin, hiçbir şey yapmadan oyun oynarken bir anda askerlerin ortalarında belirmesi olduğunu dile getirdi.
7 yaşındaki Muhammed de "Oynuyorduk, askerler bir anda geldi ve bizi dövdü. Ben Filistin bayrağı ve haritası basılı bir tişört giyiyordum. Bu yüzden bize vurduklarını düşündüm. Bize defalarca vurdular." dedi.
Yerel kaynaklar, olayın çocukların köy çevresinde oynadığı sırada meydana geldiğini, görüntülerin yayılmasının ardından aileler arasında korku ve kaygının arttığını aktardı.
Son dönemde İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin baskın ve saldırılarının yoğunlaştığı Ramallah’ın kuzeydoğusundaki El Mugayyir köyü, sık sık askeri baskınlara, fanatik İsraillilerin saldırılarına ve hareketi kısıtlayan uygulamalara sahne oluyor.
Köy sakinleri, çobanların takip edildiğini, sivillerin hedef alındığını, köy girişlerinin zaman zaman kapatıldığını ve baskınların günlük hayatı giderek daha kırılgan hale getirdiğini belirtiyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese de görüntülere tepki gösterdi.
Albanese, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık yeterince şey gördüm; bunu tam bir kesinlikle söyleyebilirim: İsrail ordusu, en aşağılık ordudur." ifadelerini kullandı.
Filistinli aktivistlere göre olay, İsrail ordusunun 18 Nisan'da köye düzenlediği baskın sırasında yaşandı.
Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde 3 İsrail askerinin, 2 çocuğu alıkoyduğu ve içlerinden birini darbettiği kameraya yansımıştı.
Görüntüler, Filistin kamuoyunda ve uluslararası çevrelerde geniş tepki toplamıştı.
Filistinli çocuklar, İsrail ordusunun Batı Şeria’da düzenlediği baskınlar sırasında sık sık şiddet, gözaltı ve çeşitli ihlallere maruz kalıyor.
Resmi verilere göre İsrail, hapishanelerinde yaklaşık 360 Filistinli çocuğu tutuyor. Bu çocukların, daha büyük yaştaki Filistinli tutukluların maruz kaldığı ağır koşullardan farklı olmayan şartlarda tutulduğu belirtiliyor.
İsrail ordusu, Batı Şeria’daki Filistin bölgelerine neredeyse her gün baskın düzenlerken, bu baskınlara sivillere ve mülklerine yönelik saldırılar da eşlik ediyor.
Batı Şeria’da Ekim 2023’ten bu yana Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ve İsrail ordusunun saldırılarında 1149’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin 750 kişi yaralandı, yaklaşık 22 bin kişi de gözaltına alındı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya "Diplomasi Forumu" için hazır

2026-04-16 13:28 - Siyaset

Ankara'da Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopter kaza kırıma uğradı

2026-04-21 23:43 - Gündem

5 soruda "okul güvenliği"

2026-04-21 14:42 - Gündem

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak

2026-04-22 09:18 - Spor

Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı

2026-04-20 18:53 - Spor

Türkiye, Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nda Meksika’yı 6-3 yenerek grubunu lider tamamladı

2026-04-19 16:52 - Spor

İzmir'de eğitim kurumlarını hedef alan paylaşımlara ilişkin 30 kişi yakalandı

2026-04-21 10:28 - Asayiş

Papa 14. Leo, Ukrayna ve Orta Doğu için barış çağrısı yaptı

2026-04-19 23:58 - Dünya

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 27. haftanın heyecanı yarın başlıyor

2026-04-16 10:57 - Spor

DMM, Kahramanmaraş'taki saldırıda "olay yeri incelemesine" ilişkin iddiaları yalanlad

2026-04-16 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya'dan Telegram ve Google'a 26 milyon ruble ceza

14:02 - Dünya

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Bakan Göktaş: Huzurun olduğu bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa etmeye devam etmek istiyoruz

14:08 - Gündem

Rusya'dan Telegram ve Google'a 26 milyon ruble ceza

14:02 - Dünya

THY, tarihinin en uzun aktarmasız uçuşunu gerçekleştirdi

13:57 - Gündem

Denizüstü rüzgar YEKA ihalesi 2027'nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilecek

13:53 - Ekonomi